HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

28 Feb 2014

Apabila stressed........

STRESSED vs DESSERTS
 
Betul ke apabila runsing, serabut, pening, STRESSED ubatnya ialah DESSERTS ataupun manisan?
 
Eh bukan Fuza yang STRESSED...tapi terpanggil nak dapatkan kesahihan apabila ramai yang berpendapat macam tu.
 
Apa kata anda?
 
Ice Cream Famous Amos single scoop RM5.90


Ego vs Rajok

 
 
"Ego lelaki itu tinggi
Rajok perempuan itu tak bertepi"
 
 
Gambar Ihsan Google


28 February yang seperise...

 
28 February 2014
 
Tahun ini February ada 28 hari je ye. Jangan silap pulak semua. hehe
 
Hah apa yang menariknya hari ini?
 
 
Sebenarnya saya tersangat lah happy kerana Mr. Husband buat kejutan.
Katanya nak kirim beberapa barang buat saya melalui Engineer nya yang akan pulang ke Malaysia hari ini.
 
Tapi..
 
^
 
^
 
^
 
^
 
^
 
^
 
^
 
^
 
^
 
^
 
^
 
^
 
^
 
^
 
^
 
 
Rupa-rupanya...dia yang balik.
 
 
Wah..mestilah happykan.
Yelah, kami ni suami-isteri Jarak Jauh kerana Mr. Husband bertugas di perantauan.
Hanya pulang ke tanahair 4 bulan sekali.
 
 
Alhamdulillah, Mr. Husband sihat.
So..busy dating lah kami esok lusa tulat...
hahaha
 
*** Terasa macam zaman bercintan-cintun pulak yer..

Sehingga ke hujung nyawa

27 Feb 2014

Akibat Air Asia promosi tiket murah

Air Asia waiting room
 
Assalam semua.
Hari ni agak sunyi. Tak ada entry kan.
Hah, ada tak yang rindu kat saya..hahaha perasan kan..
 
 
Sebenarnya saya dok terperap dalam waiting room Air Asia.
Wah kelas kan. Macam VVIP je bunyinya.
 
 
Ceritanya,  saya cuba usha tiket Air Asia.
Tak ada lah specific nak kemana. Cuma kawan-kawan dok kata Air Asia ada buat promosi tiket murah pada harga tiket penerbangan yang berbaloi-baloi dibeberapa destinasi.
 
 
Hmm dah berapa jam aihh asik kena dok kat bilik menunggu tu hah.
Macam mana gayanya nak dapat tiket murah kalau line website Air Asia sesak dari tadi.
 
 
***Apapuntakboleh***

26 Feb 2014

Apa itu Google Plus..

 
Semua orang sibuk dengan g+.
Makanya saya pun tak ketinggalan nak cuba Google+ ini.
Saya pun baru nak explore.
Perlu ke ada? Wajib ke?
 Munasabah ke?
 
Apa kata anda?
 
 
https://plus.google.com/u/0/
Google+ Fuza Musa
 
 
Google+ melalui hasil google definasinya, google plus
adalah jejaring sosial baru yang diluncurkan oleh raksasa internet, google.
Tentu saja hal ini dilakukan untuk mengikis dominasi Facebook yang sangat berjaya di dunia jejaring sosial dalam beberapa tahun ini.
Banyak yang mengatakan, bahawa tujuan dari google plus ini adalah untuk menyaingi facebook sebagai jejaring sosial nombor 1 di dunia saat ini. Namun, semoga sahaja hal ini hanya isu belaka yang ingin mengadu dombakan keduanya.
Kalau kamu semua nak tahu lanjut..KLIK SINI untuk maklumat lebih terperinci.
 
Kepada yang Nampak g+ Fuza Musa tu..sila lah klik dan follow.
 
 
 +1 the things around the web you like, agree with, or want to recommend to others


Lamb Grill....tak perlu kata apa-apa

 Bahan-bahan
Kambing
Rempah ratus secukupnya.

Then panggang!!
 




Lamb Marinated
*sedap-tak-perlu-kata-apa2*


Berkasih-sayang yang berterusan

Kasih sayang berterusan suami isteri


Kek Brownies dari Kartika Sari Bandung

 
Salam Sejahtera
Thank you sudi singgah sini.
 
Hari ni agak busy coz nak deliver para2 brownies yang kawan-kawan kirim.
Kebetulan Mr Husband saya pulang ke tanahair for Aidiladha.
 
Antara yang sering mendapat sambutan ialah
Brownies Choco 
 Brownies Almond

Kalau Brownies ni tahan simpan 1 week.
Tapi selalunya tak dan sehari dah habis dimakan.

