HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

29 Jun 2014

Shopping Raya Awal di One Utama Elak kesesakan

Assalamualaikum
Selamat Berpuasa Ramadhan semua.
Semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan penuh keikhlasan.

Alhamdulillah.
Semalam 28/6/2014  saya telah ke One Utama Shopping Mall di Petaling Jaya.
Tujuan kesini adalah untuk membuat persiapan awal baju raya anak-anak.
Eh belum puasa lagi dah membeli untuk raya?

Hah, sebenarnya 1st trip shopping dah pun setel last week. KLIK SINI
 Kenapa awal?

Oleh kerana Mr Husband hanya pulang ke tanahair menjelang Syawal, makanya tugasan persiapan raya diserahkan kepada saya.
Jika pergi membeli-belah semasa berpuasa, kita penat, anak-anak yang berpuasa pun letih lesu, pasti ramai yang berasak-asak ke pusat membeli belah serta quality masa tu juga penting kerana hendak mengejar waktu berbuka puasa,

Tapi, untuk pengetahuan semua, semalam pun keadaan di Parkson serta One Utama khasnya memang sangat padat dengan pengunjung.
Kebanyakannya juga membeli awal dan memberikan alasan lebih kurang saya.
Cepat lambat pasti nak kena beli jugakan.

Sambil pilih-pilih untuk anak, maknya leka memilih untuk diri sendiri.
Rezki anak-anak. Dapatlah 3-4 pasang persalinan setiap seorang,
Tidak lupa juga sehelai dua untuk anak buah saya, Zahran, Kamil dan Zahir.

Apa-apa pun, perbelanjaan semalam adalah berbaloi kerana dengan berbelanja, anda dapat Baucer sambil dapat kumpul stamp point untuk penebusan barang-barang perkakasan memasak.

Berbaloi-baloi kan??
 
Kami ber WEFIE sesampai di AEON One Utama

Anak-anak dah besar, dah ada ciraeasa sendiri


Ralik memilih sampai tak perasan anak snap CANDID

Alif dengan kasut idamannya, NIKE

Fitting Room


Sementara anak-anak mencuba baju dan seluar, saya pun santai, Letih berjalan.
 
Stamps dan borang penebusan. Dah cukup stamps boleh beli 3-4 mangkuk.

Voucher Parkson
Hari Raya ni terasa meriahnya pada kanak-kanak.
Kita hanya melaksanakan tugas untuk menyediakan segala kelengkapan,
Inshaallah


16 comments:

  1. jom beli kuih raya dengan harga borong 100% puas hati dan sedap

    http://www.lenovomurah.tk/2014/06/borong-kuih-raya-termurah-2014-sedap.html#.U68lCMVXjIU

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok...
      kawan2 jom ramai2 singgah :)

      Delete
  2. wahhh .. syoknya shopping xD

    ReplyDelete
  3. klu blh shopping sblm puasa utk elak letih . salam ramadhan . pohonmaaf andai tulisan dan komen sis ada yg mengguris rasa ... selamat menjalani ibadah puasa .

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq sis. Semoga kita sama2 mendapat berka hidayahnya, Amin

      Delete
  4. kalau nak shopping dekat nak raya nanti memang akan sesak dengan orang ramai...
    selamat berpuasa sis :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah..membeli semasa berpuasa...anak3 lesu, maknya naik hantu..hahaha

      Delete
  5. shopping awal2 sng.kesian kt bdk2 kn klau time posa br nk shopping

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awal2 ni ada banyak pilihan size

      Delete
  6. Replies
    1. Alhamdulillah..selesai hal anak3

      Delete
  7. seronok tgk orng shopping raya.. sy thun ni xde bershopping pun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shopping pun untuk anak2 aje Sya...

      Delete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78