HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

14 Jul 2014

How many KIDS you have VS What people think!

Assalamualaikum
 
"Bila nak dapat anak?"
 
"Bila nak tambah lagi?"
 
"Bila nak tambah hero?"
 
"Heroin baru ada sorang, tak mau tambah lagi ke?"
 
Ini isu yang selalu kita dengar. Nak pulak lagi 2 minggu kita akan pulang ke kampong halaman, pasti soalan ini akan diajukan bertalu-talu mengikut situasi anda masing-masing.
 
Yang baru kawin pasti akan dinanti-nanti bunting sulongnya.
Yang baru ada seorang anak pasti akan ditanya bila nak tambah.
Kalau yang anak dah sedozen depa perli pulak "Nak buat pasukan bolasepak ke?"
 
Kadang-kadang tak larat nak layan.
Nak jawab tak kena
Tak jawab macam kurang ajar pulak
 
Manusia memang tak pernah puaskan.
Pasti ada aje persepsi orang ramai yang tidak dapat kita nak sangkalkan.
 
Anda bagaimana?
Pernah lalui tak situasi temubual seperti ini??

Sumber : Mr Google


Alhamdulillah
Saya dikurniakan 3 orang cahayamata.
2 orang lelaki dan seorang perempuan.
Bersyukur sangat dengan amanah yang Allah kurniakan
Buat masa ini, bersyukur sahaja dengan rezki yang ada ini.
Semoga saya dan Mr. Husband dapat membesarkan mereka dengan penuh kasih-sayang dan lengkap serba serbi dari segi didikan agama, pelajaran, akhlak terpuji serta budi pekerti terpuji.
 InshaAllah
 
Aina Farihah, Aiman Faris, Alif Farhan


10 comments:

  1. Mcm tu juga lya kak baru je kawin dah d tanya bila nak ada baby ermm sbr je la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke Lya?
      Hehehe..soalan biasa tu
      Masih Aura pengantin baru :)

      Delete
  2. Sabar je laa.. Org mmg suke tanye soalan macam tu.. Kite tak boleh nak tutup mulut org..

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Betul tu... wat dengar tak dengar je

      Delete
  4. saban tahun saya melaluinya . maklumlah masih single tapi dah terlajak umur . klu dulu mcm2 jawapan saya beri sehingga my kakak jadi wakil menjawap . now dan akan dtg , jawapn saya hanya satu ... itu urusan Allah dan dia sebaik2 perancang !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu...jodoh pertemuan di tentukan Allah

      Delete
  5. Soalan fames bab2 cmni.. Syukur la sy orng x smpat nk tnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam artis plak kan orang ambil berat..hehe

      Delete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78