HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

1 Oct 2014

Keputusan Segmen Petua Kawal dan Atasi Ketumbit

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
 Hooray...
TAMAT sudah SEGMEN PETUA KETUMBIT ohhhh KETUMBIT
Hah, walaupun berlangsung selama sehari je, ramai yang komen.
Walaupun hanya 4 orang sahabat yang sudi join segmen ringkas ini, bangga jugalah ada yang sudi join. Ini lah dia sahabat sejati yang sudi menjayakan serta bagi sokongan kepada Sulaman Lace Heaven
 
 
SENARAI PESERTA
1 - http://adna2029.blogspot.com/2014/09/segmen-petua-ketumbit-ohhhh-ketumbit.html
 2 - http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2014/09/segmen-petua-ketumbit-ohhhh-ketumbit.html
 3 - http://www.cantiksihatsemulajadi.com/2014/09/segmen-petua-ketumbit-ohhhh-ketumbit.html
 4 - http://kathyrbain.blogspot.com/2014/09/segmen-petua-ketumbit-ohhhh-ketumbit.html
 
 Keputusan  melalui random.com telah pun di perolehi.
Tahniah kepada pemenang.
Pemenang Segmen
CARA MENGATASI KETUMBIT
mencegah adalah lebih baik dari mengubati.. Jangan mengendap orang mandi.. hahahaha.. kan dah kena ketumbit.. hehehehe
periksa alat solekan.. takut ada yang dah expired.. biasanya kuman dari alat solek menyebabkan ketumbit terjadi..
ketumbit juga sering terjadi apabila saluran kelenjar pada mata terumbat.. amalkan selalu membasuh mata dengan air suam..

PETUA MERAWAT
1. Selawat keatas Nabi dan pegang bahagian mata yang tumbuh ketumbit tersebut.. niatkan dalam hati.. kemudian jadi macam tok bomoh.. buat-buat macam cabut ketumbit tersebut.. amalkan
 
2. tuamkan bahagian jangkitan.. amalkan hingga ketumbit surut.
 
3. kalau rasa macam hebat.. atau ada kepakaran seorang doktor.. pecahkan ketumbit macam picit jerawat.. AWAS.. memecahkan ketumbit boleh menjadikannya lebih teruk kerana jangkitan.. pastikan kawasan jangkitan dibersihkan dan disapu ubat bagi mengelakkan kuman merebak.
 
4. gunakan susu ibu.. minta sikit pada orang yang menyusukan bayi.. selawat keatas Nabi.. niat dalam hati.. sapu pada ketumbit

5. gunakan uncang teh.. basahkan dengan air sejuk.. letak pada mata.. biarkan kering.. (boleh amalkan selalu untuk dapatkan mata yang cantik)
 
 
Kepada TOK PETUA yang terpilih sila tuntut hadiah dengan memberikan maklumat di bawah :
 
Nama Penuh :
Alamat Surat Menyurat :
No Handphone :
Url Blog :
Tajuk Email :  Pemenang Segmen Ketumbit ohhhh Ketumbit

  Hantarkan ke emel fuzamusa@yahoo.com atau whatsapp : 019-2784580
 
Tahniah!
 

13 comments:

  1. alhamdulillah.. rezeki.. terima kasih memilih saya sebagai pemenang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahniah!
      Petua yang mudah kerana semua barang ada je kat dapur.
      Tq sudi join.
      Jangan lupa bg details

      Delete
  2. Replies
    1. Jom tengok petua tu, mana tau mambantu nanti

      Delete
  3. Replies
    1. Bagus dapat tau petua tu..utk masa emergency

      Delete
  4. Replies
    1. Rezki tuh...Jangan lupa catat petua tu

      Delete
  5. Tahniah buat pemenang.. :)

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78