HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

7 Apr 2014

Boleh dapat anak kembar??

PERNAH anda dengar tentang hal ini.
Kemungkinan mendapat anak kembar sekiranya terjumpa barangan pelik yang kembar.
Contohnya pisang kembar yang melekat isinya didalam satu kulit?
Cili bercabang dalam satu tangkai?
Dan seperti didalam gambar ini Kuning Telurnya ada dua biji dalam sebijik telur?
 
Saya pernah jumpa semua seperti di atas.
Cuma rezki mendapat anak kembar tu memang so far belum lagi.
 
Kata emak saya "Orang tua-tua dulu memang pandai. Tujuan  mereka cakap begitu supaya anak-anak dara ni rajin masuk ke dapur. Kalau tak masuk dapur macam mana nak jumpa benda-benda ni semua"
 
Wallahuallam. Semua ini berlaku dengan IzinNYA.
 
 
Yolk yang kembar di dalam sebiji telur ayam
 
Hah apa komen anda tentang mitos ini yang sering dikaitkan dengan rezki untuk mendapat anak kembar?
Jom kita kongsi pandangan.


3 comments:

  1. arwah wan anis selalu ckp cmtu bila nampak telur kuning ada dua dlm satu biji telur..hehhe... org2 dulu suka bagi kiasan.. teguran cara halus kata org.. tp suka teguran camtu sbb xmnyakitkan hati mane2 pihak.. mcm jangan duduk tepi pintu,nanti tak laku.. tu maksudnya,org pompuan jgn la suka sgt duduk melepak tayang muka je.. buat la keja ape yg patut.. petua2 org dulu memg byk kebenarannya..wallahualam.. :)

    ReplyDelete
  2. ada potensi tu..sy dulu pun..selalu dpt benda2 kembar..dah alhamdullilah..dapat gak anak kembar

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum kak fuza, selalu gak orang-orang tua dulu cakap gitu. tapi kita toksah percayalah. apa yang terjadi Qada & Qadar daripada Allah SWT. tapi memang seronok, sheila ada anak buah kembar perempuan. dah besar pun depa...singgah menabung libresse sini...

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78