HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

30 Oct 2014

Segmen: Anda Berasal Daripada Mana?.

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 

 
Assalamualaikum W.B.T
 
Yeah!!.. Hari ini Cik Yana dengan sukacitanya melancar satu segmen yang bertajuk Segmen : Anda Berasal Daripada Mana?. Segmen ini bertujuan untuk merapatkan lagi ukhwah antara blogger di seluruh Malaysia.. Segmen ini blogger baru ke blogger lama ke boleh join jangan malu-malu..

Syarat-syaratnya:

  • Pertama follow blog Cik Yana, Twitter Cik Yana, fanpage Cik Yana dan Instagram Cik Yana.
  • Kedua, letak tajuk Segmen: Anda Berasal Daripada Mana?.
  • Letakkan bendera asal negeri anda dan letakkan ayat Saya Orang........
  • Copy code dibawah dan paste kan dalam entri anda dan publish.
  • Segmen ini akan bermula pada hari ini 22 Oktober 2014 hingga 31 Disember 2014 pukul (11.59 PM).


http://officalmissyana.blogspot.com/2014/10/segmen-anda-berasal-daripada-mana.html
Saya Anak Jati Selangor.
Dilahirkan, dibesarkan dan kini masih di SELANGOR



So apa lagi jom join ramai-ramai.. Ajak kawan-kawan korang..
Senang kan

 



CPUV by Jimat-jimat McDonald's, Oct 2014 / 35th BE

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Semua pasti sedia maklum tentang Promosi Jimat-Jimat McDonald's yang dianjutkan oleh McDonald's. Tidak perlu kupon. Apa yang perlu anda buat? Klik Promosi Jimat2 McD
Alhamdulillah, melekat lagi CPUV. 
Kali ini CPUV yang ke 35 buat Sulaman Lace Heaven adalah dari promosi popular masa kini, iaitu Jimat-jimat McDonald's.
 
Buat masa ini ada 8 CPUV sedang menari-nari menaja iklan di blog Fuza.
Semoga semuanya dapat menambah tabungan Sulaman Lace Heaven.
 
Terima Kasih Nuffnang, Terima Kasih pihak penaja iklan, McDonald's.
 
CPUV by Jimat-jimat McDonald's, Oct 2014 / 35th BE

http://www.mcdonalds.com.my/promotion.aspx
Promosi Jimat-jimat McD
**Tujuan entry ini bukanlah untuk menunjuk-nunjuk, tetapi sekadar meluahkan rasa bersyukur**
 
Klik 2nd BE
Klik 3rd BE
Klik 4th BE
Klik 5th BE
Klik 6th BE
Klik 7th BE 
Klik 8th BE
Klik 10th BE
Klik 15th BE
Klik 16th BE
Klik 17th BE
Klik 18th BE

Pre Order Tudung Instant Shawl Farsh Pastel Color

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Ada yang berminat dengan gaya tudung yang trendy?
  Ada yang mencari Shawl Pastel Color yang moden lagi bergaya?
 
Tudung Instant Shawl Farsh Pastel Color
Material Cotton Getah.
Estimate Date to arrive 11 November 2014,
Pre Order basis.
 
Kepada yang berminat sila :
 
email : fuzamusa@Yahoo.com
atau
WhatsApp 019-2784580
 
Terma & Syarat
 
Pre Order Tudung Instant Shawl Farsh Pastel Color
 

Channel Set Perfume Giveaway by Melangkau Garisan

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Nak Wangi? Nak perfume free?
Eh ada juga shawl untuk 20 orang pemenang.
Jom join sini.
 

Channel Set Perfume Giveaway by Melangkau Garisan
Giveaway ini tamat pada 11.11.2014 

 

29 Oct 2014

Segmen Pencarian Bloglist November & Disember 2014

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
Assalamualaikum



29 Oktober 2014 sehingga 30 Oktober 2014


Jom Support Kisahsidairy.com

WW#44 Lunch

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Tak perlu kata apa-apa.
 
