HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

29 Aug 2014

Kempen Mengumpulkan Sisa Minyak Masak Terpakai di Petaling Jaya

Assalamualaikum

Pernahkan anda mendengar tentang Kitar Semula Sisa Minyak Masak?

Ok Saya pun baru dengar. Itu pun sebab anak-anak balik membawa risalah maklumat berkenaan dengan Kempen Mengumpulkan Sisa Minyak Masak Terpakai di Petaling Jaya.
 
Kempen tersebut bertujuan untuk selamatkan alam sekitar daripada bahan sisi minyak masak terpakai. Selain itu program ini dapat memupuk sikap menghargai alam sekitar dikalangan pelajar sejak dari umur kanak-kanak.

Agaknya sekolah anak-anak menang tak nanti?
All the best SK Sri Kelana!!

Nak tahu lanjut layari localagenda21@mbpj.gov.my
Tel : 03-7955 5473

Hargailah alam sekitar
Recycling Use Cooking Oil to Biodiesel

Kempen Mengumpulkan Sisa Minyak Masak Terpakai di Petaling Jaya
Risalah Kitar Semula

Pertandingan Kitar Semula Antara Sekolah, Komuniti dan Jabatan
Botol Kitar Semula Sisa Minyak Masak yang disediakan


Semangat Kitar Semula



14 comments:

  1. Mudahan sklh Ank akak jdi juara amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hah..depa bertanding utk sekolah,,,

      Delete
  2. asslmkm kak.. waaaa, bagusnya ada kempen macam ni kan. yela, minyak masak yang dah digunakan memang tak elok main buang je.. kalau mak sy dia smpan sebab ayh selalu guna tuk buat bkar bila bersihkan kebun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam... oh yeke.. good idea juga tu

      Delete
  3. wah bagusnya..patutnya kt tepi2 jln kena ada tmpt kita nak letak minyak dah pakai ni kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bahaya juga if letak tepi jalan..sat g mai najis berat critt kat situ? Naya

      Delete
  4. xpernah tahu pun boleh kitar semula minyak..ape2 pun goodluckk untuk anak akak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hah...akak pun 1st time dengar

      Delete
  5. Baru tahu boleh kitar semula minyak masak.. Good Luck anak Kak Fuza... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hah...akak pun baru tahu. Kempen baru ni

      Delete
  6. 1st time dengar.. memang terbaik

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78