HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

27 May 2014

Fobia dengan Doktor Gigi, Anda bagaimana?


Assalamualaikum sahabat sekalian.
Hari ini nak cerita tentang FOBIA

Anda FOBIA apa?

Saya dengan rasmi tanpa segan silu ingin mengaku bahawasanya saya FOBIA DENTIST.
Hah, memang pengakuan ikhlas ni.

Sebenarnya saya berhajat untuk mendapatkan rawatan cuci gigi.
Yelah sekali sekala nak lah berangan ARTIS.

Klinik ini telah beroperasi sejak 20 tahun yang lalu.
Doktor Mathew Sebastian adalah Dentist yang saya geruni tersebut.
Walhal doctor tersebut punyalah baik.

Kata Doktor, bukan saya seorang sahaja yang FOBIA, tetapi ramai lagi yang sama FOBIA seperi saya.

Siapa lagi yang FOBIA dengan dentist???Sila buat pengakuan disini.
Cer komen


Fobia jarum suntikan Doktor Gigi

GIGI

My Dentist, Doktor Mathew Sebastian

Sempat lagi selfie sambil tunggu doktor

Bila dah baring tu...jangan tengok tempat lain, tengok je lampu kat atas muka tu

Info Bagaimana menjaga kesihatan GIGI

Cara yang betul memberus GIGI

Doktor yang berkelayakan
 
Surgeri Pergigian Kelana Jaya
20-A2 Jalan SS6/3
Kelana Jaya
47301 Petaling Jaya
Selangor Darul Ehsan
 
03-7803 2621


20 comments:

  1. wahh..makin gojesla adik akak Fuza ni..pasni ni upload gambar senyum nampak gigi ya..berapa kosnya ?kaksura pun dah lama tak jumpa dentist...masa kecik2 dulu fobia jugak..tp dah tua ni dah hilang semua tu..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hah..nanti posing sengeh..haha.
      Cuci RM80 aje..
      Takut tu...tak tau nak cakap

      Delete
  2. mkn berseri-seri kak fuza..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHA..Seri hapernya, nak p dentist pun penakut giles

      Delete
  3. iolss memang phobia dengan dentist sedari kecik kak Fuza, tapi kalau mama ada tak apa... ahakss..jadi berani sikit...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dekat 30 minit dok jalan ulang-alik kat pintu masuk tu
      Memang seriau..

      Delete
  4. Sama la kita..Nelly pun fobia dengan doctor gigi..seriau benda tajam-tajam masuk mulut..lepas hari tu..tobat nak jaga gigi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHA..lepas tu insaf gosok gigi je selalu kan

      Delete
  5. sy fobia dengan dentush sampai sekarang, last year pergi tampal gigi depan, rasa nak menanngis je.hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya amat memahami kamu..hahaha

      Delete
  6. rasa fobia ngn doktor gigi , rasa nye cmne ..? hehe .. saya fobia ngn gelap .. ble saya berada dlm keadaan yg gelap , saya mesti rasa menggelabah mcm apa .. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hah rasa ketaq nak p jumpa, Padahal tak ada buat apa pun lagi hehe

      Delete
  7. saya2..memang takut dengan doktor gigi smpai menggigil..kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. ngeri sebab gigi kan dekat dengan muka..jd dok fikir macam2

      Delete
  8. sm la.fobia dgn dentist gak tp smlm tpksa gak p sbb sakit gigi.nk check kot2 nk palam sekali kena palam & cabut gigi kecik extra kat blkg skali sbb gigi tu ganggu tempat gigi2 lain.tu yg slalu je sakit gigi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gigi kecik tu lagi lah sakit OK,..oh tidakkk

      Delete
  9. Huhu.xsuka dentist.entah knp ntah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...kesian Doktor Gigi yang tak bersalah tu

      Delete
  10. haritu masa dgr kena check gigi sebab pregnt ni pun mlas. hehe.. tp tak smpai 5min check dh kuar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..padahal tak ada apa pun kan

      Delete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78