HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

13 Jul 2014

Ramadhan ke 13 dengan menu Ketam Masak Lemak.

Assalamualaikum.
 
Agak sibuk dengan macam-macam urusan hari ini baru nak up menu berbuka hari ke 13.
Hah, macam biasa semuanya masak dirumah,
Cuma kali ini lauk yang jarang nak naik rumah pula menunya.
Menu Ketam Masak Lemak jadi pilihan.
 
Sebenarnya, saya memang jarang nak masak ketam.
Bukan hanya kerana harganya, tetapi adalah kerana anak-anak tak pandai nak perisi.
Saya pulak alergik dengan ketam. Alamat gatallah tangan walaupun hanya dok tolong perisikan isi ketam.
 
Selalunya Mr. Husband yang akan perisikan untuk kami sekeluarga.
Hah, mengada-ngada tak?
Hahaha.
 
Siapa suka makan ketam??
Ayam Masak Kicap, Celur Bendi, Sayur Chap Choy, Cendawan Goreng dan Ketam Masak Lemak


18 comments:

  1. Meriah nye sis ♥♥
    http://iolacaviarofficial.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. CT tak suka sangat ketam. kalau mak masak tu sipi sipi je pandang. makan pun kalau ada orang tolong perisi..
    kalo dak memang tak makan :P

    ReplyDelete
  3. Fevret orang nogori. Heheh..mintak sikit haa..
    Jemput singgah blog saya.
    Life is beautiful... don't waste it

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adik Ipar asal nogori,,,tu lah pasalnya. Sebab dia pun ada datang berbuka sama

      Delete
  4. saya pun sangat jarang masak ketam, my laki tak suka ketam :)

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Amboi...cepat aje dia cakap suka..hehe

      Delete
  6. Ana pun alah ketam gak. Asalnye alah semua seafood. Tp kalau dah febret. Pedulik kan saja. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe..memang alergik..tapi cecurik makan juga kan

      Delete
  7. ecah pon alah ketam..kalau makan badan jadi bengkak2..tapi makan jugak..sakit nnti cariler ubat..y penting dapat makannnn..haha

    ReplyDelete
  8. sedapnya..en suami x suka berbuka makan nasi..makan ringan2 ajer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Family akak memang kena makan nasi dulu. Dah biasa dari dulu

      Delete
  9. sedapnya ketam kak.. lama dah tak makan.. ingat nak suh mak masak la nti kalau ada rezeki sebelum bersalin.. harap2 la sempat merasa..

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78