HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

31 Jan 2015

2nd Giveaway Sulaman Lace Heaven - Happy Birthday Fuza

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
(TAMMAT)
 
 Bersempena Bulan Kelahiran Fuza, iaitu bulan Januari ini, dengan sukacitanya Fuza ingin menganjur Giveaway ke-2 buat Sulaman Lace Heaven.
 
2nd Giveaway Sulaman Lace Heaven - Happy Birthday Fuza
 
Bermula pada  15 Januari 2015, semua sahabat handai kenalan yang ada Blog di Malaysia adalah dijemput untuk sertai GIVEAWAY ini, dengan mematuhi syarat-syarat berikut:
 
  1. Follow blog Fuza, LIKE Page Jom Hargai Kesihatan Anda 
  2. Buat satu entri bertajuk 2nd Giveaway Sulaman Lace Heaven - Happy Birthday
  3. Copy dan paste kan banner dan Publish entri. Jangan lupa backlink ke sini semula.
  4. Tinggalkan URL entri kalian ke dalam ruangan komen.
  5. Sudi-sudikan sertakan juga Ucapan Hari Lahir buat saya.
  6. Pemilihan pemenang adalah melalui system random.org
  7. Giveaway ini akan TAMAT pada jam 11.30 malam 31 Januari 2015.
  8. Pemenang akan di umumkan pada hari Isnin,  2 Februari 2015, InshaAllah


Hadiah
  1. Hadiah utama merupakan Kain Sulam seperti gambar di dalam BANNER untuk seorang pemenang bertuah.
  2. 3 hadiah saguhati merupakan Wideshawl Cotton seperti yang saya gayakan.
Fuza SELFIE dengan Wideshawl Cotton

Terima Kasih kepada semua yang sudi menjayakan Giveaway ini.
Alhamdulillah


Senarai Peserta

27. http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
28. http://adna2029.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
29. http://izzeyda.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
30. http://www.mamaniza.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html?m=1
31. http://ainimrashihah.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
32. http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
33. http://sweethotlovers.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
34. http://suriaamanda.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
35. http://drshikinzainal.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
36. http://amirahsafiee11.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
37. http://lalazarryn.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
38. http://cikmanissweet.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
39. http://sitizawiah95.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
40. http://mamakembar3.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
41. http://kinderbueno-wolf.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
42. http://anajingga.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven.html
43. http://hilasjejakakakibesi.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
44. http://tiramisusweetsour.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
45. http://www.dianarashid.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
46. http://chenta-shima.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
47. http://xennov.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
48. http://onlybeyoungonce.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
49. http://typensmile.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
50. http://hikayatleyha.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
51. http://cempakabiru-nieda.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-by-fuza.html
52. http://nurazizahyahaya.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
53. http://sitiyangmenaip.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
54. http://inibukankisahdongeng.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
55. http://dapurjirankuberasap.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
56. http://vitaminwawa.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
57. http://hanyadihatiku.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
58. http://mizzkeyna.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
59. http://kathyrbain.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
60. http://patrickcute97.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
61. http://hajarashikin.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
62. http://ummi2m2s.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
63. http://sukasukitulisblog.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
64. http://celebrationofloveaa.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
65. http://titibianca187.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sualaman-lace-heaven-happy.html
66. http://mekzumbie.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
67. http://www.cekgunorazimah.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
68. http://cammylia.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
69. http://lissadblog.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
70. http://mardiahdiana.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
71, http://tentangyaya.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
72. http://norminieza.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
73. http://shaheerashaheera.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
74. http://wani-siulatbuku.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
75. http://akifimtiyaz3.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
76. http://cikash.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
77. http://adianiez.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
78. http://firzanahazhar1.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
79. http://nadirahbtmohamad.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
80. http://mamadarwiish.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
81. http://umikasum.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
82. http://akubudakkayu.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
83. http://belaianjiwa30.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
84. http://cetusanmind.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
85. http://www.sihatitunikmat.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
86. http://www.syuhadasalleh.my/2015/01/salam.html
87. http://norshamimi.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
88. http://loveyoucontest.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
89. http://kameqdeanna.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
90. http://yangbaik.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
91. http://nokuchemong.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
92. http://qileh.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
93. http://muslimahsejati96.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
94. http://greenfarra.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
95. http://ijahoney.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html 
96. http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
97. http://jombercontest.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
98. http://rainfallasleep.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
99. http://pengemudamerahjambu.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html
100. http://cowament.blogspot.com/2015/01/2nd-giveaway-sulaman-lace-heaven-happy.html




 
 
 
 
 

Happy 39th Birthday to Fuza on 31 January

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
31 January adalah hari kelahiran ku.
Kalau bulan Islam jatuh pada 20 Muharram.
Genap 39 tahun umur aku pada tahun ini.
 
