HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

11 Aug 2014

Resepi Rendang Udang Emak

Assalamualaikum.
Hari ini saya nak share resepi Rendang Udang Emak.
Boleh dijadikan menu tambahan keluarga.
Selamat Mencuba.
 
Resepi Rendang Udang Emak
 
Resepi Rendang Udang Emak
Bahan-bahan
 
600 gm Udang
2 Batang Serai (dihiris)
2 Helai Daun Kunyit (dihiris)
1/2 inci Kunyit Hidup (dihiris)
5 Ulas Bawang kecik (dihiris)
3 Sudu Cili Giling  
200ml Santan
1 Cawan Air  
 
Cara-caranya.
 
Campurkan semua bahan di atas di dalam  kuali.
Masak sehingga menggelegak.
 
 

19 comments:

  1. wah sdapnyaa.. mcm snang sgt je.. nt nk try la =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Resepi mudah aje ni
      Bahan pun senang aje

      Delete
  2. assalamualaikum,dan selamat hari raya..amboi sempoi blog tuan empunya blog ni..harap keadaan blog ;-) saja mai blogwalking ja dari blog MiaLiana ;-) aduii dan2 lapaq ooo...tengok ini rendang..buat lebih skit bleh pakat2 rasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tudiaaa..tengok gambar pun dah leh terliur..
      Kes berat ni..hehe
      Tq sudi singgah

      Delete
  3. terliur...sedappppp huu makan dengan nasi panas-panas pergghhh

    ReplyDelete
  4. salam. huuuu sedapnya..bole try ni nanti hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. p.s first time singgah sini ..salam perkenalan :))

      Delete
    2. Cubalah ye. Nak pedas tambah cili, nak kering gorengkan lama skit..

      Delete
  5. wahh nampak sedap.. tq sudi share resepi..nanti boleh try buat..=D

    ReplyDelete
  6. Perghh..nampak sedap je nih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh jadi menu tambahan open house :)

      Delete
  7. kat cne plak resepi tdi tu mudah sgt blh d cuba nie

    ReplyDelete
  8. Sedapnyer..Diana ni pengemar makan udang..InsyAllah nak cubalah resepi ni..nampak sedap...

    ReplyDelete
  9. Rendang mudah je msakknya.. Nk kna cuba nti ni..

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78