HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

23 Sep 2014

Ke Bandung lagi seawal subuh di KLIA2

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Dah beberapa hari tak update blog.
Bukan merajuk..bukan menyepi.
Tetapi saya ke Bandung pada 19 September yang lalu.
P visit Mr Husband yang bertugas di sana. Sambil menyelam minum air..P soping!! Yahooo
 
Ok flight saya seawal pagi, jam 6.50am.
Oleh kerana ini kali pertama nak go tru KLIA2, makanya seawal pagi dah sampai airport. Jam 3.30 pagi uols.
Semasa sampai tu, gate dah buka, terus check in bag. Senang, xyah nak ke hulu ke hilir dengan bag.
 
Selesai cek in luggage, terus saya masuk check in.
Dari pintu utama, ke pintu menunggu pesawat, dengan normal speed berjalan, mengambil masa 40 minit. Hah, pepagi dah jogging. Nun jauh perjalanan.
Airport baru ni memang luas, dan dari satu check in tu memang jauh.
Tapi nampaklah rupa berprestij Airport Malaysia ni.
So silalah datang awal ye. Sat g kena tinggal...
 
Berjalan dengan Aina tak rasa penat pun coz dia dok pot pet sepanjang perjalanan tu.
Kali ini bawa Aina aje sebab tiket agak mahal.
Kesianlah abang-abangnya, InshaAllah  ,ada rezki kita pergi ramai-ramai ye.
 
Semasa menunggu di ruang menunggu pesawat, tu diaaaaa..sejuk beku, Jadi pesanan saya kepada semua, bawa le baju seju ye terutama yang flight pagi.
Ruangan menunggu lebih selesa.
Aina, seperti biasa dengan kertas dan pensel, duduk diam dengan acara kreatifnya.
 
Di KLIA2 ini, kita tak perlu nak berjalan jauh sebab laluan menunggu terus menghubungkan kita dengan pintu kapal terbang. Atleast berbumbungkan.
Takde lah penumpang kena berpanas hujankan.
 
Seawal pagi mood makan memang down. Order makanan pun tak makan dalam pesawat.
Memang dah aim nak p makan kat Bandung.
Mana lagi kalau bukan di Bangi Kopitiam, Bandung.
 
 
KLIA2 as at 3.30am


Luggage sedia untuk check in

Ke Gate P & Gate Q

30 minit untuk sampai ke Pintu Security

Ruang menunggu boleh Nampak pesawat

Breakfast Set anak-anak

Breakfast di Bangi Kopitiam Bandung

Wajah Seiras Ibu dan Anak
Ini cerita hari pertama ke Bandung.
Bercuti di sana selama 3 hari sahaja
Lepas ni sambung semula lagi ye cerita ke Bandung ni.
Ni nak p BW blog kawan-kawan yang rindu I
 
(Ada ke sesiapa yang rindu kita???hahaha)

16 comments:

  1. Wahh bestnya ke bandung teringin juga nak ke cna

    ReplyDelete
  2. wah ke bandung... bestnyee... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merasa ler jalan2 tempat orang

      Delete
  3. oo..ke bandung rupanya..hihik

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah Cik Nor rindu kita erk? hehe

      Delete
  4. bestnya akak dapat pi bandung =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rezki p visit Husband sambil jalan2

      Delete
  5. Ke Bandung kita
    Blm pernah sampai ke sana masih dlm wishlist nih..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom kita kumpul duit buat trip

      Delete
  6. bestnyaaaa kak Fuza...
    Lama tak pergi Bandung...
    Mesti kak Fuza shopping sakan dekat Rumah Mode dengan Pasar Baru dia tu yer...

    Jemput join...
    Giveaway "Saya Nak Sihat" Sept 2014

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kali ni tak de lah sakan sebab p visit husband. Borong kek Kartika Sari aje

      Delete
  7. assaamualaikum..salam perkenalan.. wahh bestnya ke bandung..belum pernah lagi sampai ke sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam..salam kenalan sis. Tq singgah sini.
      Hah..tengok tiketmurah boleh lah p

      Delete
  8. Hamboii..ke bandung dia..senyap2 je hakak kita sorg ni. :p ahaks!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah tu...
      membawa diri
      hahaha

      Delete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78