HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

4 Jun 2014

Kaki Ayam punya cerita

Assalamualaikum sahabat blogger sekalian.
 
Kaki Ayam?
Sup Kaki Ayam?
BerKaki Ayam?
Bukan itu ceritanya.
 
Anakanda Aina, terpandang pada KAKI AYAM.
 
Kata Aina
"Mak Kalau siapa yang suka simpan kuku panjang mesti dia pun kotor macam ayam"
 
Tanya Emak
"Eh kenapa pulak, mana sama?"
 
Kata Aina
"Cuba mak tengok KAKI AYAM tu, kuku dia tajam kaler (warna) pink."
 
Reaksi Mak
(Macamana nak explain ni..adoii)
 
 
Minta budi bicara kawan-kawan, macamana saya nak jawab dan terangkan kepada Aina yang baru berumur 5Tahun plus-plus??
 
 
Apa dan bagaimana jawapan yang sesuai nak respon pada Aina??
 
Help me..
 
KAKI AYAM


15 comments:

  1. hew hew hew, pandai dia relate-kan kak Fuza... tapi bagus jugak tu, ajar dia supaya jangan simpan kuku... dia ambil contoh dari situ...

    ReplyDelete
  2. ah sudah! haha. pembersih orangnya adik aina ni, atototo. hehe

    ReplyDelete
  3. Ckp je ye..kuku ayam mmg kotor kan sbb dia dok kt tnh..ckp kt aina kuku kita kena pendek slku..br bersih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hah..good idea...nanti cuba bgtahu Aina..hehe

      Delete
  4. sebab tu kalau nak masak ayam kena buang kukunya, aina ,sebab dia tak bersih,jadi kita kenalah potong kuku supaya bersih dan cantik..hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah..boleh cuba sampaikan ke Aina ni...Tq Kak Ana

      Delete
  5. kaki ayam di kampung saya di buat sup,rasanya nikmat,tergolong kuliner esktrim,..hehehe lama tak mampir di blog mbak fuza

    ReplyDelete
    Replies
    1. OO..sedap ye..Saya tak biasa makan

      Delete
  6. nampaknya aina memang pembersih...pandai dia bezakan kuku ayam yang panjang tu kotor :)

    ReplyDelete
  7. Pening nk bg jwpn ni kak.. Hehe..
    Tp pndai pula dia berfikir ke tahap tu.. :)

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78