HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

17 Feb 2014

Resepi Ais Krim Roti Home Made

Assalamualaikum semua teman-teman sekalian.
 
Demam Aiskrim roti melanda.
Resepi mudah boleh buat di rumah sendiri.
Senang aje nak buatnya.
Sesambil  cari idea nak buat apa for dessert, boleh la cuba resepi senang ni
 
 
Bahan-bahan
Roti
Aiskrim
Cawan untuk tekap roti
Minyak panas didalam kuali
 
Cara-cara
Ambil 2 keping roti
Letakkan 1 scoop aiskrim. Jangan lebih nanti klim roti tu terbuka.
Tangkupkan roti dan tekan dengan mulut mug hingga jadi dow bulat.
Goreng dalam minyak yang betul-betul panas.
Goreng dalam kiraan 5-8 second then terbalikkan dan terus angkat.
Taraaaaa..dah siap untuk dimakan.
 
 
Thank you to my younger sister sebab bawakan fenomena Aiskrim roti ni, Anak3 saya memang suka benda pelik-pelik ni.
Alhamdulillah
Bahan-bahan membuat aiskrim roti

Roti putih paling sesuai

Bahan utama, Aiskrim

Pastikan minyak betul-betul panas

Goreng dalam kiraan lima then terbalikkan, terus angkat untuk elakkan hangit

Adik bongsu saya, Rahimah Musa sedang tekap roti dengan bersungguh-sungguh


Ringkasan Cara membuat Aiskrim Roti mudah


Cuba jangan tak cuba tau :)


14 comments:

  1. Replies
    1. memang mudah Puteri. bahan pun tak remeh

      Delete
  2. nak buat ni, tak terbuat lagi .. hihih

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. mmg senang. yang penting kena tekan kuat2 cawan tu supaya roti tu tak lekang

      Delete
  4. dah banyak kali tengok pasal ais krim roti ni..tapi tak pernah cuba..tp hari ni bila tengok n3 ni rasa nak buat pulak..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali cuba pasti nak buat lagi kak..hehe

      Delete
  5. wah.. cara yg menarik
    mudah rupanya kalau teknik yg betul :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang mudah..murah je modalnya :)

      Delete
  6. ooo eskem goreng...lama da tak buat...

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78