Kalau Brownies Kukus tu tahan dalam 3-4 hari je.

Cara penyimpanan tu penting ye.

Selain brownies, ada juga yang kirim Banana Cheese.

Ok..layan gambar yang berkaitan Kartika Sari Bandung kat bawah ni ye.
Kalau siapa ada yang ngidam nak order sila pm saya ye...
Tapi stoknya akan sampai apabila saya habaq na...
InshaAllah 
 
 
 
Kartika Sari depan Station Keretapi Bandung
 
Antara yang menarik. Red Velvet pun ada tuh... Sedap



Brownies dan Kek Lapis Kartika Sari


Brownies Almond Kartika Sari

Kek Lapis Prune Kartika Sari

Brownies Choco Chip Kartika Sari

 
Kartika Sari Bandung, Indonesia

25 Feb 2014

Meh layan Aiskrim Malaysia

Lunch time.
Nak makan apa?
Panas-panas ni mood makan pun cantas kan.
Apa kata jom layan Aiskrim Malaysia.
 
Siapa ingat aiskrim ini?
Masa zaman saya kanak-kanak, sebatang cuma 10sen je.
Macam-macam perisa ada.
Milo, laici, jagung, sirap, bandung dan paling favourite asam boi.
Perghhhh...
 
Sekarang ni memang jarang nak jumpa dah aiskrim ni.
Kena minta makcik-makcik yang jual ni promote kat FB.
Sure laku kan. Kot ada celivery kan.
 
Aganya berapa harganya sekarang kan??
 
Aiskrim Malaysia
 
Gambar Ihsan Google

Hot and Roll Memang Hotzzz

 
 
Cerita makan di pagi hari memang lapar dibuatnya.
Hari ni nak cerita pulak berkenaan stall Hot & Roll.
 
Kedai yang terletak di dalam tingkat bawah Giant Hypermarket Kelana Jaya, baru sebulan dua beroperasi di sini.
Saya pun tak melepaskan peluang untuk mencubanya.
 
Sekali tengok macam apam balik nipis.
Cuma bezanya Hot & Roll ni kita boleh pilih intinya.
Ada yang nak letak sosej, letak pisang dan macam-macam lagi
Harga untuk roll yang kecik RM3.90
Kalau yang besar tu RM5.90.
 
Cuba lah ye..memang sedap, ranggup.
 
 
Cuba visit www.hotandroll.com
 
Menu Hot & Roll
 
Menarikkan..
 
Tepung di ratakan di atas pan yang panas
 
Peanut butter dan kacang di taburkan
 
Chocolate Chips di taburkan paling akhir supaya tidak cair sangat
 
Sempat jugak nak posing. Sambil Alif interframe kat belakang tuh

24 Feb 2014

Apabila Air Di catu di Negeri Selangor bermula pada 25 Februari 2014

 
Catuan air di Selangor akan bermula esok, kata Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, hari ini.
Beliau berkata, catuan air tersebut bermaksud bekalan air akan disediakan untuk dua hari dan dua hari lagi tanpa air..," katanya dipetik daripada The Star Online.
 
Beliau akan membuat kenyataan hari ini untuk mengumumkan senarai penuh tempat yang terjejas dengan catuan air esok.
 
Selain catuan air, pembenihan awan boleh dilakukan untuk meningkatkan kadar hujan dan menambah bekalan air di empangan.
 
 Berita ONLINE KLIK SINI
 
Apabila dengar je pengumuman di atas semasa Buletin 1.30 TV3 24/2/2014.. terus saya menjelajah ke hardware mencari tong air untuk menadah air bekalan.
Kalau 2 hari tiada bekalan air... mau kambing pun lari uols.
 
Yang menjadi isunya bekalan tong air kehabisan stok di kebanyakkan kedai.
haaaahhhhhhh!!!!!!!!!!!
 
Kebanyakannya tinggal tong kecil dan baldi tanpa penutup.
Apakan daya..bedal je lah apa yang ada.
Harganya pun melambung tinggi tiba-tiba.
 
Alhamdulillah...Berjaya juga tadah air.
Semoga bekalan air tadahan ini mencukupi untuk kami sekeluarga.
Semoga isu air ini dapat diatasi segera.
InsyaAllah.
 
Uols semua dah tadah air??
 
 
Baldi pun pandai posing..hehe
 
Ini aje baldi dan tong air yang available. Semuanya size kecil
 


Mendidik anak bermula dari rumah

Assalamualaikum
 
Terpanggil saya nak share tentang situasi ini.
 
