HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

31 Mar 2014

Kek Gulung Pelbagai perisa isi coklat by Nina Ariffin


ORDER ORDER ORDER

Kek Gulung murah sedap dan unik 

Kawan2 sekitar kajang/putrajaya/bangi yang nak order kek gulung sedap & terbaik pelbagai perisa coklat,
 
Sila pm nina ye / wassup / sms nina 012-3251785 (nina di kajang perdana)
Sila lah ke FB NINA ARIFFIN

 Kek saiz kecik = RM15
Kek saiz besar (dlm 600g) = RM30. ♥♡♥♡♥

* Ada terma lanjut sila refer dengan Nina ye uols.

 Jenis2 kek: Kinder bueno white
Kinder bueno coklat
Kit kat
Snickers
Mars
Cadbury
Zip vanila Cadbury
Zip strawberry Cadbury
Zip coklat Cadbury
Boost
Crunchie
 

 
Kek Gulung Kinder Bueno, Crunchie, Kit Kat dan bermacam-macam lagi
 
Pelbagai perisa mengikut kegemaran anda
 
Kek Gulung berperisa Zip Coklat dan Strawberi
 
 Keratan Rentas Kek Gulung


Pencarian Bloglist Cik Lisa

 
CIK LISA telah pun menganjurkan PENCARIAN BLOGLIST BULAN APRIL.
Nak tahu lanjut jom ke Blog CIK LISA
 
http://www.ciklisa.com/2014/03/pencarian-bloglist-bulan-april/
 
 
Senang aje.
Letak kan aje bloglist CIK LISA di dalam bloglist anda.
Mudah kan.
 
Sebenarnya tak perlu buat ENTRY.
Saya saje nak meriahkan lagi hajat CIK LISA.
 
InsyaAllah

"MR & MRS Hafiezy Mini Giveaway"

Rebut peluang menang Wang tunai RM50 : Top Refferal, Wang Tunai RM50 : Best Wishes , Monopod x 2 : Random.Org , 100 pcs Namecard Blog Vanilla & Chocolate + Bookmark . Siapa yang berminat sila tekan banner di atas . Terima kasih :)

* * * * MR & MRS Hafiezy Mini Giveaway akan berlangsung selama 3 Minggu * * * * ( 28 Mac 2014 - 19 April 2014 ) UCAPAN : KASIH DITETAPKAN DI LUTH MAHFUZ, KASIH ABADI DI LAYARI BERSAMA, KASIH NAN TULUS DI PELIHARA SENTIASA, KASIH NAN SUCI KEKAL ABADI HINGGA KE JANNAH ALLAH. INSHAALLAH. SELAMAT ULANGTAHUN PERKAHWINAN

Cheque Cash Out Status Hilang dari Sistem Nuffnang?

Assalamualaikum dan selamat pagi teman-teman sekalian.
Minggu baru semangat baru.
 
Seperti biasa, hari Isnin pasti nak semak-semak status Nuffnang.
Blog saya tidak lah glamer sakan, tapi dapat income sikit-sikit tu pun dah happy lah kan untuk berblogging.
 
 
Isu yang saya nak share dan nak minta pendapat para-para blogger yang dah expert.
Saya dah cash out satu amount pada awal tahun 2014.
Memang saya ingat cheque tersebut akan sampai dalam bulan April yakni 60 hari dari tarikh cash out. Sebab dah berangan dalam bulan April ni nak shopping kain untuk baju raya.
 
 
Unfortunately, apabila saya semak akaun NUFFNANG SULAMAN LACE HEAVEN, amount yang awaiting untuk dihantar itu TIADA dalam senarai PAYMENT HISTORY.
 
 
Seingat saya, sekiranya cek yang belum dihantar, details nya akan ada juga muncul dalam table kat bawah ni?
Ke dah ada system baru?
 
 

http://www.nuffnang.com.my/
Payment History Sulaman Lace Heaven di Nuffnang


 
Saya dah hantar tickets ke NUFFNANG tapi masih belum ada reply.
 