The Fish & Co Paradigm Mall
 

Selamat Pagi

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
 
Sumber Google Annisa
 

28 Oct 2014

Hadiah dari LAZADA untuk review Shake 'n Take Blender 2 Bottles

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Terima Kasih LAZADA 
 
Alhamdulillah. Saya telah menerima email dari wakil LAZADA menyatakan bahawa saya telah terpilih untuk menerima baucer hadiah untuk ditebus dilaman web LAZADA.
Berapa nilai tu tidaklah penting, yang penting tanda penghargaan tersebut.
 
Oh ya, bagaimana saya terpilih?
Sebenarnya saya pernah membuat entry tentang Resepi Oreo Smooties minuman ala-ala Ice Blended menggunakan Shake N' Take Blender 2 Bottles.
Entry yang dimaksudkan ialah SHAKE 'N TAKE
 
Saya telah memilih untuk menebus hadiah cadar kerana ia merupakan suatu keperluan harian yang boleh dijadikan kenang-kenangan hadiah dari LAZADA. Cadar tersebut ialah Cadar Essina Placido 620TC 100% Cotton.
Harga asal cadar tersebut ialah RM389. Hah, siapa nak bagikan??
 
Syukur sangat kerana entry perkongsian saya mendapat penghargaan dari pihak LAZADA.
Terima Kasih kepada Puan Hidayah dari LAZADA yang telah banyak membantu saya dalam proses menebus hadiah.
Rasa bangga dan happy apabila penulis blog seperti saya dihargai.
  Sekarang sedang menunggu hadiah di pos ke rumah.
 
 
http://fuzamusa.blogspot.com/2014/07/resepi-oreo-smooties-minuman-ala-ala.html
Hadiah dari http://www.lazada.com.my/ Klik http://www.lazada.com.my/shake-n-take/ 


Hadiah dari LAZADA untuk review Shake 'n Take 
Klik http://www.lazada.com.my/shake-n-take/ 


Kandungan Hadiah dari LAZADA yang saya pilih
 
 Kalau nak tahu lanjut tentang product tersebut Klik
http://www.lazada.com.my/shake-n-take/ di http://www.lazada.com.my/

Vitagen Kolagen minuman kesihatan penghadaman terbaik

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Tahukah anda??
 
Saya suka mengamalkan meminum satu botol Vitagen di waktu pagi ataupun di waktu malam. Pada saya, minuman ini membantu proses penghadaman harian yang baik. Terbaru Vitagen Kolagen telah pun berada di pasaran. Wah...Vitagen pun sudah ada rangkaian Kolagen. Sambil mejaga kesihatan perut, sambil wajah tersenyum berseri-seri.
 
 
Mengapakah Vitagen tidak sama dengan yang lain ?
Setiap botol Vitagen mengandungi lebih daripada 10 bilion bakteria baik. Ia mengandungi jus buah-buahan sebenar dan dikulturkan di dalam susu yang berkualiti tanpa bahan pengawet.
 
Mengapakah Vitagen perlu diminum setiap hari ?
Vitagen perlu diminum setiap hari untuk mengekalkan keseimbangan yang baik di antara bakteria yang baik dan bakteria yang bahaya. Apabila keseimbangan ini tidak diganggu, kita akan berasa sihat dan segar. Vitagen juga membekalkan flora usus kita dengan bekalan tetap laktobasilus. Laktobasilus di dalam Vitagen bersama dengan bakteria yang baik ddi dalam usus kita akan menindas bakteria yang bahaya daripada merosakan kesihatan kita.
 
Berapa lamakah Vitagen boleh tahan ?
Vitagen boleh tahan selama lebih kurang tujuh (7) minggu jikalau disimpan dalam keadaan yang sesuai pada suhu 4 darjah Celsius atau dibawah 4 darjah Celsius.
 
Vitagen Kolagen Kurang Gula
 
Info Ringkas Minuman Susu Kultur.

Sekarang terdapat pelbagai jenis minuman kultur di pasaran seperti Yakult, Vitagen dan sebagainya. Minuman kultur ini terdapat dalam pelbagai perisa buah-buahan selain dari rasa yang original minuman tersebut. 

