HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

31 Mar 2014

Cheque Cash Out Status Hilang dari Sistem Nuffnang?

Assalamualaikum dan selamat pagi teman-teman sekalian.
Minggu baru semangat baru.
 
Seperti biasa, hari Isnin pasti nak semak-semak status Nuffnang.
Blog saya tidak lah glamer sakan, tapi dapat income sikit-sikit tu pun dah happy lah kan untuk berblogging.
 
 
Isu yang saya nak share dan nak minta pendapat para-para blogger yang dah expert.
Saya dah cash out satu amount pada awal tahun 2014.
Memang saya ingat cheque tersebut akan sampai dalam bulan April yakni 60 hari dari tarikh cash out. Sebab dah berangan dalam bulan April ni nak shopping kain untuk baju raya.
 
 
Unfortunately, apabila saya semak akaun NUFFNANG SULAMAN LACE HEAVEN, amount yang awaiting untuk dihantar itu TIADA dalam senarai PAYMENT HISTORY.
 
 
Seingat saya, sekiranya cek yang belum dihantar, details nya akan ada juga muncul dalam table kat bawah ni?
Ke dah ada system baru?
 
 

http://www.nuffnang.com.my/
Payment History Sulaman Lace Heaven di Nuffnang


 
Saya dah hantar tickets ke NUFFNANG tapi masih belum ada reply.
 
Apa kata uols?
Pernah tak alami perkara seperti ini?
Mohon bagi pendapat dan pandangan.
Saya dahulukan dengan ucapan terima kasih atas kesudian uols membantu saya dalam hal ni.
 
 
p/s : sikit ke banyak amount nya, yang penting itu adalah hasil titik peluh kita. Tak begitu. Mr Nuffnang harap membantu. TQ

29 comments:

  1. setakat ni belum pernah mengalami masalah macam tu, hantar ticket dan tunggu maklum balas mereka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok Thanks Farah
      duit jugak tu kan..

      Delete
  2. dah dapat tiket pun mesti ada lagi data tu dear...
    cik akak tengok data cik akak...mungkin sistem nuffang dear meragam sikit...
    cuba hantar tiket kat nuffnang tu...kalau tak jawab juga..hantar lagi..sampai ada respon :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok tq bg maklumat
      dah hantar 2 kali, belum ada reply
      Since 20 Mac actually benda ni,
      So dah agak lama tu yang minta pendapat ramai coz masih tak appear dalam NUFFNANG ACCOUNT.

      tq for the reply :)

      Delete
  3. Replies
    1. 1st time ni sejak berblog ni :)

      Delete
  4. Ada orang yang pernah kena macam tu sekali. Cash out duit tapi tiada apa-apa maklum balas. Alasan yang diterima, dari pihak Nuffnang cakap ada aktiviti 'Click Fraud' dekat blog dia. Jadi cash out dia untuk bulan tersebut dibatalkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap2 Nuffnang balas dengan jawapan yang menggembirakan. Lama kot kumpul baru nak cash out. adoihai..Dugaan

      Delete
  5. Bunda belum pernah cashout lagi fuza... Tak byk pun...nak kumpul dulu konon...
    Kesian juga bunda dengar hal fuza ni...cuba lah tya lagi fuza...
    Kot2 ada kesilapan teknikal mana2 ke...
    Kalau ada rezki..ada lah tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fuza pun jarang nak cash out sebab jumlahnya pun tak de lah ribu riban.
      Tapi kalau dapat tu memang lah nak kan. Rezki kita tu.
      TQ Bunda, moga ada rezki Fuza

      Delete
  6. Assalamualaikum....Sy isi tabung nuffnng : Digi

    ReplyDelete
  7. setakat ini belum pernah lagi kena macam ni.. mungkin sistem nuffnag ada masalah kot.. kebelakangan ni hantar tiket dia lambat respon.. pernah aiza hantar tiket, hampir dua minggu baru dia balas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq Mizz Aiza..
      Mudah-mudahan NUFFNANG reply segera

      Delete
  8. hopefully nuffnang can help u to solve this prob..inshaAllah
    try tnya lg kt nuffnang ye,.derang mmg lmbt sikit response

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akan Tanya non-stop
      Silapnya yang print skrin masa cash out tu tak dapat save coz hp rosak..so semua gambar xdapat download.

      Delete
  9. uikkk.. bahayanya.. minta maaf ya fuza. mia dah lama tak pakai ni. so, tak dapatlah nak jawab. tahun sudah2 masa mia guna ok je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq Mia coz sudi reply...
      Nak kena merajok ni kan.
      Hmm kena usha usha hat lain pulak ni... hehehe
      Apapun tunggu NUFFNANG reply. Harap bukan FRAUD CLIK jawapan depa nanti

      Delete
  10. Cik Nina kita pun pernah alami kes ini

    Jom singgah blog Cik Nina for her info sharing

    http://ninamaslizza.blogspot.com/2014/02/duit-cash-out-nuffnang-hangus-punyanya.html

    ReplyDelete
  11. yumida x pernah alami. pernah terbaca pengalaman kwn yg status cash out dia lesap. bila ditanya pd nuffnang mereka ckp fraud click. fraud click - kita klik iklan sendiri lebih kerap berulang kali, kengkawan yg sama klik iklan kita berulang kali, dlm 1 masa ada byk orang klik iklan kita. ermmm..yumida pun x arif. hope penjelasan dari nuffnang mengembirakan. gerun gak bila kita penat kumpul banyak2 then hilang tetibe. moga nuffnang menghadapi masalah sistem mereka, bukan mengenai fraud click. yumida doakan yg terbaik buat akak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yumida..tq for ur reply.
      Akak ni memang jarang online. So bila ramai kata mungkin FRAUD CLICK...agak dukacitalah kan
      Apapun akak anggap bukan rezki akak.
      Mungkin lepas ni lebih murah rezki akak dalam duni Blog ini.
      Amin

      Delete
  12. belum pernah terjadi lagi sis..mungkin ada masalah dengan sistem. Harap pihak nuffnang akan balas juga tiket sis nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam tu lah harapannya...stil waiting ni. Nuffnang belum reply

      Delete
  13. blom pernah terjadi :)
    hanya Nuffnang yg boleh bantu ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap2 jawapannya menggembirakan lah nanti

      Delete
  14. Mmm nanti share erk info dari nuff,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah.. stil waiting after 2 tickets send

      Delete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78