HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

13 Apr 2015

Ini bukan SELFIE lawa..tapi...

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Ini bukan selfie perasaan lawa ke or posing mengada-ngada.
Ini posing MELUAT!
 
Sebenarnya pada masa ini saya sedang duduk mengeteh dengan Mr. Husband.
Dah namanya tempat khalayak ramai, tempat makan pulak tu, jadi macam-macam ragam manusia kelihatan. Subhanallah.
 
Apa yang membuatkan saya sentap, beberapa warga asing, dengan poyonya dok nyalakan cerut brandednya. Perghhhh bukan main berkepul-kepul asap cerut dari corong hidung dan mulut dia. Eh siap cuba hembus buat bentuk "love" kot.
 
Memang menyiraplah kot. Kita ni dok lepak makan minum kat situ. Hang mai dengan cara kurang ajar kot pada saya. Sambil mata tu saje tengok kat saya umpama dia berkata
 " Hang tak Nampak ka aku ada cerut mahei ni!"
 
Eh..siapa boleh tahan dok lelama sedut asap penyakit.
Memula tu gagah jugalah cover muka dengan tudung. Dah lama-lama rasa sesak napeh weii...
 
Makanya jom berangkat pulang!!
Hangpa nak smoking ke, hangpa nak buat asap macam asam keretapi ke..tu hangpa punya pasai, Tapi sila hormat orang lain semasa anda di khalayak ramai.
Sudah diwartakan tempat-tempat yang tidak dibenarkan merokok!!
 
Penguatkuasaan perlu dilaksanakan.
 
SELFIE ala Arab
 

11 comments:

  1. selfie ala arab yang menjadi...ehe

    ReplyDelete
  2. betul. pengutkuasaan tu perlu. tapi tapi sape entah nak pantau stakat ada undang2 je baik tapayah, erm erm jom baca entri terbaru :)

    ReplyDelete
  3. Haha... Mmg nak kena sound je kalau dok wat gtu.. Tapi bkn org kita.. Faham plak dia kan.

    ReplyDelete
  4. macam2 jenis manusia nih..tak de adab sopan langsung..kan??mesti lelaki dari timur tengah ..kan?/depa memang belagak..kan??eh..macam ye je..eheheh

    ReplyDelete
  5. Selalu xpuas hati dgn penghisap asap yg suka berasap kat tempat makan. Tambah lg ayu bawak bby. Mmg menyirap rasa.

    ReplyDelete
  6. tak tahu hormat orang kat public cem tu la.. mahal x mahal..
    lagi up larangan merokok lagi sakan nak mrokok..

    ReplyDelete
  7. Lya memg x tahan klau bau asap rokok..

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78