Semasa membawa anak-anak makan di kedai makan. Situasi ini berlaku spontan.
Elok sahaja saya letakkan makanan, terus anak dara saya bersuara..
 
 
Aina : Semua orang tadah tangan..kita kena baca doa makan supaya Allah sayang kita.
 
Aiman dan Alif : Ok kita baca sama-sama
 
 
Alhamdulillah...sejuk hati saya melihat kerenah anak-anak ni.
Semoga segala didikan awal yang kita terapkan akan terus diamalkan hingga ke generasi seterusnya.
Amin.
 
SIVIK BERMULA DARI RUMAH....setuju???
 
Anakanda sedang membaca doa makan.


Cuaca panas melanda Malaysia

“Cuaca sungguh panas di luar sana,”
 
"Sakit kepala lah panas sangat,"
 
"Bekalan air dicatu?,"
 
"Letihnya...,"
 
Itu antara keluhan kita buat masa sekarang.
 
Jabatan Meteorologi Malaysia meramalkan cuaca panas dan kering yang melanda negara akan berterusan sehingga awal April ini.
 
Di sana sini kelihatan pembakaran terbuka yang tidak dapat dikawal lagi.
Semoga kebakaran ini tidak membahayakan penduduk berdekatan.
Cuaca panas, hujan kurang, udara berjerebu manakala denggi menyerang.
 
Semoga anda semua menjaga kesihatan ye.
 
Banyak kawasan rumput yang telah kering terbakar.
 

Ni antara gambar yang saya snap semasa dalam perjalanan ke Sungai Buloh semalam.
 
 
Pakar-pakar kesihatan menasihati orang ramai supaya tidak keluar rumah melainkan mereka perlu menjalani aktiviti harian.
 
Minum lebih air jika anda perlu keluar dari rumah. Anda juga dinasihati tinggal dalam rumah yang punya kelengkapan pendingin hawa ataupun yang mempunyaipengudaraan yang cukup.
 
Walaupun terpaksa keluar rumah, jauhilah daripada panas terik matahari. Elakkan daripada melakukan aktiviti lasak dan pastikan minum air setiap jam walaupun anda rasa tidak dahaga.
 
 
 
 
Untuk maklumat cuaca terkini sila ke website JABATAN METEOROLOGI MALAYSIA


Pre-Order Sulam Suji Timbul Semi Silk

Design Sulam Indonesia terbaru is back.
 
Mencari baju design terbaru untuk majlis mahupun persiapan Hari Lebaran.
Jom singgah sini.
 
Kepada serius buyer sila nyatakan code warna yang anda ingini dan saya akan semak dengan supplier.
 
Stok adalah terhad!!
 
Tarikh akhir 28 February 2014.
Full payment adalah digalakkan.
Harap dapat beri kerjasama dengan Term & Conditions Sulaman Lace Heaven
 
 
PRODUCT INFO:

Material : Semi Silk
 (semi silk Best Quality)
  
Size : 4 Meter
 Lining : no
 
 Bagi yang berminat (serius buyer only k) 
sila pm/sms/wasup (nyatakan code yg diingini)
Fuza 019-2784580 
or
 
 
Kain Semi Silk. Kainnya sejuk tak mudah renyuk. Mudah di iron


Sulam Suji Timbul Semi Silk
 
 
 
 
 

Ilmu berguna di mana sahaja


Tangga sumber ilmu Matematik


Assalamualaikum semua dan Salam Sejahtera.

Hari ni nak cerita memanfaatkan setiap sudut.
Ok,gambar ini saya dapat dari Facebook.
Disini ada diadakan pertandingan menghias sudut tangga di sekolah.
Macam-macam rupa yang masuk bertanding tu,

Yang ini mencuit hati saya.
Kenapa?
Cuba lihat..setiap sudut dimanfaatkan dengan formula Matematik.
Sekurang-kurangnya, setiap kali naik turun tangga, murid-murid dapat ilmu.
Hari-hari naik turun, InsyaAllah pasti akan lekat juga 1-2 formula kan.
InsyaAllah.

Semoga anak-anak murid sekolah ini sukses.
 

23 Feb 2014

Ranking Alexa Sulaman Lace Heaven as at 22 Februari 2014

First time sebenarnya nak update pasal ranking ni
Agak tak berapa nak cemerlang sangat jika dibandingkan dengan blog-blog hebat yang lain.
Walaubagaimanapun...Alhamdulillah...
 