Secara umumnya minuman kultur mengandungi bakteria baik di dalam susu yang dikulturkan tanpa bahan pengawet. Sebab itulah minuman kultur selalunya tidak boleh bertahan lama. Jadi sekiranya anda ingin membeli minuman kultur ni perlulah perhatikan betul-betul  tarikh luputnya. Kebiasaannya, ia hanya bertahan lebih kurang 7 minggu jika disimpan pada suhu yang sesuai (< 4 darjah celcius).

 
Seharusnya ia perlu diminum setiap hari bagi mengekalkan keseimbangan bakteria baik dan bakteria bahaya dalam badan. Minuman kultur juga sesuai diminum ketika cirit-birit. Laktobsilus dalam minuman kultur boleh membantu dalam mengembalikan keseimbangan antara bakteria baik dan bakteria bahaya di dalam usus.
 
Kelebihan Minuman Susu Kultur.
Secara umumnya, ini adalah antara kebaikan minuman susu kultur:
  • Menggalakkan pertumbuhan bakteria baik dan menyekat pertumbuhan bakteria berbahaya dalam usus
  • Mengurangkan penghasilan bahan toksin dalam badan.
  • Membantu mengelakkan sembelit dan cirit-birit.
  • Membantu meningkatkan sistem imun badan untuk melawan jangkitan dan pertumbuhan sel kanser.

SUMBER INFO GOOGLE

27 Oct 2014

‘Giveaway Cuti Sekolah By JiwarOsak‘

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Giveaway Cuti Sekolah by JiwarOsak.Com
Mari Sertai Giveaway Cuti Sekolah By JiwarOsak.Com


Hadiah Terkumpul
Cash : RM 390
Topup : RM 195
Barangan : Tudung Pashmina x 1, Shawl x 2, Novel Sanctuaria x 1, Tudung Aidijuma x 1, Bantal Handmade x 2

Terima Kasih kepada Sponsor

AbgferOz | MahaMahu | Yanty Lee | Afzal Sukasuki | Mawar Biru | Cik Pjaz | Ieta Mat Sa’ad | Mohamad Nasir | Yan Saflina | UmmiMama |Mohd Noor Shawal | Dila KazUha | Doktor Pemasaran | Helmi Julia | Nadia Johari | Suzlin Azreena Nordin| Nurul Syarafina II | Khaty Aiman| KyLe Kesha | Cik Yaya | Putery Memory | Edo Hayra | Delima Zamrud | Karen Nisa 

Untuk menyertai Giveaway Cuti Sekolah anda boleh klik Banner atau
SILA LIHAT SINI

Giveaway Contest RM700 Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11 by Emas Putih .

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
As-salam


Berita baik untuk semua kaki shopping online kerana Lazada Malaysia akan menganjurkan 1 jualan besar-besaran selama 1 hari pada 11th November 2014 dengan potongan harga sehingga 94%.



Terdapat Flash Sale selama 1 jam untuk setiap satu kategori (12 Kategori) bermula 11 pagi hingga 11 malam! Harga rendah ditawarkan untuk semua kategori di Lazada Malaysia sepanjang Flash Sale.

Mark your calendar and Jom Gegarkan Jualan Hebat ini dengan klik link ni : Jualan Hebat

Any update tentang jualan besar-besaran ini sila ke Lazada Malaysia !!

Ini adalah Blogger Giveaway Contest anjuran Lazada Malaysia dengan kerjasama Kisah Emas Putih. 11 Pemenang bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah berjumlah RM 700! Untuk sertai contest ini, sila ke blog Kisah Emas Putih dengan ke link ini : LINK CONTEST .

CPUV by Transitions Optical, Oct 2014 / 34th BE

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
 
Terubat MONDAY BLUES
Semak akaun NUFFNANG pagi tadi.
CPUV ke 34 buat SULAMAN LACE HEAVEN singgah lagi.
Kali ini CPUV by Transitions Optical.
So far ada 7 CPUV sedang ONGOING silih berganti.
Sikit ke banyak, yang penting pengiklan Nampak blog kerdil saya ini.
 
