HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

17 Apr 2014

Krisis Air Catuan di Lembah Kelang

Salam sejahtera semua.
Hari ni nak cerita hal Sukaneka Isi Air dalam bekas kosong.
Hah...memang sungguh lah macam sukaneka.
Sebenarnya, kawasan rumah mak abah Fuza baru dua hari ni terlibat dengan catuan air berkala di Selangor.
 
Jenuh juga lah kan kalau tak ada air ni walaupun selang 2 hari katanya.
Nak membasuh, nak mandi, nak beristinjak, nak serba serbi memang terganggu.
 
Nak pula semua cucu-cucu duduk dengan atok opahnya, lagilah jenuh nak pastikan bekalan air cukup untuk budak-budak ni.
 
Katanya hingga menjelang Syawal nanti akan berterusan seperti ini.
 
MasyaAllah, dugaan sungguh.
 
Semoga Krisis Air di Negeri Selangor ini segera dapat ditangani demi kesejahteraan rakyat negeri khususnya.
Kumpul Tong Kosong
 
Dah tadah air.
 
 
Akhbar Online Sinar Harian
Jadual Catuan SYABAS


15 comments:

  1. my suami pun ada soh seh soh seh kak, sebab dia kerja SYABAS kann??? katanya mungkin extend lagi 2 bulan... tapi tak ada pulak official press conference lagi kann???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dalam news ada bgtau might be til raya..
      Hari Raya rumah tertutup lah Nampak gayanya..hehe

      Delete
  2. byk botol2 besar
    aah kan kak sukarnya takde air
    especially klo bilangan dlm umah tu ramai
    moga isu air segera diselesaikan
    isi tabung sini - ford

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yumida...
      Aina ni pulak bila tak de air...rajin bebeno nak mandi syampoo bagai. Geram

      Delete
  3. Di rawang ni pun dah masuk bulan ke dua catuan, memang payah kena ikut jadual masa air ada bolehlah bereskan kerja mcm biasa,pastu kena pastikan pula diisi semula tong2 air yg dah digunakan...kak ana berdoa sangatlah jgn sampai ramadan atau syawal berlarutan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin..
      Memang berharap sangat.
      Kalau isu air ni berpanjangan, bazaar Ramadhan dapat air kot mana nak masak juadah tu?

      Delete
  4. kat shah alam pun sama :( air di catu dan kotor

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh Shah Alam kena juga ke? Ingatkan kawasan Bandar DiRaja tak kena.
      Sabar lah ye

      Delete
  5. alhamdulillah kt kedah masih terkawal lg.. yahooo.. bestnye mandi.. hahaha.....

    ReplyDelete
  6. ri tu pon hampir panik ttibe uma yaya xde air..xde notis pape pon gtau..huuu
    kelam kabut tadah air..Alhamdulillah ok sekrng..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang susah kalau tak ada bekalan air

      Delete
  7. harap² catuan air ini akan berakhir.

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78