HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

27 Feb 2015

Status Glitterati Nuffnang, Non-Glitterati

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Minggu lepas memang minggu yang tersangat lah sibuk.
Sehinggakan blog Sulaman Lace Heaven agak terabai untuk sehari dua.
 
Mana dengan majlis kenduri, mana dengan sambutan birthday, mana dengan surprise dan macam-macam lagi lah. Maklumlah, cuti Perayaan Tahun Baru Cina.
 
Nak share ni cerita tentang STATUS GLITTERATI di Nuffnang.
 
Pada 24 Februari yang lalu, ada lah kesempatan menjenguk blog. Sambil-sambil semak akaun Nuffnang. Harapan CPUV singgah. Harapan dapat semak jumlah viewer. Harapan untuk semak Keywords popular.
 
Eh, kenapa hijau!!
Kenapa NON-GLITTERATI  ?
Terus saya hantar tiket ke bahagian teknikal Nuffnang.
Yelah, dah kenapa kan.
 
Non-Glitterati Status di akaun Nuffnang pada 24 February 2015
 
 
Hah, cepat juga wakil NUFFNANG reply TIKET saya.
Alhamdulillah.
Cuba baca reply di bawah ni.
Jangan malas nak baca yer.
Maksudnya saya tidak aktif di blog dan tiada pengunjung?
Eh rasanya masih ada schedule entry.
Adakah kerana kesan cuti Tahun Baru Cina menyebabkan ramai yang tidak blogwalking??
Disebabkan itu akaun saya jadi Non-Glitterati?

Reply dari Nuffnang pada 25 February 2015 selepas Ticket di hantar berkenaan Glitterati Status
 
 
Alhamdulillah,
Setelah beberapa entry di publish, Akaun Nuffnang saya kembali gemerlapan sebagai GLITTERATI
Bertubi-tubi CPUV singgah juga ni.

Akaun berstatus Glitterati semula pada 26 Feb 2015

 
 
KESIMPULAN
Janganlah biarkan blog anda ditinggalkan bersawang lama sangat.
Nanti kena denda macam ni.
Sekurang-kurangnya satu entry sehari.
Tanpa GLITTERATI tak bersinarlah blog.
 
Teruskan berkarya.
 

33 comments:

  1. ohhh macam tu . inshaAllah terus berblog :) singgah sini kak fuza :)

    ReplyDelete
  2. Dah lma lya x cek nuffnang ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lya rajin BW rasanya...InshaAllah tak ada masalah tu :)

      Delete
  3. nasib baik dah tukar balik glitterati ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah
      Cepat pulak maklum balas dari NUFFNANG.

      Delete
  4. Replies
    1. cuba yui cek...
      Mana tau dapat banyak bonus :)

      Delete
  5. pernah dapat Non-Glitterati tu sebab prvate blog..hee...:) Keep blogging Kak Fuza :)

    ReplyDelete
  6. salam fuza.. ct pun dapat status non-glitterati beberapa ari lepas. tapi arini dapat balik dah status gliteratti ni.. mula-mula pelik jugak, sebab tak pernah bertukar pun status tu even ct tak update blog. hihi.tq yerrr, baru nak tanya nuffnang, awk dh explain dlu.. ekkekek.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah
      Harap dapat share sebab ramai yang musyhkil dan menghadapi masalah yang sama

      Delete
  7. ooo ptt lah.. farah pun kena jugak..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya ramai yang kena tuh Farah

      Delete
  8. ooo mcm itu kah kak fuza..
    heeheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah sis..Macam2 benda baru kita belajarkan

      Delete
  9. Replies
    1. OH..U Pun kena ke Sofu? Dah ok tak?

      Delete
  10. ooo macam tu ke,, kalau x aktif dia hijau non glitterati ye,, pastu kalau aktif balik akan tuker kepada glitterati,, tq ye for info,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesimpulannya
      kalau tak bukak blog kena BLOCKED!! :)

      Delete
  11. alhamdulillah..terus muka u pun bersinar2..i can see..hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hah bersinar pasal pakai botox u...hahaha

      Delete
  12. urm.. Nurul ade daftar ngan Nuffnang tapi tak tau sangat pasal ni, masih merangkak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak pun sama juga Nurul
      Kena rajin hantar tiket ke NUFFNANG kalau ada apa2 yang tak pasti

      Delete
  13. Kathy pn kena mcm tu jgk sis..hari tu,trus hantar tiket,trus tukar status geli balik.. Hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah Kathy... dok bz memacam sampai kena warning dengan NUFFNANG

      Delete
  14. kesilapan teknik kut Fuza, takkan tak ada visitor langsungkan... cuma Nuffnang punya UV dgn Google Analytics UV berbeza kan..Nuffnang jauh lebih sikit dr GA ni untuk hari yang sama kan.. all the best dear.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya ramai yang kena warning tu kak. Yelah cuti CNY...semua bercuti

      Delete
  15. Ouhhh baru tahu... huhuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah Cik Candy..
      Selama ni tak ambil peduli pun

      Delete
  16. oooo :o xde blogwaking ehhh...tp sy xfaham sgt bab nuff nuff ni hehe

    ReplyDelete
  17. Zumal pun jadi gak sebelum nie, hari nie dah ok ^-^

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78