HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

11 Jan 2015

Biarlah Beradab!!! Jangan Pentingkan Diri sendri!!!

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Ini cerita Adab Sopan Santun Perikemanusiaan.
 
Hari minggu saya kerap ke Pasar Tani. Namun semalam tidak kesampaian.
Lalu langsung ke Supermarket Hero yang berdekatan untuk membeli bekalan lauk-pauk basah.
 
Dekat je dengan rumah, so berjalan kaki je. Exercise sambil-sambil tu.
Duduk kawasan Kelana Jaya ni memang seronok kerana serba serbinya dekat.
Walking distance.
 
Banyak kemudahan awam telah dibaik pulih.
Kiranya Kelana Jaya ni antara kawasan hot di Lembah Klang.
 
Yang agak mundur disini ialah CARA PEMIKIRAN segelintir manusia.
Cuba anda lihat bagaimana SI SOMBONG ini meletakkan kereta?
Bukan sahaja meletakkan kereta di tempat yang tidak sepatutnya, malahan dia telah MENGHALANG LALUAN KAKI yang disediakan untuk pejalan kaki.
 
Hey...pakai kereta besar!!!
Akal tak de ke?
Bukan letak sekejap ni. Apabila saya patah balik dalam tempoh 2 jam selepas itu, kereta ini masih disini.
 
Tolonglah jangan pentingkan diri sendiri!!!!
Budi bahasa itu amalan yang mulia
Kemudahan disediakan untuk digunakan bersama.
 
 
Kereta Menghalang Laluan Pejalan Kaki
 

15 comments:

  1. ptt sis tls something kt kete dia ltk kat cermin tu...krg ajar sgt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...blok laluan orang ramai... susahkan orang

      Delete
  2. yes. aida pun setuju cadangan mila hilas ~ write something useful and painful. letak kat kereta dia. biar dia baca!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulis dengan permanent marker erk :)

      Delete
  3. Huhu ni namanya tak mendapat lagi. kalau kena yang orang hilang sabar mau melecet kereta dan hati dia nanti.hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tiba2 kereta dah tak de kat situ erk!!

      Delete
  4. Salam singgah sini sis....satu cadangan yang baik tu sis...

    ReplyDelete
  5. kaya harta tapi miskin akal........camnilah jadinya =(

    ReplyDelete
  6. Ini memg lgsung x bradab

    ReplyDelete
  7. Letak jer cop tapak kaki kat pintu keta dia..ops, jangan ikut tu. Ada setengah orang terus blok kereta. Dah tu tak rasa bersalah biarkan orang menunggu dia alih kereta..hisss, geram orang camni

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78