 
Ranking Alexa Global        665,544
Ranking Alexa Malaysia         5370
 
 Terima Kasih kepada semua yang sudi singgah ke Sulaman Lace Heaven
http://www.alexa.com/siteinfo/fuzamusa.blogspot.com
Ranking by alexa

 
 
 Global Rank Alexa Traffic Rank
A rough estimate of this site's popularity.

The rank is calculated using a combination of average daily visitors to this site and pageviews on this site over the past 3 months. The site with the highest combination of visitors and pageviews is ranked #1.

Updated Daily
  
 
Global rank icon665,544 11,332
11332%
 
 
Rank in Malaysia Traffic Rank in Country
A rough estimate of this site's popularity in a specific country.

The rank by country is calculated using a combination of average daily visitors to this site and pageviews on this site from users from that country over the past month. The site with the highest combination of visitors and pageviews is ranked #1 in that country.

Updated Daily
  
 



Top Keywords from Search Engines
Which search keywords send traffic to this site?
KeywordPercent of Search Traffic
21.58%
21.57%
  3.  hari ibu 2013
11.08%
7.82%
  5.  trip ke bandung
7.59%


"Segmen Saya Nak Tudung Syria Superb"


!Assalamualaikum!




SYARAT-SYARAT Segmen ni berlangsung pada hari ini 22/2(Sabtu) hingga 24/2 (Isnin) dan pada hari Selasa ni akan diumumkan pemenang!! Jom ramai-ramai join

Pre Order Feb - Kain Sulam Kerawang Bunga Timbul



Design Sulam Indonesia terbaru is back.
 
Kepada serius buyer sila nyatakan code warna yang anda ingini dan saya akan semak dengan supplier.
Stok adalah terhad!!
 
Tarikh akhir 28 February 2014.Full payment adalah di galakan.
Harap dapat beri kerjasama dengan Term & Conditions Sulaman Lace Heaven

 
PRODUCT INFO:

Material : Semi Silk
 (semi silk Best Quality)
  
Size : 4 Meter
 Lining : no
 Bagi yang berminat (serius buyer only k) 
sila pm/sms/wasup (nyatakan code yg diingini)
Fuza 019-2784580 
or
 
 






Pre-Order Cotton Sulam Bunga Kapas

Cotton Sulan Bunga Kapas
 
Kepada serius buyer sila nyatakan code warna yang anda ingini dan saya akan semak dengan supplier.
Stok adalah terhad!!
 
Tarikh akhir 28 February 2014.
Full payment adalah di galakan.
Harap dapat beri kerjasama dengan Term & Conditions Sulaman Lace Heaven

 
Kepada yang berminat boleh pm/wasup (saya tak jawab phone call ye)
 
 019-2784580
or
 
Material Kain : Cotton
Tidak perlu lining
 
 
Antara warna yang available

 
 
 
Anda mungkin juga mahu lihat :
Mahu lihat klik  READY STOK


Pre Order Sulam Cinderella Thalia Silk

Design Sulam Indonesia terbaru lagi.
 
Kepada serius buyer sila nyatakan code warna yang anda ingini dan saya akan semak dengan supplier.
 
Stok adalah terhad!!  
 

Tarikh akhir 28 February 2014.
Full payment adalah di galakan.
Harap dapat beri kerjasama dengan Term & Conditions Sulaman Lace Heaven
 

  
Sulam Cinderella Thalia Silk
 
PRODUCT INFO:

Material : Thalia Silk
Size : 4 Meter
 Lining : no
 
 Bagi yang berminat (serius buyer only k) 
sila pm/sms/wasup (nyatakan code yg diingini)
 
Fuza 019-2784580 
or
 
 



 
 
 
 
 
 


Pre-Order March Kain Sulam Manik Full

 
This is PRE-ORDER..
Kepada serius buyer sila nyatakan code warna yang anda ingini dan saya akan semak dengan supplier.
Stok adalah terhad!!  
Tarikh akhir 28 February 2014.
Full payment adalah di galakan.
Harap dapat beri kerjasama dengan Term & Conditions Sulaman Lace Heaven

PRODUCT INFO:

Material :
Top :JaQat Rafflesia (semi silk Best Quality)
Bottom : Batik Halus Royal Peach
 

Size :
Top : 2.5 mtr bidang 45"inch
Bottom : 2 mtr bidang 45"inch
Lining : no
 
Type Sulaman : Full Manik
 
http://fuzamusa.blogspot.com/2013/10/pre-order-kain-sulam-manik-full-terbaru.html
Sulam Manik



Klik juga.....
 
 

 
 
 

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78