HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

18 Mar 2014

Day 1 : Bandung Trip Mac 2014 Bersama Family Hubby

Assalamualaikum gang blogger sekalian.
Lama aihhh ceq cuti.
Sakan nooohhh.
 
Cerita ke Bandung ni might be boring kat hangpa.
Yelah, memang saya kerap ke sana kerana Mr. Hubby ada kat sana due to tugasan mencari rezki.
Kali ini cerita ke Bandung bersama adik-beradik Mr. Hubby.
Ada yang pernah pergi, ada yang first time nak merasa pergi.
 
Dalam trip ini, Mr Hubby bagi present to adiknya yang ke-7 sempena score UPSR.
Alhamdulillah, rezki kami share dengan adik-adik.
 
12/3/2014 bersamaan hari Rabu, flight kami jam 3 petang telah pun delayed ke 3.40petang due to bad haze katanya.
 
Kali ini seramai7 dewasa, 2 kanak-kanak dan seorang bayi follow trip ini.
 
Segalanya berjalan lancer.
Dalam flight pun anak-anak terkawal.
 
Sesampai di Bandara kami dijemput supir yang kami panggil Pak Ceepot. Dia bawa Komuter Hiace 16 seater. Tu dia...
Memang happening lah coz kami ramaikan.
Beg je dah separuh van
Semua pakat nak borong sakan nanti.
 
Sampai je di Bandung langsung kami check in di Caryota Hotel. Ni memang Hotel rasmi kami jika ke Bandung kerana keselesaan dan harga yang berpatutan.
 
Setelah punggah segala luggages, kami segera ke Paris Van Java untuk simple dinner di Pepper Lunch.
 
Pada masa ini, Mr. Hubby saya langsung dari site officenya kerana bertugas.
Site officenya terletak 2-3jam dari Bandung depanding on the traffic.
 
Alhadulillah...perjalanan hari pertama sangat terancang.
Semua masuk tidur awal kerana esok ada misi BERBELANJA.
 
Pasport kami ready, Boarding pass ready

Posing ngada Alyaa Aina Fuza . Eceh

Antara yang p Trip Bandung ni, Salwa (my biras), Intan (sis inlaw) and Alya (sis inlaw)

Yang ni also my biras, Tini dengan anak-anaknya. Good..depa tak banyak ragam.

Good thig about Aina is..pensel dengan kertas memang alwiz with her. Bagus Aina

Arrival di Bandara Bandung. Semua muka excited.

Inilah dia komuter yang jadi teman setia kami selama 4 hari kami di sana

Posing di Paris Van Java sambil cari pot makan

Capek katanya..tapi makan tetap makan di Pepper Lunch.
 Aina masih dengan pensel dan kertas

Alyaa (my sis inlaw)first time ke Bandung. Present for UPSR 2013 coz score excellent. Belajar  and score lagi k. Nanti leh terbang lagi. My tanggungjawab to take care of her during this trip. (nakal ceq kutil hang..hahahaha)
 
 
Tunggu cerita DAY 2 dalam next entry.

6 comments:

  1. Ai pun score jgk dlm upsr..xbawak ai pong?????*mukablurrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. u kena claim dari Tuan Haji

      Delete
  2. Assalamualaikum kak. alhamdullilah. bestnya score excellent untuk upsr. hehe bangga keluarga. cepat2 update 2nd day.. teringin nak ke sini, shopping sakan ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok kan..Rezki Alyaa Akak dulu score 5A dapat jam. sangat touching

      Delete
  3. tiba tiba teringat buku merah iolss yang perlu direnew...hew hew hew...

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78