HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

4 Mar 2015

Kasut tak tahan LASAK, atau Aina yang LASAK!!

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Kasut tak tahan LASAK, atau Aina yang LASAK!!
 
Ini cerita kasut sekolah Aina.
Ini merupakan kasut yang baru dibeli 2 minggu lepas semasa abahnya balik bercuti.
Awal tahun dah beli juga. Tapi dah nganga mulut buaya tapak kasutnya.
 
Semalam dah dapat amaran dari Cikgu disiplin.
Cubalah tengok keadaan kasutnya.
Dah berlubang!!
Subhanallah..macam mana hang pakai kasut Aina???
 
Kasut sekolah sekarang ni memang tak tahan macam zaman saya sekolah dulu, tahan sampai cukup tahun.
Kasut jenis ni nak rendam tak kena, nak berus tak boleh, nanti akan lagi terus retas jahitannya.
 
Sekarang ni salah Aina yang LASAK?
Atau
Salah kasut yang tak tahan LASAK??
 
Kasut B-First tak tahan LASAK?!
Kasut B-First yang bertahan 2 minggu sahaja


Aina mencuba kasut baru di kedai BATA
Kasut sekolah B-First
 

16 comments:

  1. Alahai....dh mcm apa ghuper kasut...dulu Dania pun mcm ni..tp SA blame dia sebab dia yg lasak......

    ReplyDelete
    Replies
    1. SA
      Rasanya sama kes.
      Kasut la ni tak tahan sangat
      Aina plak lasak
      Hancuq kasut!!

      Delete
  2. harap2 yg nie bertahan lama..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Nor
      Tak tau lah macam mana dia berjalan kat sekolah.
      Haru sungguh anak dara sorang ni

      Delete
  3. hahaha...kasut sekarang ni mahal sesaja tapi tak tahan pun..beg sekolah pun sama jugak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah pasalnya chekgu
      Siap cikgu disiplin sound abang nya
      "Rambut awak sikat kemain handsome, tapi kasut adik tak reti nak tolong basuh!"

      Masalahnya xleh basuh
      Xleh kapur
      Lap pun xjalan
      So jangan beli kasut ni

      (Abahnya yang pilih!!)

      Delete
  4. anak sop pun sama
    sehari skolah dah macam pakai seminggu.. hahah
    biasa boleh tahan beberapa bulan sahaja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budak sekarang ni ligat sangat kot

      Delete
  5. wahhhhhhhh baru 2mggu dh jadi mcm tu?hurmmm entah2 tertukar dgn org lain takkkk?huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dasat kan?
      Memang confirm tak bertukar 😉

      Delete
  6. fuza kasut kaler putih ka itam?

    ReplyDelete
  7. memang kadang kadang kasut ada yang jenis tak tahan kak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xtau lah nak beli kasut pesen mana dah ni

      Delete
  8. Hehe....dahsyat ni kasut dah bertukar jadi macam tu :)

    ReplyDelete
  9. Memg kasut zaman skrg x then brbnding dgn dulu blh thn brtahun

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78