HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

21 Dec 2014

Piala AFF Suzuki 2014, Malaysia menang semangat kesukanan!!!

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
 
Piala AFF Suzuki 2014 melabuhkan tirainya apabila Malaysia tewas tipis dengan pasukan Thailand.
 
Walaupun tidak dapat menjulang Piala AFF Suzuki 2014, namun semangat kesukanan serta gaya permainan yang cukup cantik telah ditunjukkan oleh semua pemain.
Betapa pasukan Malaysia berhempas pulas cuba merangkul Piala AFF Suzuki 2014.
Namun rezki tidak menyebelahi Malaysia.
 
Sokongan dari semua penonton yang membanjiri Stadium serta mereka yang menyokong dari kedai mamak, dari rumah atau di mana juga, telah membawa Malaysia hingga ke tahap ini.
 
Sepanjang perlawanan akhir tersebut, kami hanya menonton di rumah.
Anak-anak pun dengan penuh semangat bersorak riuh rendah.
Aina juga tidak ketinggalan bergaya memberi sokongan.
Siap standby nak turun padang as back up player!! hahahaha
 
 
Tahniah kepada Safiq Rahim kerana dianugerahkan Kasut Emas kerana merupakan penjaring terbayang sepanjang Piala AFF Suzuki 2014

Syabas Malaysia!!!!

Semangat Kesukanan dengan pasukan Malaysia Piala AFF Suzuki 2014
 
Keputusan Penuh Malaysia vs Thailand
 
Perlawanan Akhir Ke-2
20 Disember 2014, Sabtu
Stadium Bukit Jalil
Piala AFF Suzuki 2014

Malaysia (3) 3-2 (4) Thailand
6',57' Safiq Rahim (p) (MAS)
45+2' Indra Putra (MAS)
82' Chappuis (THA)
87' Songkrasin (THA)

Thailand muncul juara Piala AFF Suzuki 2014
 
 
Kata-kata semangat Perdana Menteri Malaysia
 
Safiq Rahim terima Anugerah Kasut Emas, Piala AFF Suzuki 2014

 

8 comments:

  1. Assalammualaikum...fuzamusa,

    tahniah kepada Malaysia , semangat kesukanan yang tinggi .. Malaysia kena ada pelapis. Tahniah juga buat Shafiq yang menang kasut emas...

    mselim3

    ReplyDelete
  2. Malaysia tetap yang terbaik :)

    ReplyDelete
  3. xsempat tengok pun. just ikut perkembangan drpd fb dan twitter.

    ReplyDelete
  4. Hehe..semangat anak2 muda. Terbaik! Paling terharu, still dapat congrats dari penyokong2 Thailand. Paling tak tahan, pekerja2 kat restoran siam tu kemahenn jerit gol. Hehehe.

    ReplyDelete
  5. Malaysia boleh..mereka dah buat yg trbaik utk Malaysia

    ReplyDelete
  6. tak tengok tapi keep updated dengan score.. hehe..

    ReplyDelete
  7. pemain m'sia tetap terbaik..

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78