HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

5 Jul 2014

Traffic Blog Meningkat atau Merosot semasa Bulan Ramadhan?

Assalamualaikum
Ramadan sudah masuk hari ke 7.
 
Alhamdulillah, masa begitu cepat berlalu.
Alhamdulillah, semuanya masih sihat untuk terus beribadat di bulan yang penuh berkat ini.
 
Puasa ni macam mana dengan traffic blog anda?
Merundum? Meletop?
Atau berpuasa juga?
 
Alhamdulillah, melalui ringkasan maklumat seperti dibawah, walaupun total Uniques dan Views tidak lah sehebat mana, namun di situ nampak lah bahawasanya masih ada yang singgah ke blog Sulaman Lace Heaven.
 
Jika kita buat analisa, kunjungan blogger adalah agak tinggi diantara jam 10 pagi hingga ke jam 5 petang. Ini menunjukkan waktu Office Hour.
Blogger mungkin berada di pejabat.
Paling kemuncak ialah pada jam 12 tengahari.
 
Kenapa tinggi?
Iyelah, bulan puasa, kemana lagi hala tuju kalau tidak melawat ke blog. Pasti semuanya berada di depan PC selain ada juga yang tidur di surau.
Mungkin mencari resepi, mungkin juga mencari tudung online, ada juga mencari baju raya last minit dan pelbagai lagi yang boleh kita Google untuk mendapatkan info.
Canggih kan zaman teknologi sekarang.
 
Cuba lihat traffic dari jam 6 petang hingga ke jam 7malam.
Agak rendah. Sememangnya pada masa ini para blogger sedang sibuk bersiap untuk berbuka puasa.
 
Jadinya, apa yang saya ingin sampaikan di sini, rajin-rajinlah semak status traffic ini di Nuffnang Akaun anda.
Dengan maklumat seumpama ini, anda akan dapat merancang bila kah waktu yang sesuai untuk post entry ke blog.
Buat apa post entry semasa Traffic Zero?
 
Apa pun, kalau kita rajin Blogwalking, pasti ada aje teman-teman yang singgah.
Join lah juga segment ataupun Giveaway yang di anjurkan di blog sahabat.
Dengan cara itu juga traffic blog akan meningkat, InshaAllah.
 
Happy Weekend 


Traffic Blog Meningkat atau Merosot semasa Bulan Ramadhan

 



 

 
 



10 comments:

  1. Replies
    1. Alhamdulillah, Baru nak belajar....

      Delete
  2. betul tu...kat rumah jarang ngadap blog sebab sibukkan hal rumah pulak..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan Mar
      Kalau di rumah memang macam2 urusan perlu di setel kan

      Delete
  3. traffik cikgu faiz suam suam kuku jer. huhuhu

    ReplyDelete
  4. InshaAllah
    Rajin update
    Rajin BW
    Sure meletop nanti

    ReplyDelete
  5. Trafik blog lya suam2 kuku je kak he

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kene buat entry yang blogger search...

      Delete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78