HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

13 Nov 2014

Apabila anak-anak dikatanya adik .....

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
 Ini cerita beberapa minggu lepas.
Saya telah membawa anak-anak ronda ke KLCC.
Sekadar riadah "Window Shopping". Saya menggunakan perkhidmatan LRT  untuk menggelakkan kesesakan lalulintas.
 
KLCC sentiasa sesak.
Anak-anak berhajat singgah ke kedai Candy.
Sedang saya melayan kerenah anak-anak memilih candy kesukaan masing-masing, tiba-tiba saya di sapa dari belakang.
 
Pakcik : Amboi, bawa adik-adik beriadah hujung minggu ke?
Saya : (Siapa pulak pakcik ni?) Oh tidak Uncle, ini anak-anak saya.
Pakcik : What? U kidding me!! You look so young to admit that they are your childs
Saya : Alhamdulillah, anak-anak saya semuannya.
Pakcik : Alhamdulillah, ini mesti ada rahsia awet muda ni. Dalam pantang sure you jaga betul-betul rite?
Saya : (Bidan ke Uncle ni?) Ye, Mak jaga, 100 hari berpantang. Alhamdulillah.
Pakcik : Ok kids, grab whatever you want. Atok belanja.
Saya :Eh tak payah susah-susah Uncle.
Pakcik : Hey don't worry, memang niat nak sedekah untuk budak-budak ni.
Saya : Thanks Uncle.
 
Ok ...apa saya nak ceritakan disini, kalau kita baik budi bahasa pasti ada kebaikan disebaliknya. InshaAllah.
Tapi kalau Uncle tu kata saya awet muda, rasanya dia kena tukar spek mata kot.
Apapun, Alhamdulillah. Bangga lah sekejapkan.
Serba hijau sedondon
Anakanda telah pun membesar. Cepat masa berlalu.
Bersama anakanda-anakanda tersayang. Intan Payung Nyawa buah hati saya.
 

27 comments:

  1. suka bila orang kata kite awek muda...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hah..sengih tak kiralah kan...

      Delete
  2. mmg awet muda sgt2 pun kan...cantikkk kak fuzaaa...apa rahsia awet muda tu kak..? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Sis..
      Tiada apa rahsia.
      Resepi..mesti happy...legakan minda.
      Then amalkan berpantang semasa bersalin tu strict. coz masa tu aje kita nak jaga system badan kita.
      Alhamdulillah

      Delete
    2. Suka resepi U ...
      Jangan sesakkan kepala kita dengan perkara yang remeh temeh :)

      Delete
    3. yup Sofu..
      Nak fikir masalah...melambak..hahaha

      Delete
  3. Btl tu Kak masa brpantang la msti jaga bdn kan, emak lya pun slalu pesan.biar susah pyah masa brpantang. Salah satu itula awet muda, dpt hindar pyakit..insyallah

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah..Siapa lagi nak jaga kesihatan kalau bukan kita sendiri

      Delete
  4. btl kak..mmg nampak muda..sbb anak2 dh bsr...mesti akk kwen muda kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampak aje muda. Akak dah nak masuk 39tahun.
      Kawin masa umur 26tahun.

      Delete
  5. yes yes.... memang nampak mcm kakak sulung.
    cantik la kakak sulung tu hi hi hi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..Tq sis.
      Petuanya... Senang Hati :)

      Delete
  6. mmg k.fuza nmpk awet muda...syokkan...emmm...emmm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah
      Memang dari zaman remaja tak berani nak guna apa2 product sembarangan. Takut

      Delete
  7. tpi mmg betul nampak muda pun...hhee... apa rahsia utuk slim ye...hhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang xd rahsia.
      Nak slim perut bangun pagi 10minit senaman ringan. Sit up tu penting.
      Then amalkan minum air masak lepas bangun dari tido.

      Delete
  8. wow sis, memang macam adik beradik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Subhanallah
      Tq sis.
      Maknya rendah.
      Anak2 cepat tinggi

      Delete
  9. Mang K.Fuza cantiikk...angan2 NS cmni laa...kih3

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah
      Tq sis. Mudah-mudahan

      Delete
  10. Betullah...nampak awet muda la Kak Fuza :)

    ReplyDelete
  11. Berkat pakai mary kay...wahh gitu...hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berkat orang yang yang teraniaya dengan umpat keji u.
      Haha

      Delete
  12. Memang awet muda laaa hehe Nad pun wonder berapa umur kak Fuza hhihi

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78