HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

31 Jan 2014

Happy 38th Birthday to me

31 January 2014 datang lagi.
 
Alhamdulillah.
Hari ini genap umur saya 38 tahun.
Subhanallah. rezki Allah saya masih di sini sihat walafiat di samping suami, anak-anak serta keluarga dan teman-teman sekalian.
 
Fuza as at 38th Birthday
 
Alhamdulillah, dah "muda-muda" ni pun masih dapat hadiah.
Thank you kepada Mr. Husband kerana masih ingat tarikh birthday.
Ini antara hadiah yang telah pun di beli awal. Harga bukan ukuran, tetapi ingatan tu yang sangat lah dihargai
Thank you juga kepada yang lain-lain for the gifts.
 
Celebration? Segan aihhh dah 38 tahun ada jugak ke nak buat party. hehehe
 
Terima kasih kepada semua yang sampaikan ucapan selamat.
Terima kasih di atas doa kalian.
Semoga kita semua diberkati Allah.

Amin.
 
Wallet Levi's
 
Clark hadiah saja-saja dari Mr. Husband.
 
Charles & Keith serta Michael Kors Handbag hadiah untuk diri sendiri melalui usaha business kecilan. Alhamdulillah.


Present dari my dearest sis,  Rahimah Musa a.k.a cHun. Tq

SELAMAT HARI LAHIR KE 38 TAHUN FUZA


29 Jan 2014

WW#5 Bunga Tengkorak

Snapdragons make cute flowers, but when they die, they turn into macabre skulls


p/s :People will plant them now and use the dried stuff for Halloween



Selamat Pengantin Baru Nana & Hassan Azwan

 26 Januari 2014
Alhamdulillah...
Nana & Hassan Azwan selamat menjadi suami isteri dengan sekali lafaz.
 Nana ni anak Makcik Hasiah, isteri ayah mertua saya.
So kira macam adik ipar lah juga.

Seawal pagi ke dewan yang terletak di Istana Pengantin di Gombak.
Acara akad nikad berlangsung pada jam 10 pagi.
Diadakan di tingkat atas bangunan tersebut dengan konsep Open Garden.

Majlis diraikan secara sederhana dengan bantuan Wedding Planner.
Alhamdulillah.semuanya berjalan lancer.

Selamat Pengantin Baru to sis Nana & Hassan.
 
 
Nana & Hassan

Pengantin tak berapa nak baru :)

Anakanda denga warna tema Kuning Di Raja...Peplum pun ada

Tahniah..selamat DiIjab Qabul

Posing dengan Tini dan Chekgu Azrine. My little niece, Fatihah

Hantaran for Nana

Keluarga terdekat, makcik, sepupu, adik ipar, anak3 dan anak saudara.

Makcik Hasiah, Mak Pengantin, Mak Tiri Husband saya


Saya dan keluarga tema Kuning

Tq to mak dan abah saya yang sudi hadir

Kami artis. Lnatak la orang nak gelak pun. Posing jangan tak posing....peace yo...

Aina terpilih last minit jadi flower girl dengan Yaya, mak sedaranya, serata Zara, 2nd Cousin. Depa bertiga ni sebaya

Pengantin lelaki mirip Farid Kamil kan...cer tengok..

Di pelamin duduk bersanding.

Potret Keluarga bersama pengantin

Beratur tunggu giliran Karaoke

Rock lah konon...
Kalau dah berjumpa ..harus POSING.. Anis & Zati ni pun hantu posing ye uols.
Sepupu belah Mr. Husband

Kami bukan adik beradik. Anis ni sepupu Mr. Husband ye uols.. Mirip tak?


 


Breakfast Laksam memang sedap

Selamat pagi semua
Sarapan apa hari ini?
 
Ni cerita sarapan saya,
Asik makan nasi lemak, nasi lemak, nasi lemak.
Hari ni saya mencuba pula Laksam di Gerai Mek Dah di SS6 Kelana Jaya, Semangkuk harganya RM4.00
 
Sebelum ini memang tak pandai nak makan Laksam ni.
Tetapi suami saya ni dulu belajar di UTM Skudai, kebanyakan gerai makan berdekatan Universiti nya berasal Kelantan. Tu yang bila dia makan, saya pun cuba lah rasa
Sedap ok..
 
Bukan setakat makan, tetapi siap tapau bawak balik untuk makan petang pulak
Aci tak?? hehehe

Laksam
 
Laksam for me
 
Anak-anak dengan nasi lemak
 
Laksam


28 Jan 2014

Majlis Tahlil dan Kenduri Doa Selamat family Musa Haji Mohamad

Assalamualaikum semua.
Ini cerita 23/1/2014, Khamis.
Bertempat di Surau Al-Khaushar SS5C Kelana Jaya.
 
Alhamdulillah, majlis hajat kami sekeluarga untuk mengadakan kenduri tahlil arwah dan kesyukuran telah berjaya dilaksanakan.
Walaupun secara sederhana, harapan kami agar doa restu kami akan sampai kepada para arwah yang kami sayangi.

Kami assign Makcik Bibah jiran SS5D untuk memasak  menu-menu simple kami pada malam tu. Memang sedap masakan makcik ni.

Antaranya Nasi Minyak, kari daging, ayam masak rending, buah-buahan, kuih-muih.
Tetamu kami adalah para Jemaah Qari & Qariah SS5C.

Alhamdulillah..syukur sangat kerana dapat laksanakan hajat ni.

Amin

Fuza, Ani dan Imah..kami adik beradik bersama anak-anak.

Bersama Aina & Zahir anak saudara

With my Husband, Adli yang demam masa ni

Alhamdulillah, ramai Qari & Qariah yang memeriahkan majlis

Ramai yang puji dengan menu pada malam tu, Alhamdulillah

Makan tak pandang kiri kanan dah. Aiman Faris & Zahran Imani.

Ustaz Ali dei meja utama

Setting di meja utama

Nasi Minyak menu utama

Ayam Masak Kicap

Masak Sohun style Jawa

Ikan Tenggiri Goreng

Buah-buahan pencuci mulut

Karipap Daging ni sedap gilos

Mr, Suami yang busy tolong menjayakan majlis hajatnya


Baju Hard Rock Lagi

Assalam semua.
 
Hari ni nak story lagi tentang koleksi T-Shirt Hard Rock Café saya,
 
Nak tengok koleksi terdahulu, klik CERITA HARD ROCK CAFE
 
Kali ini saya kirim dengan sahabat sekolah rendah saya yang pergi bercuti ke Hong Kong.
Alhamdulillah, merasa lah juga pakai baju dari Hong Kong walaupun tak tahu bila nak dapat kesana kan.
InshaAllah ,suatu hari nanti.
T-Shirt Hard Rock Hong Kong
 
 
 
Selain daripada T-Shirt Hard Rock luar Negara, saya juga telah pun mengumpul T-Shirt dari Kuala Lumpur, Melaka serta Penang.
Alhamdulillah.
 
Lepas ni Hard Rock Putrajaya pulak ye...
T-Shirt Hard Rock Melaka
 
 
 


Koleksi T-Shirt Hard Rock
 


 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78