HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

3 Jul 2014

Resepi Pandan Chicken By Sulaman Lace Heaven

 Assalamualaikum

Ramai pulak yang rekues RESEPI AYAM PANDAN atau dalam bahasa antarabangsanya Pandan Chicken. (Gedik tak>? hehe)

Sebenarnya Fuza pernah buat Entry Resepi Pandan Chicken ini pada Ramadhan tahun lepas 2013.
 Klik RESEPI Pandan Chicken

Tapi untuk tidak mengecewakan semua jom salin resepi kat bawah ni.
InshaAllah, senang aje. Cuba tau esok untuk juadah berbuka puasa anda.

 
Resepi Pandan Chicken By Sulaman Lace Heaven

Resepi Pandan Chicken
 
Bahan-bahan :
 
Ayam di potong kecil
Bawang Putih *
Bawang Merah *
Halia *
Jintan *
Sos Tiram
Madu
Sedikit cili giling
Garam Kunyit
Daun Pandan untuk membalut
 


Cara-cara:

Tumbuk semua bahan di atas yang bertanda *
Sementara itu, ayam yang dah di tos tu..kita lumurkan dengan garam kunyit, kemudian gaul dengan bahan tumbuk
Masukkan sos tiram,  madu, cili giling mengikut kehendak memasing.
Kemudian balutlah ayam tersebut.
Nak rasa yang lagi meletop perap dulu k.
Kemudian bolehlah digoreng.

Mudah bukan.
Atleast Nampak lah ceria sikit kan hidangan berbuka puasa kita kan.
 
 
(Sukatan tu ikut agak-agak lah ye)

11 comments:

  1. Tq2...atas resepi..
    ada kesempatan boleh cuba nanti:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mudah aje
      If nak pedas tambah cili giling

      Delete
  2. tq kak..ayam tu xpayah perap dulu ye kak?balut terus boleh goreng erk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau nak lagi sedap perap pagi tu. Baru rasanya nyummy. Masa goreng tu dah semerbak.. Cuba tau

      Delete
  3. Nak cuba buat! Thanks kak fuza. :*

    ReplyDelete
  4. oo berbalut camtu yek..boleh cuba..

    ReplyDelete
  5. Sedapnya aym perap pandan.. Dulu msa kecik2, abh sllu bli kt ayamas.. Kdng mak buat sndiri..

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78