HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

26 Nov 2014

Review Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk semasa perkhemahan

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Review Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk semasa perkhemahan.


Pada awal cuti persekolahan yang lalu, pihak sekolah anak sulong saya, Aiman telah menganjurkan Program Perkhemahan. Ini adalah pertama kalinya saya membenarkan anak sulong saya menyertai program sedemikian. Maklumlah, Mr. Husband duduk jauh, apa-apa hal nanti payah. Memanglah kita nak yang terbaik.

 Memandangkan ini adalah salah satu program wajib untuk badan beruniform, saya membenarkan Aiman turut serta.

Senarai semakan barang-barang yang perlu dibawa saya teliti satu persatu.
Dalam kerisauan, saya teringat juga untuk membekalkan alatan untuk menggelakkan daripada terkena gigitan nyamuk. Maklumlah, perkhemahan dilakukan di luar kawasan rumah.

Dengan keadaan cuaca yang tidak menentu, nyamuk memang banyak serta bahaya kepada kanak-kanak. Saya pasti ingin membekalkan Aiman dengan produk anti-nyamuk yang berkesan. Pada saya Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk adalah satu-satunya produk yang amat berkesan dan sesuai untuk mengusir nyamuk.
Tak kan pula Aiman perlu membawa Penyembur Nyamuk mahupun lingkaran ubat nyamuk yang boleh membahayakan.  Semburan tidak akan bertahan lama sementara kecuaian dengan lingkaran ubat nyamuk boleh menyebabkan kebakaran.
Tambahan pula yang menyertai perkhemahan ini majoritynya kanak-kanak.
Cikgu memang tidak dapat memantau kesemua peserta perkhemahan.

Aiman ni juga seorang yang berkulit sensitive. Kalau digigit nyamuk, akan berbekas dan berkudis agak lama untuk baik. Senang kata anak-anak saya ni memang ada eczema yang diwarisi daripada Mr. Husband.
Makanya langkah-langkah pencegahan adalah sangat perlu.
Walaubagaimana pun, gambar Aiman semasa memakai Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk ini tidak dapat dirakamkan semasa perkhemahan kerana Ibubapa adalah disarankan tidak hadir semasa program kerana dikhuatiri mengganggu perjalanan program.

Kata Aiman
" Malam tadi abang tidur nyenyak je mak. Tak kena gigit nyamuk pun. Kawan-kawan abang, penuh kena gigit nyamuk dekat muka, dekat tangan. Nasib baik mak suruh Abang bawa gelang penghalau nyamuk ni. Nyamuk takut nak dekat Abang Mak..."

Terima kasih kepada Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk kerana dengan kehadiranmu kesihatan terkawal.
Nyamuk Tewas, Kegatalan terkawal,  Kesihatan terjamin


Surat kebenaran menyertai perkhemahan
Aiman tidak lupa membawa Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk semasa perkhemahan di sekolah.
http://fuzamusa.blogspot.com/2014/11/menang-ga-bugslock-gelang-penghalau.html
2 utas Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk yang dimenangi.
Senarai barang-barang keperluan yang perlu dibawa semasa perkhemahan.
Jangan lupa Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk.

 
Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk yang ORIGINAL dari Korea
boleh dibeli secara online di :-





Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com ini dianjurkan oleh blogger Mia Liana dan ditaja sepenuhnya oleh Malaysia Bugslock - Syarikat X Cube Enterprise. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.

19 comments:

  1. Wah...caya la Aiman....xde nyamuk cium pun erk....tahniah Fuza..SA blom sempat review lg ni...

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah...ada penyelamat dari nyamuk..:)

    ReplyDelete
  3. kompom ramai yg jeles ni bila aiman x kena gfit nyamuk.
    hehehe..
    pakai gelang jer.
    dah moden skarang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. insect pun dia dapt cover sekali tak?
      pakai kat tgn then cover 1 badan ke? huhu
      nak nak benda ni
      ta tahan nyamok/insect kalau blik kg
      kne ggit smgu bru hilg gatal nya ...huhuhu

      Delete
  4. Wahh...sudah keluar review..Sofu belum lagi :)

    ReplyDelete
  5. wah..Aiman tak kan digigt nyamuk...cantik je kulit nanti..:)

    ReplyDelete
  6. Memg brkesan yg produk ni kak

    ReplyDelete
  7. Wah..memang terbaik produk ni..

    ReplyDelete
  8. nice . belum buat review lagi ni

    ReplyDelete
  9. baguskan ada bugslock..good luck ye?

    ReplyDelete
  10. Memang best produk nie kan..cik akak siap main gantung je hihi

    ReplyDelete
  11. Wow !!!...aiman tak kesah ... Dah ada gelang anti nyamuk dan serangga tak kesah pun berkhemah di luar

    ***IsmailDotCom***

    ReplyDelete
  12. tiada lagi gigitan nyamuk, shad singgah dari segmen sama,
    http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/2014/12/bugslock-gelang-penghalau-nyamuk.html

    ReplyDelete
  13. Salam... Terima kasih sudi berikan komitmen untuk review Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk

    Senarai peserta ada di http://www.mialiana.com/2014/11/giveaway-bugslock-review-bugslock.html

    - Mia Liana -

    ReplyDelete
  14. singgah sini :)

    http://www.blogparihh.com/2014/12/bugslock-gelang-penghalau-nyamuk.html

    ReplyDelete
  15. Review yang menarik :). Jom Blogwalking <a href="http://calrasepatrick.blogspot.com/>http://calrasepatrick.blogspot.com</a>

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78