HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

24 May 2014

Cawan Magic untuk tabiat minum air masak

Selamat Pagi semua.
Pesan Abah sya, bangun pagi amalka minum air masak untu kesihatan katanya.
Saya ni kalau air kosong memang sangat liat nak minum.
Oleh itu saya mencari idea macam mana hendak menggalakkan tabiat minum air suam.
 
Kebetulan,saya pernah dapat mug hadiah dari seorang teman.
Apa istimewanya,apabila diisikan dengan air suam, suhu air membuatkan warna mug berubah.
Hah kalau tak peraya lihat gambar di bawah.
Dengan cara in, saya akan rajin minum air masak kerana mahu melihat perubahan pada cawan tersebut
 
"CAWAN MAGIK"

Sebelum isi air

Air panas suam diisikan

Suhu sedang berubah

Apabila dibiarkan semint selepas air diisikan cawan bertukar warna

8 comments:

  1. wah menarik ni, tak apa sebagai daya pendorong dan motivasi ni kak...he he he... happy saturday...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Farah
      Memang payah nak telan air masak
      Cuba bagi ayaq ais
      Laju je

      Delete
  2. Waaahhh ! Bestnyaaaaa. Barulah seronok minum air kalau macam ni. :D

    ReplyDelete
  3. pejam mata la Fuza masa minum tu...haha ayaq masak ja ponn :) , salam hari minggu dari PCL.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe
      Dah cuba pejam mata bayangkan air jus
      Mmg xboleh juga
      Adoiyaii

      Delete
  4. first time tengok nie kak fuza.. cantik dan unik.. :) anis memang minum air masak bila bangun pagi.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah...ni mug cenderahati ni.. Kat mana nak cari erk

      Delete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78