HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

10 Dec 2014

Resepi Murtabak Maggi Mudah Sempoi

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Resepi Murtabak Maggi Mudah Sempoi
 
Murtabak Maggi Sempoi
Bahan-bahan
Sebungkus Maggi - Dicelur, Perencah diasingkan
Sebiji Telur
Sayur Campur
Sedikit Cili Giling - Jika mahu pedas
 
 
Cara-cara
   Maggi yang telah dicelur ditoskan.
Campurkan serbuk Perencah Maggi dengan sebiji telur serta sayur campur.
Tambahkan Maggi yang telah ditos tadi ke dalam bancuhan tadi.
Masakkan bahan tadi kedalam kuali yang minyaknya telah pun dipanaskan.
Masak hingga garing.
 
Selamat Mencuba

19 comments:

  1. Terliuq tgk pic murtabak maggie tu :)

    ReplyDelete
  2. Uish, first time dengar... Menarik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cubalah
      Resepi apabila kelaparan tgh malam

      Delete
  3. Wah...Simplenye nak masak..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pelbagaikan menu Maggi.. Cubalah sis

      Delete
  4. laaa..senangnya nak buat....

    ReplyDelete
  5. Bila boring2 slalu gak lya buat ni hihi

    ReplyDelete
  6. Baru lya brksmptn bw cne, last week bz banget

    ReplyDelete
  7. sedapnya sis....tak breakfast g ni

    ReplyDelete
  8. sedap..!! last buat rasanya masa zaman sekolah dulu sebab belajar buat time join pengakap. cikgu ajar masak murtabak meggi. tak selalu buat sebab tak suka meggi.. tapi sedap aje..

    ReplyDelete
  9. macam sedap jer tengok boleh try ni simple jer tengok cara resepi

    ReplyDelete
  10. Mudah jer rupanya. Boleh try la nanti

    ReplyDelete
  11. Xsmpat nk buat kt ipoh ngn mak..

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78