HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

19 Jun 2014

Pengecaj I-Phone 5S sering rosak??

Assalamualaikum.
Kali ini entry INGIN TAHU.
 
Ada tak sesiapa yang mengguna I-Phone 5S kat sini?
Saya baru je berjinak dengan IP5S ini.
Kerana sebelum ini memang pengguna tegar Samsung.
 
Makanya, nak jadi cerita, ini sudah kali ke-3 cable pengecasnya rosak.
Apabila saya pergi bertanyakan di kedai, katanya
 
"Ini cable wo..memang ramai yang rosak punya. Ini cable wo..senang putus itu wayar wo."
 
Bukan murah charger ni.
Yang tiruan pun dah RM30.
Kalau yang original beli di Kedai Mac Studio pun dah RM79.
 
Saya baru beli dalam 18hb March 2014.
Hari ini baru 18hb June 2014.
So far saya ni tidak lah ganas kot.
Memang kalau guna sesuatu barang tu akan jaga dengan sebaiknya.
 
Takkan setiap bulan kena ganti 1 cable?
 
Ada sesiapa yang mengalami masalah macam ni?
 
Meh berkongsi kat sini.
Charger IP5S sering rosak


13 comments:

  1. Mak saya guna iPhone tapi bukan 5S lah.. Masa first2 pakai tu mmg selalu rosak. Sekarang pulak charger tu kdg2 xdpt charge

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai yang dah buat aduan sebenarnya. Depa jawab.. Rosak fizikal depa tak tanggung

      Delete
  2. Yeke kak...alaaa baru bercita cita nak beli Iphone 5s jugak huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iye dik
      Banyak masalah plak
      Baru ke guna 3 bulan dah beli 2 cable
      Parah!!

      Delete
  3. ini cable wooo..oliginal ooo..mau tambah duit wooo..hahahaha..saja melawak ja noo gua pun pakai henset yg xsmart

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haiya
      Memang manyak mafan woo
      Boliyau woo
      Lari budget asik kena beli cable

      Delete
  4. akak pon rasa cam baru jer baca n3 Fuza pasal phone tu..cepat benar charger tu rosak...letih ler camni asyik nak beli charger baru jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Kak sura
      Fuza beli bukan Mac
      Ni baru June
      Parah le tiap bukan kena beli cable aje

      Delete
  5. mahal jugak erk charger dia even x ori

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah.. jenuh asik nak kena beli

      Delete
  6. Yg Samsung punya pun lebih kurang juga maklumlah buatan China.

    ReplyDelete
  7. Cable usb iphone 5 mmg mudah rosak..sy setiap bulan ganti 1 cable..mmg stress asyik kne beli cable je..

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78