HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

30 Aug 2014

Harga Bunga Kantan melambung??

Assalamualaikum.
Esok hari minggu.
Hari cuti ahad juga Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke 57 Tahun.
 
Esok planningnya nak masak LAKSA.
Makanya meronda sakan ni mencari bahan-bahannya.
Alhamdulillah, kebanyakan bahan masakan tersebut ada.
Namun isu masa kini ialah tentang HARGA BUNGA KANTAN.
 
Menurut cerita beberapa orang teman, ada di beberapa buah tempat menjual Bunga Kantan sehinggakan RM6 per piece.
Nak tak nak, kena lah belikan.
 
Macam mana di tempat anda?
Ada yang hadapi masalah yang sama macam saya??
 
Bunga Kantan


14 comments:

  1. asslmkm kak.. mahalnya harga bunga kantan sekarang ni ye.. td mak sy pun beli juga.. sebab nak buat laksa esok.. tapi tak tnya la pula berapa hrganya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang mahal sekarang harganya. Mana-mana pun orang komplen

      Delete
  2. kalau ini macam ada lebih baik buka ladang bunga kantan...masyyuuukkk..:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...kena start tanam dah ni

      Delete
  3. dekat pasar umah saya..rm5 sekuntum...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu dia... lagi mahal dari bunga Ros kan..hehe

      Delete
  4. Kat sini dah RM2.50 sekuntum, mujuq bunga kantan kak ana dah kembali berbunga dibelakang rumah....Alhamdulillah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lepas ni beli dari Kak ana je lah
      Hehe

      Delete
    2. Lya x prnh lgi bli Dan wat laksa

      Delete
  5. X prnh lya bli Dan wat laksa..

    ReplyDelete
  6. saya xpernah beli bunga kantan

    ReplyDelete
  7. kalau bukan musim dia ..mesti mahal..:)

    ReplyDelete
  8. Boleh dapat suppler murah ...
    kesihan mereka nak makan pun susah..contect ..

    ReplyDelete
  9. Saya menjual BUNGA KANTAN MALAYSIA dari kebun saya sendiri secara pukal/borong kpd sesiapa yg berminat utk memborong atau beli utk kegunaan sendiri
    Sesuai utk pekedai restoran, pemborong di pasar, pengilang makanan & katering
    Harga murah dan kualiti bunga yg segar, cantik & besar
    Boleh lawati website www[a]bungakantan[a]com
    Lokasi di Hulu Langat, Cheras
    Utk tanya lebih lanjut whatsapp/sms 0183879434/0122740022 fazil

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78