HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

2 Jan 2015

Dan apabila Power Cermin Mata buat sakit kepala... Yeke??

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Macam cantek tak?
Macam chomel tak?
 
Itu gambar posing khas saya request swuh snap selepas membuat pemeriksaan mata di Focus Point Kelana Jaya. Sedondon pula warna oren tu kan.
 
Sudah beberapa hari saya rasa sakit kepala.
Rasanya tidak pula silap makan.
Tidak pula terkena hujan.
Namun berat kepala tu berpanjangan.
Selalunya itu menandakan power cermin mata harus diperiksa.
 
Punyalah risau, hai lah power, naik lagi ke?
Teballah kanta cermin mata nanti.
Tak awet muda lah ahqaq!!!
 
Semasa membuat pemeriksaan, kata optometrist power ada sikit TURUN.
Cuma angle silau lari sedikit darjahnya
Hah, terkejut juga. Macam mana pulak tu?
Selalunya saya dengar power akan semakin naik.
Apa pun Alhamdulillah..tak perlu pakai cermin mata dengan kanta yang tebal.
 
Katanya, kadang-kadang memang akan berlaku. Terutamanya factor UMUR.
Aiikkkk... dah berumur sangat ke yer?
 
Apa pun saya mengambil keputusan menukar cermin mata Rimless supaya tidak berat terletak diatas hidung. Ok ok..tunggu lagi seminggu cermin mata akan siap.
 
Pemeriksaan Mata Di Focus Point
Rimless Swaroski menjadi pilihan
Mencuba Rimless sebelum membuat tempahan. Garang tak?? Hehe

 

21 comments:

  1. Replies
    1. Hehehe
      Dah macam cikgu cikgi ni

      Delete
  2. wow.. lawa spek baru tu...

    ReplyDelete
  3. Wahh..kak Fuza pakai speck ke? baru tau.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah sis
      Rabun dah mokcik ni
      Kena buat spek dah

      Delete
  4. lawa spek..ambik yang kecik sikit..hehehe

    ReplyDelete
  5. alaa xsesuai la spek tu..kalau bulat sikit ok ;)

    ReplyDelete
  6. Lah sedondon plak hihi..lya pun x trbuat lgi cermin mata..cuma rabun silau

    ReplyDelete
  7. auww besarnyaa. hehe. tapi cantik ^_^

    ReplyDelete
  8. welcome to the club Fuza, kak ana pun peninglah puncanya sehingga terpaksa guna reading glass untuk membaca dan menulis, nasib setakad reading glass sahaja hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu lah Kak Ana
      Faktor umur semakin muda ni
      Tu lah pasalnya
      Hehehe

      Delete
  9. Cute jer.. spec nampak besar skit laa, kalau kecil skit, lagi cute..

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. Kan
      Husband pun cakap macam Cikgu Bedah
      Hahahaha
      Kenapa lah Bedah jadi mangsa

      Delete
  11. CT da tiga tahun tak check tak tukar.. lunyai da cermin mata ni kena pakai jugak hehe..

    ReplyDelete
  12. comelnya spek oren tu.. N pun takut juga kalau power mata ni naik. dah berapa tahun tak pergi cek

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78