HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

9 Nov 2014

Apa Tips pemilihan koleksi Prada Lace Latest Design 2014

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Lace selalunya sinonim dengan acara rasmi Majlis bertunang, Majlis Akad nikah juga Majlis Perkahwinan.
 
Bagi saya dan keluarga, material lace dipakai untuk acara kenduri. Bukan hanya untuk pengantin. Kami pun nak bergaya juga.
Ada yang segan nak pakai katanya apabila pakai terasa diri seperti pengantin.
Ada yang kata Nampak gemok dengan lace.
Ada yang kata macam over bila pakai lace.
 
Pada pandangan saya, anda perlu pandai memilih lace yang ingin digayakan.
Kalau yang over batu manik bunganya, pastilah KALAH SERI PENGANTIN.
Jangan over shadow tau uols!
 
Baru-baru ini, saya telah ke JAKEL untuk mencari lining kain-kain lace yang dah di beli berkurun lamanya.  Memang selalunya material lace ini akan tersadai di dalam almari kerana selalunya lining tidak dibeli bersama dengan lace.
 
Padanan warna lining serta materialnya perlulah sesuai dengan lace supaya apabila baju siap, nampak terserlah keayuan si pemakai.
 
Fesyen baju juga penting. Kalau dah materialnya lace, perlulah dijahit fesyen yang sesuai dengan susuk tubuh anda. Kalau terlalu besar nanti anda akan kelihatan lagi gemok.
Saya selalunya akan menempah baju kurung moden. Selesa dan tak akan lapuk dek peredaran zaman.
Lining pula mestilah jenis yang tidak tebal, kerana nanti anda akan mudah berpeluh.
Lace yang sarat dan berat akan membuatkan anda lebih cepat rasa rimas dengan baju anda.
 
Semua di atas adalah pandangan saya.
Siapa suka pakai material LACE?
Sila share pandangan anda tentang LACE.
Thanks ye
Lace Benang Kilat Mint Green

Lace Kerawang Berbatu Pink Peach
Prada Lace Peach Purple
Prada Lace terbaru 2014

 
Posing bersama latest Lace
 

19 comments:

  1. Agak2 hrga dlm bpe eh kak? Mcm bkenan jee
    Belog Miss Balqis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harga lace depands pada design sis,

      Delete
  2. nice sharing kak, saya pun tengah bercadang nak cari prada lace :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hah mesti cantik tuh. Prada lace trend sekarang

      Delete
  3. Replies
    1. Kalau tgk lace mmg semuanya cantik2 kan
      Alahai..pasti terjebal membeli

      Delete
  4. Buat bju raya next year memg gojes ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni nak pakai masa majlis kenduri sis. Soooooonnnn

      Delete
  5. Replies
    1. rasa semuanya nak dibelikan...hehe

      Delete
  6. cantiknya kain sulam2 ni kan.. xtahu na buat fesyen apa

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalunya buat kurung moden aje

      Delete
  7. Rambang mata U tengok prada lace nih..:)

    ReplyDelete
  8. Cantiknya. Betul rambang mata tengok

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78