HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

10 Jul 2014

Resepi Oreo Smooties minuman ala-ala Ice Blended menggunakan Shake N' Take Blender 2 Bottles

Assalamualaikum.
 
Selalunya saya update resepi masakan.
Hari ini mari kita cuba pula resepi minuman Oreo Smooties.
Resepi ini diperkenalkan oleh adik saya, cHun.
Bolehlah mencuba untuk minuman berbuka puasa nanti.
Jom semak bahan-bahannya
 
 
Resepi Oreo Smooties
5-6 Oreo Cookies
3-4 Ice cubes
1 sudu kecil cocoa powder
3 scoop vanilla ice cream
1 cup fresh milk
2 sudu kecil sirap coklat untuk hiasan.
 
Cara-caranya
Masukkan kepingan biskut kedalam blender
Masukkan ice cubes
Masukkan susu segar
Blend dahulu
Kemudian masukkan 1 sudu kecil cocoa powder.
Masukkan 3 scoop ais krim
Blend lagi
Minuman siap untuk dihidangan.
Boleh tambah aiskrim atau pun sirap coklat sebagai hiasan.
 
 
Selamat Mencuba
 
Bahan-bahan Oreo Smooties

Ais ready untuk dikisarkan

Boleh ditambahkan dengn Aiskrim kesukaan anda



Oreo Smooties

Oh ya, untuk mengisar ais, kami menggunakan Shake N' Take Blender 2 Bottles
 Klik http://www.lazada.com.my/shake-n-take/ 
di  http://www.lazada.com.my/


Ada promosi 20% hingga 80% semasa pembelian tersebut. Berbaloi-baloi
visit www.lazada.com.my/shake-n-take di http://www.lazada.com.my/


http://www.lazada.com.my/shake-n-take/
http://www.lazada.com.my/shake-n-take/
 
Shake N' Take Blender 2 Bottles by LAZADA.com.my









22 comments:

  1. wahh nanti boleh cuba nie ^_^ nampak senang

    ReplyDelete
  2. ni klu buat , my anak buah suk ajer .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat ni pun untuk anak-anak :)

      Delete
  3. sudahnya tengah demam, terliur dibuatnya kali ni

    ReplyDelete
  4. sedapnya nampak..manalah nak cari blender kat ipg nih,uhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Guna aje blender biasa, Tapi jangan campur dengan yang guna untuk cili tu,.

      Delete
  5. senangnya nak buat...leh cuba nanti :)

    ReplyDelete
  6. Boleh cuba ni kalau tgh rajin kat dapur..hehe..

    Entri terkini MINDAKABUR : Mindakabur Official Blog Facebook Page

    ReplyDelete
  7. Sedapnyeeee...perghh..leleh air liur. Sib baik bace entri malam2 gini. Bace time puasa, leh batal puasa nih. Hihi

    ReplyDelete
  8. Aishh sdpnya fuhh minum masa berbuka pun sdp ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hah...memang sesuatu kelainan untuk berbuka

      Delete
  9. Terliuq ja tengok...shake & take tu memang dah beli bln lepas :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hah apa lagi Sofu,,,kasi blend!!

      Delete
  10. Msti sdap ni kn.. Terliur tgk.. Minum pula btul2 tgh dhga.. Mmng layan..

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78