Apa kata uols?
Pernah tak alami perkara seperti ini?
Mohon bagi pendapat dan pandangan.
Saya dahulukan dengan ucapan terima kasih atas kesudian uols membantu saya dalam hal ni.
 
 
p/s : sikit ke banyak amount nya, yang penting itu adalah hasil titik peluh kita. Tak begitu. Mr Nuffnang harap membantu. TQ

Sistem Pengurusan Murid Tahun 1 Online Selangor

Maklumat Penting
 
http://apps.moe.gov.my/esppsel/
 
 
Pendaftaran Murid Tahun 1 bagi bakal pelajar yang terlibat khasnya untuk Negeri Selangor bagi tahun 2015/2016 secara atas talian telah dibuka mulai 1 Mac 2014 sehingga 30 April 2014 bagi anak-anak yang lahir pada tahun 2008 dan 2009.
 
 
 
 
 
 
Masih ada masa untuk melaksanakannya bagi memudahkan pendaftaran.
 
Untuk semakan, permohonan dan maklumat lanjut sila layari

 
 
 
 
p/s: Anakandaku Aina Farihah bakal memasuki Tahun 1 pada 2015. She is a big girl now.
Time flies so fast


28 Mar 2014

Kulit Cantik Idaman semua hanya dengan Sabun Marine Essence

Marine Essence Beauty Bar

Bar Kecantikan Marine Essence dirumus khas untuk menyihatkan, melembapkan dan meremajakan kulit. Ia diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli untuk memberikan manfaat yang terbaik untuk kulit anda.
 
Marine Essence Beauty Bar

 
BAHAN UTAMA
 
Garam Buluh
- Sumber kaya dengan mineral dan antioksidan untuk kulit.
- Anti-bakteria, anti-alergi, anti-keradangan.

Pheno-SFE TM (Ekstrak The Pu-erh)
- Terkenal dengan antioksidan dan sifat-sifat pemulihan untuk menghapuskan radikal bebas yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel kulit. (Anti penuaan)
- Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit dengan menjaganya agar tetap sihat dan muda untuk masa yang lebih lama.


Ekstrak Liquorice
- Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam.
- Mencerahkan pigmentasi kulit.


Minyak Tea Tree
- Anti-bakteria, anti-kulat.


Vitamin E
- Antioksidan, anti-penuaan.
- Menyembuhkan kulit yang bermasalah dan rosak dengan berkesan.


Gliserin
 - Tidak mengeringkan kulit. Sebaliknya, ia menarik kelembapan daripada udara ke dalam kulit
  Merupakan pelembap kulit yang  terbaik.


Aloe Vera
- Kebolehan untuk menyembuhkan dan merangsang pembaharuan sel-sel kulit pada kulit yang bermasalah

 
 
 
Sebelum dan selepas mengamalkan Sabun Marine Essence
 
Testimoni Sendiri.
 
Dari gambar di atas pasti boleh nampak perbezaannya.
Sebelum menggunakan Marine Essence Bar ini, kulut muka saya tanpa make up memang sangat lah malap kusam.
 
Setelah penggunaan 1 bar Marine Essence, Alhamdulillah, kulit Nampak sihat.
 Dengan teknik urutan yang betul, muka nampak gebu.
Eh ni gambar dari kamera biasa je. Tak de guna apa2 application gambar seperti 360 ye kawan2 semua.
 
Sekadar berkongsi pengalaman sendiri.
Mungkin ada yang mengambil masa yang lebih cepat ataupun lebih lama bergantung kepada tahap cemar pada kulit muka serta cara penjagaan kulit muka masing-masing.
InshaAllah, kita ikhtiar.
 
 
Ada yang berminat?
Silalah pm/whatapps
 
019-2784580 
 


27 Mar 2014

Koleksi Tudung Cantik Miranda dengan Harga Berpatutan

Assalam semua.
Anda mencari tudung dengan design dan harga yang berpatutan.
Sila lah refer pada gambar dibawah.
 
New collection dr Cda Sheinta Collection

 
Untk tempahan,sila nyatakan kod tudung yg ingin dipesan dan
Pm @ whatsapp
 012-3737441
 
 
AISYA MIRANDA 3rd BATCH
 Saiz:12 inci dr paras bwh dagu
Material:lycra crepe









 
 
 
 
 MIRANDA

Saiz: 12 inci dr paras dagu
Material: Lycra Crepe












Sila lah pm cepat-cepat selagi stok masih ada.

