HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

10 Apr 2014

Cherry Blossom ke Bunga Sakura di Malaysia

Assalamualaikum
Hari ini nak share cerita happy so lucky.
 
Semasa cuti ke Penang pada awal April 2014 yang lalu, alangkah taksubnya saya dengan ciptaanNya.
 
Sepanjang perjalanan kiri kanan bahu jalan ke kampong, dipenuhi dengn suasana pokok bunga merah jambu dan putih nan rimbun.
Subhanallah, memang cantik. Terasa macam berada di luar negara dengan suasana pokok dilitupi salji.
 
Apa lagi mestilah ambil peluang berselfie.
 
Oh ya, penduduk tempatan menggelarkan pokok ini sebagai "Pokok Korea".
Pokok ini juga dikenali sebagai Pokok Cheery Blossom.
 
Indahnya ciptaan Allah.
 
Tak mau cerita banyak, jom tengok gambar yang Berjaya saya rakamkan.
Alhamdulillah. Rezki saya
 
 
Selfie
 
Di jalan ke Kampung Pinang Tunggal, Penang

Pokok Cherry Blossom di Malaysia
 
Suasana pokok Korea di kiri kanan bahu jalan

Kereta ku juga nak selfie dengan Pokok Cherry Blossom

Taburan bunga cantik umpama permaidani menutupi tanah

Bunga Korea Sakura

Pokok Korea
 
 
Macam pergi Paris kan..
 


14 comments:

  1. Replies
    1. So luvly kan..macam kat Korea

      Delete
  2. sampai keluar berita cerita musim panas kat kedah jdkan tempat ni penuh warna2 warni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kebetulan Fuza pulang ke kampong halaman. Merasa lah posing :)

      Delete
  3. Replies
    1. Memang cantik.. Sejuk mata memandang

      Delete
  4. cantiknya..teringin nak bergambar bwh pokok2 tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan... rezki. Bertuah pulak rasanya

      Delete
  5. tiba2 malaysia dilanda musim bunga ;) sangat cantik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adakah ini tanda2 akhir zaman? Wallahuallam

      Delete
  6. Ehh..kat kl tak ada pun kan...x aci..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mostly belah utara je. Heaven sangat

      Delete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78