HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

18 Nov 2014

Cabaran November Part 2, #7 Gambar Tempat Menarik Pernah Dilawati

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Cerita tentang tempat menarik.
Saya ni bukanlah seorang yang berpeluang melancong ke merata tempat.
Namun, sejak Mr. Husband bertugas di Indonesia, itu adalah Negara ke 2 saya dapat pergi selepas Thailand.
 
Pertama kali ke Bandung, Indonesia pada tahun 2012.
Terus singgah ke kawasan gunung berapi Tangkuban Parahu, Jawa Barat, Indonesia.
Memang rasa taksub kerana selalunya hanya tengok orang berposing bagai,
Kali ini saya sendiri berjaya menjejakkan kaki ke sini.
 
Angin sepoi-sepoi bahasa meniup menyapa pipi sambil membawa bau sulfur yang kuat dari Kawah Ratu yang masih berasap.
This is the best place yang paling jauh saya pernah lawati
 
Kawah Ratu, Tangkuban Parahu, Bandung, Indonesia
 
Cabaran November Part 2, #7 Gambar Tempat Menarik Pernah Dilawati
 

9 comments:

  1. memang cantik kan tempat nie.. sejuk jer..cuma yg tak tahannya kat sini adalah sikap penjual yg suka paksa2 kita beli barang yg depa jual..huhuhu

    ReplyDelete
  2. tempat ni memang cantik.... cumanya tak pernah sampai lagi...ho ho ho...

    ReplyDelete
  3. memang cantik tempat tu... belum pernah sampai lagi...

    ReplyDelete
  4. Tringin nak ke indonesia sbnrnya

    ReplyDelete
  5. mama belum jejak lagi kak kat sini, bertuahnya akk...
    Mama Niza

    ReplyDelete
  6. Bandung belum sampai lagi...wish list juga :)

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78