HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

15 Sep 2014

"Mak..mak pergi pasar..."

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Ingat tak lagi lagu zaman kanak-kanak
 
"Mak..mak pergi pasar mak nak beli apa??"
 
Sapa dapat jawab..lepas tu kena eja.
Kat mana ejaan tu stop, jari tu tutupkan.
Pusing lah berapa kali nyanyi sampai lah ada yang tangan tutup semua 5 jari.
Siapa yang tutup semua 5 jari terlebih dulu dia MENANG!
 
 
Jari jemari halus
Itu lagu masa dulu.
Ini lagu Aina, anakanda yang berumur 6 tahun.
Budak zaman menjelang Milenium plak nyanyi..
 
"Mak..mak cuti skolah, mak nak bawa pergi mana?"
 
Ok jawapannya ialah "Pi Tanya Abah"
Yang pastinya cuti sekolah kali ini memang tidak dapat kemana-mana kerana Mr Abah depa tak balik bercuti.
 
 

12 comments:

  1. sy msa kecik2 dlu suka jgk main benda ltk jari2 tu hehee

    ReplyDelete
  2. cuti hujung tahun kan ada..nanti pergi bercuti lama2 sikit..kan??

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah...
      Harap ada rezki nanti

      Delete
  3. Alahai nostalgia kini kembali dgn versi baru hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terasa lah diri ini dah berumur..Oh Omak Oh Anak

      Delete
  4. Hehe.....Esok tak ada halangan ni nak ke klinik....

    ReplyDelete
  5. dah tukar lirik ya . klu my kakak selalu kata ' sapa nak ikut mama ? ' " pi mana mama? ' " depan belakang , atas bawah ... heheheee

    ReplyDelete
  6. Ahahaha..rindu pulak ngan lagu ni. Dulu selalu main. ><

    Nampaknye anak2 kak fuza dah menuntut tuu. Hihi

    ReplyDelete
  7. teringat masa bebudak dulu :D

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78