HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

9 Oct 2014

Ada lagi ke orang yang pandai makan sarapan lempeng??

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Lempeng cicah asam pedas
 
Siapa kenal lempeng?
Siapa makan lempeng?
Hah ni makanan saya sejak dari kecik lagi.
Memang sarapan yang paling segera dan kenyang.
Kalau ada gulai kari semalam, asam pedas semalam, the next morning boleh buat cicah dengan lempeng. Bahan-bahannya pun mudah.
 
Sekarang saya ajar anak-anak makan juga.
Sebab ada juga orang yang tak biasa makan.
Lega sangat anak-anak tak memilih.
 
Kata abah saya "Belajar susah dari kecik..Kalau masa zaman Jepun dulu,sekiranya dapat makan macam ni kira dah habis mewah dah "
 
Subhanallah..tersentuh dengan kata-kata Abah tu.
Zaman sekarang semuanya serba mewah. Pembaziran sana-sini.
Patutlah Abah seorang yang berjimat-cermat sangat-sangat kerana dia pernah membesar di zaman yang susah. Moga semua ini akan menjadi iktibar buat semua.
 
Siapa pernah makan Lempeng tepung gandum ni?
 
 

33 comments:

  1. asalam..lempeng nie kalau waktu hujan paling superberb rasanya..yum3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hah.. Kan. Buat garing. Nandiaaa, sodap di makan begitu saje
      Hehe

      Delete
  2. masih kenal lagi dengan lempeng nie. akak ajar anak2 cicah gula atau susu, sama macam kami masa kecik2 dulu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau xd gulai kami cicah gula je
      Sedapkan

      Delete
  3. Assalamualaikum dan singgah pagi sis...sedapnya lempeng ni....Diana pun suka makan....

    ReplyDelete
  4. Sampai sekarang ana buat lempeng lagi. Utk budak2 kasi cicah gula. Diorg suka. Haha. Utk org dewasa cicah kuah semalam. ^_^ aduii..terase lapa la pulak. Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..terujakan. Padahal lempeng aje

      Delete
  5. ohw..saya masih lagi makan lempeng. lempeng nyior cicah sambal bilis. fuuuu..sedapppp

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hah tu menu fav abah FUza.. Letak nyok

      Delete
  6. Masih lagi layan makan lempeng cicah sambal sardin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. YaAllah..sardine hancur2..sedapnya

      Delete
  7. Alhamdulillah...saya masih makan lempeng lagi...anak pon suka dengan lempeng...Alhamdulillah, kalai betul2, sekeping boleh habis...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rumah ni selalunya buat beso..so umpama makan 2 keping..licin

      Delete
  8. Replies
    1. Eh ramai rupanya peminat lempeng ni yer

      Delete
  9. alamak feveret sy la lempeng ....terliur plak..ad kang blk keje nt ptg sy buat lempeng hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baik2 buat lempeng..minta suami tolong..nanti meletup minyak dlm kuali..hehe

      Delete
  10. Best ...ini lah makanan org dulu dulu masa petang....budak2x skrng ni lempeng tak kenal...pizza je kenal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..nasib anak3 saya bedal je tak memilih :)

      Delete
  11. selalu je makan..hehehe...lagi-lagi makan dgn gula :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh sama tu...
      Resepi hujung bulan katanya...
      hahaha

      Delete
  12. sedapnya lempeng makan dengan kaya...suka lempeng..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau air tangan bonda lagi sedap..cercuba u buat..hehe

      Delete
  13. Replies
    1. Sodap kan...
      ramai yang makan rupanya :)

      Delete
  14. ecah suka lempeng nyok n lempeng gula..mak pon ajar dari kecik kalau ada kuah kari ke,gulai lemak ke or pape kuah lebih semalam punya,buat cicah ngan lempeng..lempeng kosong pon syokkk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hah..buat garing2...nandia...sedap :)

      Delete
  15. ishhhh ada jerrr...sy mkn lempeng ;)

    ReplyDelete
  16. Uishhh sdp tu Kak biasa lya cicah dgn susu manis he hhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. OOO..cicah dengan susu ye,
      Macam2 cara orang makan kan...

      Delete
  17. Sy smpai dlm pntng ni terngidam2 lmpeng ni. Sedap. Suka mkn cicah dgn susu..

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78