HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

30 Jun 2014

Puasa tetap puasa walaupun tak berapa sihat

2nd Ramadhan bagi tahun 2014
 
Hari ini kesihatan agak kurang mengizinkan untuk melawat singgah blog teman-teman sekalian.
 
Pergi ke klinik tadi.
Kata doctor Tekanan Darah saya rendah sangat.
Bahaya boleh pitam
Bahaya takut Anemia
Bahaya takut seribu macam takut.
 
Doktor cadangkan saya buat Ujian Darah.
Dia juga bertanyakan sama ada saya ok tak sebab apabila ambil darah PUASA akan jadi MAKHRUH
Saya kata, tak apa lah doctor, demi kesihatan.
Daripada melarat lagi teruk.
 
Dan saya masih lagi berpuasa ni, dan akan teruskan sehingga waktu Maghrib nanti. InshaAllah.
 
Walaubagaimanapun disebalik berita tak sihat, ada berita gembira.
Ish, bukan pregnant ler.
Hahaha.
 
Berat badan saya sudah cecah 50KG!!!
Yahuuuuuuuuuuu
 
Seronok sangat kerana saya ni susah nak naik berat badan.
Selalunya takat 47kg je.
Alhamdulillah.
 
InshaAllah result akan dapat lagi 2-3 hari.
Kawan-kawan semua doakan kesihatan Fuza ye.
 
Tekanan Darah

Blood And Urine Specimen


14 comments:

  1. semoga dipermudahkan dan get well soon kak...

    ReplyDelete
  2. InshaAllah..semoga sihat selalu..nti pyh nk selfie..ngee

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah,,,bila doctor kata kena salin darah tu yg scary, Xmau beraya kat sepital

      Delete
  3. puasa ni sebenarnya menstruktur semula perjalanan sistem dlm badan ... insha Allah , puasa akan menjadikan fuza lebih sihat ... aaamin .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Sis.. Mudah-mudahan nothing seyes :)

      Delete
  4. syafakillah..semoga Allah sembuhkan sakit kak fuza cepat2 ^^

    ReplyDelete
  5. salam ramadhan...br berjln2 kat sini...semoga cepat sembuh...sama la kita pun x sihat gak ni...tp ttp gagahkan jgk puasa dan pegi keje...syok la body payah naik...slim always

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenalan.
      Awak pun jaga kesihatan ye
      Haah berat badan selalunya below 50, x diet pun.
      Metabolisma badan tinggi Doktor Pakar cakap

      Delete
  6. semoga cpat sihat ye kak...

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78