Terima Kasih kepada pihak penaja iklan serta Nuffnang untuk iklan-iklan ini.
Alhamdulillah
 
CPUV by Transitions Optical, Oct 2014 / 34th BE
**Tujuan entry ini bukanlah untuk menunjuk-nunjuk, tetapi sekadar meluahkan rasa bersyukur**
 
Klik 2nd BE
Klik 3rd BE
Klik 4th BE
Klik 5th BE
Klik 6th BE
Klik 7th BE 
Klik 8th BE
Klik 10th BE
Klik 15th BE
Klik 16th BE
Klik 17th BE
Klik 18th BE

Jadi Model Mademoisellestylista dengan koleksi Shawl ELEANOR latest design hot masa kini.

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Hari ini saya jadi model tudung.
Ada gaya tak kawan-kawan?
Ada peluang lagi ke kalau nak jadi model muslimah yang Berjaya pada usia ini?
Kalau ada yang sudi tu contact lah saya ye. Mr. Husband pun dah bagi green light tuh.Untuk mengisi masa lapang, apa salahnyakan.
(Angan-angan tinggi...)
 
 
Bercerita tentang koleksi terbaru, Mademoisellestylista kini tampil dengan koleksi cantik menariknya iaitu Shawl ELEANOR antara latest design yang sedang hot masa kini.
Materialnya sangat berkualiti.
Mudah digayakan.
Selesa, tidak panas mahupun berat atau terlalu ringan.
 
Terdapat pelbagai warna pilihan yang boleh dijadikan koleksi hijab harian anda yang suka penampilan simple tapi bergaya dan bertukar setiap hari.
 
Selain itu Mademoisellestylista juga ada menyediakan printed Shawl Chiffon Long Curve. Klik SINI untuk koleksi tersebut.
 
"STYLE YOUR OWN HIJAB"
 
Kepada yang berminat boleh hubungi
 
Instagram @mademoisellestylista
WhatsApp Haslina Hashim 017-8755703
Shawl Plain Quality Chiffon Dusty Brown

Shawl Plain Quality Chiffon Dusty Brown digayakan ala-ala Model Tudung Professional

Shawl Plain Quality Chiffon Dusty Brown dari pandangan hadapan digayakan dengan kemas namun trendy.


Shawl Plain Quality Chiffon Dusty Brown dan banyak lagi warna-warna pilihan yang cantik untuk anda miliki.

Instagram @mademoisellestylista by Haslina Hashim
 
 Ada ke peluang nak jadi Model Hijab ni? Model Jubah ke?
Kenapa tiba-tiba?
Kerana saya suka SELFIE dan ramai teman-teman yang bagi semangat dan sarankan saya menjadi Model Tudung sambilan.
Boleh ke?  Ada bakat ke? Ada pakej ke?
Ada ke siapa nak ambil saya jadi model hijab?

26 Oct 2014

YayaMagicShawl dengan Sulam Coin Cotton Imma

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Customer Feedback.
 
 
Alhamdulillah.
Kali ini dari adik manis YAYAMAGICSHAWL.
 Terima Kasih to Yaya kerana sudi memilih SULAMAN LACE HEAVEN untuk design SULAM COIN untuk digayakan semasa event Majlis Persandingan Adindanya.
Terima Kasih Yaya kerana sudi share gambar-gambar posing di Instagram.
 
 
Untuk pengetahuan semua, Yaya juga merupakan salah seorang yang jual tudung, shawl, inner dan sebagainya secara online. Kebanyakkan koleksinya dijahit sendiri.
 Klik KOLEKSI SAYA untuk meihat beberapa pcs yang telah saya dapatkan sebelum ini.
 
 
Kepada yang ingin melihat lagi KOLEKSI SULAM COIN boleh klik :-
SULAM COIN
SULAM COIN SATIN ROSELLA
SULAM COIN DESIGN BARU
SULAM COIN PERCUMA BUAT BLOGGER BERTUAH
 
 
Terima Kasih kerana menyokong SULAMAN LACE HEAVEN.
 
YayaMagicShawl dengan Sulam Coin Cotton Imma dari Bandung
YayaMagikShawl bergambar dengan pengantin sambil mengggayakan SULAM COIN Turqois Kerawang Emas
Sulam Coin digayakan dengan cantik manis by YayaMagicShawl. Kalah seri pengantin.
http://fuzamusa.blogspot.com/2014/09/apabila-customer-berpuas-hati-dengan.html
Sulam Coin yang menjadi pilihan YayaMagicShawl

 

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78