HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

24 Jun 2014

Segmen I Love Nuffnang by Dunia sebenar Shida

Assalamualaikum teman-teman blogger dan Nuffnang Member Khasnya
Kebanyakkan blogger pasti ada akaun NUFFNANG.
 
Jadi Segment anjuran Shida iaitu Segmen I Love Nuffnang by Dunia sebenar Shida  menyingkap pandangan ramai tentang NUFFNANG.
 
Apa kata anda tentang penglaman manis bersama NUFFNANG?
Pengalaman Bersama NUFFNANG Selama 2 tahun Sulaman Lace Heaven di persada blog ialah apabila mendapat BUFFERED EARNING (BE) mencurah-curah pada June 2014.
 
Alhamdulillah
Selama 2 tahun asyik melihat teman-teman blogger yang lain kerap update tentang BE.
Terima Kasih Nuffnang kerana akhirnya sebanyak 9 Buffered Earning singgah silih berganti dan masih aktif menari-nari di blog Fuza pada June 2014.
 
 

Ada yang bertanya, apa bendanya Buffered Earning (BE)
 
Buffered Earning (BE) adalah suatu campaign NUFFNANG yang akan terdapat satu column lagi pada bahagian atas yang di namakan BE. BE ni merupakan campaign yang langsung berbeza sama sekali dengan campaign iklan biasa. Sekiranya dapat BE ini duit masuk lebih banyak berbanding dengan campaign iklan biasa.
Anda akan mendapat BE sekiranya ada pihak pengiklanan yang berminat  dan ingin untuk sewa blog bagi meletakkan iklan mereka dalam tempoh yang tertentu. Contohnya, anda dapat BE Bulgogi Brothers Korean Burger . Iklan ni akan kerap keluar dan terpampang di dalam blog anda dan incomenya memang terlajak the best sekiranya blog anda mempunyai traffic yang terbaik dan kebaaboom. Apabila sampai suatu tempoh BE ni akan stop dan bertukar menjadi Metered Earning (ME).

Ada beberapa tips yang sering teman-teman blogger lain kongsikan untuk mencerahkan peluang untuk mendapatkan BE...Antara tipsnya ialah:
 

  • Kena lah isi dan sentiasa kemas kini survey pada column tinjauan biodata 
  • Kena isi ketiga-ketiga ruangan iklan yang telah dicadangkan oleh Nuffnang. Kemungkinan untuk di pilih pihak pengiklan adalah tinggi
  • Status keahlian Glitterati adalah satu juga kelebihan untuk blog kita di pilih pengiklan.
  • Jangan menduakan Nuffnang..Ini paling penting.. Nanti Nuffnang merajuk
  • Boleh juga mencuba menghantar TIKET kepada  Nuffnang Tanya lah soalan yang relevant. Kalau soalan yang tak berkaitan, macam mana Nuffnang nak responkan.
 
InshaAllah, berkat  kesabaran, rezki pasti ada.
 
 
Kepada yang berminat silah lah join ramai-ramai bagi sokongan sesame blogger.
 
Bermula : 22 June 2014 (ahad) dan Tamat : 28 June 2014 (Sabtu) 
Pengumuman pemenang pada :  1 July 2014 (Selasa)
 
 
 
 
 
 
 


14 comments:

  1. all d bez kak, moga ada rezeki nanti
    betul tu..tips di atas sgt berguna buat pengguna nuff
    tag akak: http://umikasum.blogspot.com/2014/06/first-mini-giveaway-topup-by-mrsyatie.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin...
      InshaAllah..sat g akak join.
      Tq Yumida

      Delete
  2. selamat bersegmen..and best of luck :)

    ReplyDelete
  3. good luck fuza.
    dalam bersegmen pun ada tips juga... hebat lah :D

    ReplyDelete
  4. Salam ukhwah, singgah sini jalan-jalan blogwalking senarai perserta dari Segmen I Love Nuffnang by Dunia Sebenar Shida.. Semoga berjaya, salam ceria dari MyCherita

    ReplyDelete
  5. salam. selamat bersegmen :))

    datang dari segmen yang sama :)

    http://ramaramapendek.blogspot.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html

    ReplyDelete
  6. Singgah dari segmen sama..
    salam ramadhan..good luck n all the best ^^

    ReplyDelete
  7. singgah dari segmen yang sama..
    http://cikgufaizcute.blogspot.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html
    good luck :)

    ReplyDelete
  8. Tq sis fuza sudi join segmen ni..tq juga atas pkongsian dn tips2 bguna ni..gudluck ya :)

    ReplyDelete
  9. Salam Ramadhan..singgah dari segmen yang sama :)

    http://www.azhafizah.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78