HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

31 Mar 2015

26 Mac 2015 Jalan-jalan ke Bandung kita...

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Horrreyyyyy!!! Ke Bandung lagi.
26 Mac 2015 pertama buat tahun ini, tapi entah dah berapa kali dah ke sana.
Namun excited tu memang over ok.
 
Alhamdulillah, saya ke sana bersama Aina dan adik biras saya, Tini.
Semuanya berjalan lancar. Perjalanan ke airport juga dipermudahkan. Tiada kesesakan lalulintas. Penerbangan ke Bandung jam 8.20 malam.
Kami sampai jam 5.30 petang. Sempatlah juga makan dan berjalan-jalan di KLIA2.
Kami cek-in awal kerana mudah untuk bersedia untuk Solat Maghrib di surau yang tersedia berdekatan dengan ruangan menunggu, Q11.
 Suraunya bersih, dengan penghawa dingin yang berfungsi dengan baik serta ada juga telekung yang bersih disediakan.
 
Pesawat pada malam itu penuh. Wah ramai yang nak shopping ke Bandung?
 Sepanjang dalam perjalanan Tini dok study hal GST untuk officenya, Aina sibuk dengan melukis dan saya dok lah mengaji. Yelah..macam-macam orang cerita tentang keselamatan naik kapal terbang ni. Apa sekali pun semua tu Qada dan Qadar.
 
Kami sampai seperti yang dijadualkan. 9.20 malam WIB (waktu Indonesia Barat).
Cuaca disana dingin. Baru lepas hujan rasanya.
Semuanya berjalan lancar juga. Pemeriksaan Kastam juga cepat.
Sampai di sana Mr. Husband telah pun menunggu bersama supirnya.
Capek!! Langsung ke Hotel. Kali ini kami memilih untuk menginap di FaveHotel Hyper Square, Jalan Kaliki, Bandung.
 
Rehat...rehat..
Esok kita sambung cerita jalan-jalan pulak yer.
Boarding Pass Air Asia KUL-BDO

KLIA2 Check In Counter
Surau di KLIA2 Kuala Lumpur

Waiting for flight Air Asia QZ176 AT 2020.


Arrival Bandara Husein Sastranegara Bandung, Indonesia
 

9 comments:

  1. wahhhh lagi lagi lagi kak fuza, nak tengok gambar lagi...heee...

    ReplyDelete
  2. seronoknyaa jalan jalan bandung ^^

    ReplyDelete
  3. seronoknya gi Bandung..hehehe dah 2kali sampai Bandung tapi tetap xpuas kan..rasa nak pergi lagi..hehehe..seronok shopping =)

    ReplyDelete
  4. Lya sekali pun x pernh lgi sampai hhehe, da rezki lbh tringin juga nak ke cna

    ReplyDelete
  5. waaaah.. kiranya Kak Fuza memang pengunjung tetap bandung eh..

    ReplyDelete
  6. Salam akak and abang

    Nak minta izin iklan sikit yee,,peace.

    sapa orang yang nak gi bandung murah bolehlah try pakej jimat ay murah jer RM229 per person for 4day3night

    (rate termasuk 3 bilik room 3star hotel-swiming pool and tengah banda loxcation,FULL transport, and buffeet breakfast) MURAH GILLLER KEHHHH!! (confirm)

    Programnye free and easy jer ya akak sila nak pegi mana sahaja kat bandung

    contoh butiran perjalanan

    firstday (shopping day)
    >Bandung airport or train station Bandung banda
    >Pasar Baru membeli belah
    >Toko Tiga (Branded Jeans)
    >depasion factory outlet kain potong
    >rumah kain dan telekung
    >Factory Outlet At Jalan Riau and dago

    seconday (explore north bandung)
    >Gunung Tangkuban Parahu
    >floating market
    >sariater Hot Spring
    >kampung daun restaurant / dusun bambu
    >wisata naik kuda
    >Strawberry and tea park
    >Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre

    thirdday (explore north bandung)
    >kawah putih crater
    >trans studio indoor themes park
    >rengganis crater
    >situ pattenggang lake / paris van java shopping mall / cihampelas street / ciwalk shopping mall
    >rumah kain sulam taman kopo / rumah kain sulam dan telekung pesona
    >cibaduyut-shoes and jacket leather original


    lastday (sayonara Bandung)
    >check out hotel
    >memberli oleh2 bandung
    >Airport transfer

    Term and condition
    *rate included sewa kereta andriver also petrol and parking semasa 4day tuh guna kereta yang selesa yee full acon
    *rate included 3 room king bed size/twin hotel 3star with swimming pool andbuffet breakfast
    >rate 6 pax~229rm per person
    >rate 4 pax~269rm per person
    >rate 2pax~389rm per person
    >semua driver kat company kami adalah moslem so tak payah risau lahhh

    >tempahan by whatapps +62 895 2608 0498 (ahmad faturrahman) or
    email alifabandungtour@gmail.com

    trimakasih dan selamat berjumpa kat bandung,,,,, peace and love

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78