HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

8 Oct 2014

WW#41 Betul ke kalau anak muka mak, maknanya.....

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
 
Pernahkah anda mendengar orang kata 'Kalau anak perempuan ikut mirip muka Mak nya, itu bermaksud budak perempuan itu baik sejuk perangainya"
Kalau yang lelaki ikut ayahnya, asik tak sefahaman?
Iye ke uols??
 
Saya tak pernahlah fikir kesinambungan petua di atas. Betul ke?
Wallahuallam
 
Apa kata uols??
 
Katanya Aina mirip muka Fuza..Panas ke sejuk?
Yang saya tahu anak-anak ada macam-macam perangai dah gelagat,
Alhamdulillah, Syukran Ya Allah kerana rezki anak-anak ini.
Amin

13 comments:

  1. Haha..Layankn aje..Janji x menyimpang sudah..huhu

    ReplyDelete
  2. Sekadar kata2 mungkin..:)
    Doakan yang baik2 saja utk anak2 kita

    ReplyDelete
  3. Salam. Sekadar berkongsi. Saya mempunyai anak lelaki yang mirip rupa dan perangai saya. Saya cuma boleh tahan 5 minit sahaja dengan anak saya. Selepas itu, saya akan cubit-cubit dia. Terkadang sampai menangis pun ada. Sebab saya geram gan dia. Tapi sy sangat sayangkan anak saya ni. Dan dia pun, cukup manja dengan saya. Orang tua-tua kata, tak boleh dekat. Panas. Mungkin ada benarnya. Wallahualam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hah, macam Husband dgn anak sulong.. Memang xleh dekat
      Mmg lah sayang antara depa
      Tp ada je nanti nak argue wpun simple

      Delete
  4. tak la..mungkin kena pada sesetangah orang je...anak saya ikut muka saya tapi angin nya tak menentu..:)

    ReplyDelete
  5. Yang ana tahu, kalau anak perempuan sulung muka mak dia, mmg agak panas sikit. Mulanye tak caye pun, macam karut. Tp ia berlaku pd kwn ana sendiri. Kwn ana mukanye saling tak tumpah macam mak dia. Selalu je gaduh dgn mak dia. Cuma sejak kwn ana dah kawin dan dah ade anak baru dia sejuk dgn mak dia.

    ReplyDelete
  6. X prnh plak lya dgr pepatah tu kak

    ReplyDelete
  7. Yang sy dgr pula, klau ank ppuan ikut muka ayh nya sejuk.. Hihi.. Klau ank llaki ikut muka maknya sejuk.. Xmudah berbalah.. Hihi.. Mcm2 kisahnya..

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78