HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

1 Jun 2015

Apabila melayan anak-anak bermain buih celup-celup gergasi di rumah

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Ini cerita santai hujung minggu kami.
Nak bawa berjalan sakan memerlukan masa dan wang.
Maklumlah, belum hari gajian ni kena lah budget.
 
Aktiviti kali ini diketuai oleh adik lelaki saya yang merupakan cikgu Sains.
Acara kali ini ialah  Buih Celup-celup Gergasi.
Bahan-bahan sains yang diperlukan ialah baldi, bancuhan air sabun, hanger serta tali yang di ikat pada kiri kanan hujung hanger.
 
Celupkan hanger berlati tali di dalam bancuhan air sabun.
Tarik hanger perlahan-lahan.
Kalau bermain semasa keadaan berangin pasti buih yang terbentuk menjadi sangat besar dan terapung lama.
 
Sekali beraktiviti riadah bersama keluarga di rumah memang sangat berharga
 
Buih celup-celup gergasi

Antara bahan yang diperlukan


Aiman telah pun mendapat kemahiran dengan buih celup-celup gergasi

My nephw Zahir pun mahir buat buih celup-celup gergasi

8 comments:

  1. Wah , seronoknya isi masa lapang dgn family ^^ Btw happy june !

    ReplyDelete
  2. Wow!!!
    idea cuti skola yg menarik ni fuza.
    aida suka...
    nanti next wiken mau try plan ☺

    ReplyDelete
  3. menarik2 ! nak cuba buat kat umah jugak laa nanti..hehe

    ReplyDelete
  4. idea yang menarik.. nnt balik kg bleh la Ct cuba ngan anak2 buah..

    ReplyDelete
  5. wah! menarik ni, nak cuba buat jugalah
    tak terfikir langsung plak =)

    ReplyDelete
  6. Wahh mmg menarik..klau kat luar mahal gak pastu sikit jer sabun huhu

    ReplyDelete
  7. Wow.. Mnarik.. Jimat kos. X yah beli celup sabun tu.. Yng ni blh main smpai puas.

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78