HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

2 Jan 2015

Warna warni penanda tarikh pada sebuku roti

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Tahukah anda??
 
Penanda Tarikh pada roti anda yang bewarna-warni sebenarnya ada fungsinya.
Warna-warna itu menandakan HARI roti tersebut dibuat.
Selama ini tidak pernah pula terfikir apa maksudnya.
Hm..terfikir juga, macam mana mereka letakkan coding warna tersebut berdasarkan hari?
Boleh ingat ke warna apa mewakili hari apa?
Bagus juga teknologi ni kan.

Penanda Tarikh pada roti anda bewarna-warni sebenarnya menandakan HARI roti dibuat.
Sumber : Google
 

15 comments:

  1. nak kena save dlm hp ler ni colour2 ni..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jenuh pulak nak ingat warna-warna ni kan.
      Fuza selalu ceq tarikh luput aje

      Delete
  2. Replies
    1. Rasanya memang xde siapa yang amik tau kan

      Delete
  3. haaaaa.. sy pun baru tau...

    ReplyDelete
  4. Ada bebrapa org blogger share psl ni..lya pun baru taw mknanya sblm ni lgsung x taw hihi

    ReplyDelete
  5. ooo ada kisah rupanya, ingatkan sesaja je buh kaler2 hehe :)

    ReplyDelete
  6. amek simpan dalam memory.. nnt nak beli senang buat rujukan.. tapi baguslah kiranya kilang jujur gitahu bila roti dibuat..

    ReplyDelete
  7. baru tahu juga. tapi memang perasan yang tagging warna tu asyik bertukar je tapi tak tahu fungsinya

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78