HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

1 Sep 2014

Resepi Brownies Chocolate Chip

Resepi Brownies Chocolate Chip 
 
 Bahan-bahannya

125gm tepong (Plain Flour)
1/2 sudu teh baking powder
50gm serbuk koko
65gm butter
2 biji telur
100gm chocolate chip
200gm gula kaster
1 sudu esen vanilla

Cara-caranya

* Pukul butter dengan gula hingga sebati.
*Telur dan esen vanilla dipukul hingga kembang didalam bekas lain.
*Campurkan tepung dan baking powder serta serbuk koko.
Masukkan kedalam adunan yang pertama dan masukkan adunan kedua tadi. Gaul hingga sebati.
*Masukkan chocolate chip, gaul rata.
*Bakar hingga masak (depands pada jenis oven, ada yang 30minit, ada yang 45min)


Selamat Mencuba
 
Bahan-bahan brownies

Adunan yang telah sebati dicampur

Ratakan tepung tersebut didalam Loyang.


Fresh from oven

Brownies Chocolate Chip


12 comments:

  1. Nyum nyum... Nampak sedap ni kak fuza.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Resepinya pun senang. Cuba tau

      Delete
  2. Replies
    1. Sofu cuba tau..nanti share bila dah jadi

      Delete
  3. Nmpk mudah tpi bila lya nak mmbuatnya alahai hhee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe..kena ada aura nak buat tuh..hehe

      Delete
  4. Sedapnya kek.. Ingt blik ipoh nk buat kek.. Sekali tgk mixer rosak la pula..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah..ada mixer tu senang skit..kalox..mazel ler tangan nak ngaco

      Delete
  5. Simplenyer Sis...InsyAllah Raya Haji nak cuba resepi Sis ni...

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78