HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

3 Aug 2015

Prada Lace koleksi baju Raya Aidilfitri 2015

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
Masih lagi bercerita tentang Aidilfitri?
Ye hari ini nak bercerita tentang baju raya yang tidak lah ada jenama branded bagai.
Namun ramai pulak yang bertanya. Jadi saya jadikan satu entry untuk kenang-kenangan.
Nanti anak cucu boleh lah tengok grandmanya glamer suatu ketika itu.
Hahahaha...advance gitu!
 
Sebenarnya pada pagi Syawal 2015 saya menggayakan kurung moden dari material Lace Prada berwarna ungu emas.
Jangan tak percaya, Lace ini dipilih sendiri oleh Mr. Husband saya.
Masa dia beli tu Prada Lace belum glamer. Tak pernah dengar pun prada mada bagai tu.
Masa memula tengok tu memang terus terfikir...tudia...glamernya aku? Dasyat taste Mr. Husband! Takutnya nak pakai..
Masa tu 2014 dia beli memang di Malaysia belum ada lagi fesyen rupa ni.
 
Namun rasanya sekarang dah melambak design Prada Lace ni. Harga pun pelbagai mengikut design.
Paling terbaru Prada Lace 3D. Saya usha di Jakel harganya RM270 permeter.
Hamik ko!!! Gulung-gulung dengan kain aje le kalau nak pakai Prada Lace Jakel ni wei.
Kena tunggu promosi harga runtuh.
 
Ada yang segan nak pakai material lace kerana katanya macam over glamer, macam pengantin, macam fesyen show dan macam-macam alasan lagi.
Yang penting, lace yang saya sering pakai tidak lah overshadow pengantin. hehehe.
Kena lah pandai pilih material, design, warna dan corak batu yang tidak sarat.
Bila pakai tu kiranya selesa untuk kita gayakan.
 
Alhamdulillah
Terima Kasih Mr. Husband kerana belikan baju lelawa ni.
Ada juga hati dia nak tengok isteri dia lelawa erk.. Merasa lah kita.
Memang rare!!
 
Menggayakan Prada Lace Ungu di pagi Syawal 2015.
 
 Prada Lace semasa shopping di Bandung.
Koleksi Prada Lace yang tengah boom pada tahun 2014
 

10 comments:

  1. Replies
    1. Orang berpesen..kita pun sibuk juga..
      Hehehe

      Delete
  2. memang cantik kak fuza kain tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq sis
      Memula tengok rasa pelik n takut nak pakai
      Segan

      Delete
  3. fuza, cantik....semeter brp rm?

    ReplyDelete
  4. cantiknya kain tu, mcm baju nikah pun ye...hihi

    ReplyDelete
  5. Berkilau2 Lya tgk..memg cntik sgt

    ReplyDelete
  6. Cantiknya kain sis...suka diana tengok..

    ReplyDelete
  7. yang pakai pun lawa.. super lawa leee nampak =)

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78