Day 4: Bandung Trip Mac 2014 Bersama Family Hubby

 
 Entry Bandung lagi
Day 4 Hari last di Bandung.

Nak tau cerita DAY 1 KLIK SINI
Nak tau cerita DAY 2 KLIK SINI
Nak tau cerita DAY 3 Part 1 KLIK SINI
 Nak tau cerita DAY 3 Part 2 KLIK SINI

Setelah 4 hari berada di Bandung, 15 Mac 2014 adalah hari untuk berangkat pulang ke Malaysia.
Alhamdulillah, boleh di katakana semua happy kerana dapat apa yng di cita-citakan.
Ada juga yang sedih sebab.....dah muflis kerana shopping menggila. Hahahaha

Apa sekali pun, Alhamdulillah, syukur sangat kerana Trip ini berjalan seperti yang dirancang.
Semuanya teratur dan selamat.
Semoga ada rezki untuk kesana lagi nanti.
InsyaAllah
 
Beg yang dah bertambah sebab sakan shopping

Sarapan di Hotel sebelum ke Bandara Bandung

Kami sebelum ke Airport. Yang berdua Adil dan Salwa dah balik dulu flight awal

Saya yang suka posing, teh tarik di Bandara

Good Bye Dear ...till we meet again

Check in

Aina dengan Amirul

Di balai berlepas Bandara Bandung
Kami dalam flight sebelum berlepas ke Bandung

Alhamdulillah, Selamat sampai di LCCT Kuala Lumpur


Happy Birthday sista cHun

27 March datang lagi.
 
Selamat Hari Lahir dear younger sista Rahimah Musa.
Yang sentiasa pinjamkan telinganya untuk suka duka saya
Yang sentiasa ready to help
Yang sentiasa happy go lucky
Yang sentiasa menjadi penyelamat situasi
Orangnya kecik tapi berjiwa besar.
Tahniah di atas pencapaian karier u as at today, pencapaian dalam rumahtangga serta dalam keluarga
 
Be strong sista
Biar apa pun orang ngata
Biar apa pun halangan
Biar susah susah dahulu
Biarlah Allah yang Maha Mengetahui segalanya
Semoga Hari Lahir Ini membawa beribu RahmatNYA
 
Semoga Allah sentiasa Melindungi, Memelihara dan Merahmati serta Murahkan rezki mu sekeluarga.
 
Happy Sweet "3x" Birthday Sis
 
Hope u will like it :)
 

Just A Little something from the kids "Aiman, Alif, Aina, Zahran & Kamil" for their beloved Auntie cHun

By ur Niece and Nephews
 

Me and my younger sista cHun.
Y cHun?
 It is actually "bongsu/Ucu tapi glamernya cHun"


26 Mar 2014

25 Mar 2014

Salon Muslimah dengan perkhidmatan Rawatan Spa Tangan

http://starstylesalon.blogspot.com/
 
Pernahkah anda dengar tentang rawatan PARAFFIN WAX?
 
 Paraffin Wax ini adalah suatu kaedah rawatan tangan yang menggunakan cairan lilin.
Tujuan rawatan ini adalah untuk melegakan kekejangan tangan serta melancarkan peredaran darah di tangan khasnya.
Saya mencuba pertama kalinya Paraffin Wax ini di Hair Salon At Kelana Jaya
 
Lihat gambar untuk Langkah-langkah rawatan yang memang berbaloi.
 
 
Rawatan yang semakin popular masa kini

Tangan direndam didalam cairan lilin yang berbau Rose yang panas suam. Tangan dicelup beberapa kali supaya lilin melitupi keseluruhan tangan.


Setelah direndam tangan yang telah diselaputi lilin tersebut dibalut dengan sarung tangan plastic

Cuba lihat, cairan lilin yang telah pun beku di tangan.

Setelah lilin betul-betul kering tangan di urut dengan teknik urutan yang melegakan
Lotion rawatan spa tangan disapukan setelah siap semua proses.
Tangan berasa lega dari kekejangan dan keletihan.

Sarung tangan yang berisi lilin rawatan tadi setelah selesai rawatan.

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78