HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

25 Dec 2014

Musim Banjir..awasi keselamatan kebersihan

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Subhanallah..
Ujian Allah
Sana sini bercerita tentang Banjir yang melanda Pantai Timur Malaysia
Beberapa kawasan di Perlis juga terlibat.
Namun tidak sangka pula rumah Opah yang terletak di Sungai Siput (Utara) Perak juga terlibat.
 
Limpahan air dari Sungai Pelus telah menyebabkan beberapa rumah yang terletak di kawasan rendah ditenggelami air.
 
Kesemua penduduk telah dipindahkan ke Dewan Masyarakat.
 
Kampung Kota Trosor, Siput (Utara) Perak dilanda banjir December 2014
Ya Allah
Lindungilah mereka yang terlibat dengan bencana banjir ini.
 
Kepada yang terlibat tu jagalah keselamatan.
Awasi anak-anak.
Jangan bermain air banjir yang deras.
Jaga kebersihan makanan, tandas serta kebersihan diri untuk mengelak penyakit.
Sekiranya mengalami muntah-muntah dan cirit-birit, dapatkan rawatan.
Minum air yang dimasak.
 

8 comments:

  1. tu lah,,iqha pun risau tiap kali tengok berita,,sebab ramai member2 yang duduk dekat area kelantan and terengganu,,semoga ujian Allah ni cepat berakhir,,aminnn!!
    btw,,iqha singgah main klik2 nuffnang :)

    ReplyDelete
  2. risau tengok keadaan di sana..

    ReplyDelete
  3. Allahuakbar , xsanggup sebenarnya nak tengok dan dengar update yang memilukan. Semoga semuanya akan kembali seperti sedia kala. Aamiin.

    ReplyDelete
  4. as'salam...

    hehe mmg nk cuti pon..tp nk wt cane..xde rezki nk cuti =p
    apepun mrka da buat yg tmampu.. =)

    ReplyDelete
  5. ex bos sy dduk di sg.siput & kuala kngsar.. xthu la kna bnjir ke ..

    ReplyDelete
  6. Moga smua cpt bransur pulih

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78