Alhamdulillah
Syukur ke hadratNya kerana aku masih lagi terus dipinjamkan bernafas sebagai Khalifah di Bumi Allah.
 
Terima Kasih ayahbonda yang mengizinkan aku melihat bulan dan matahari.
 
Syukur dengan jodoh yang berpanjangan dan kasih dari Mr Husband.
 
Rezki yang murah dengan kehadiran 3 orang cahayamata Aiman, Alif dan Aina yang sihat walafiat.
 
Bersempena dengan hari lahir ini, tak sangka pulak dah muda-muda ni masih dapat hadiah.
(Tak nak ngaku tua tu..hehehe)
 Terima Kasih to Mr Husband kerana mahu saya tidak ketinggalan dalam perkembangan telefon semasa. Kalau beli sendiri memang tak dapat lah rasanya.
 
Samsung Galaxy Note 4 hadiah untuk hadiah hari lahir tahun ini.
Alhamdulillah, syukur sangat kerana walaupun aku hanyalah seorang SURIRUMAH, namun merasa juga menggunakan gajet latest masa kini.
Sebenarnya, saya kurang minat dengan handphone yang besar kerana agak payah nak di masukkan ke dalam poket semasa keluar rumah. Tapi dah katanya hadiah, rezeki jangan ditolak!!
 
Kata Mr Husband, disebabkan saya ni suka sangat SELFIE, makanya camera handphone ni lebih best among the best buat masa kini.
 
Ya Allah, murahkan lah rezeki kami sekeluarga.
Kau lindungilah kami sekeluarga
Teguhkan keimanan kamu hanya ke jalanMU YaAllah
Alhamdulillah, Syukur dengan limpah rezkiMU.
 
Samsung Galaxy Note 4
Muka terkejut dapat hadiah Samsung Galaxy Note 4


Terus SELFIE dengan hadiah birthday tahun ni.


Camera depan dan belakang berfungsi khas untuk RATU SELFIE.


Berdua dengan mu.. pasti lebih baik.....
Fuza SELFIE dengan kamera Handphone Samsung Galaxy Note 4.
Cantik tak hasil gambarnya?

 

30 Jan 2015

Ready Stock Kain Sulam Bunga Api dari Bandung

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
 
Kain Sulam Bunga Matahari
Material  Semi Silk
 
Warna yang available sekarang
Dark Brown, Pink Belacan, Oren
 
Ada yang nak Pre-Order lagi?
Ada warna Merah, Pink, Oren, Coklat, Kelabu, Pink Peach,
 
Kepada yang berminat boleh whatsAps 019-2784580.
Selagi Stok masih ada.
 
Ready Stock Kain Sulam Bunga Api dari Bandung
Kain Sulam Bunga Api, Mustard, Merah , Oren
 
**Perniagaan online ini beroperasi di bawah Syarikat berdaftar A.F Delima Enterprise SA0285666-U   

27 Jan 2015

Bergaya dengan Prada Lace Pink Belacan, Shawl Jelitasara

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Bergaya dengan penuh yakin dengan Lace Prada Pink Belacan koleksi dari Bandung.
Alhamdulillah, Terima Kasih kepada Mr Husband kerana dia yang pilih kain lace ini sebenarnya.
Pandaikan dia pilih. Saya tak banyak kerenah. Saya pakai je apa yang dibelinya.
 
Saya matchingkan dengan shawl dari Jelitasara warna senada.
Koleksi Limited Edition ni.
Alhamdulillah, rasa ala-ala model pulak berposing sakan tu.
 
Amacam uols?
Ada gaya tak nak cari makan jadi model muslimah?
Cewah.....
 
Fuza in Prada Lace Pink Belacan
 Candid


Menggayakan Shawl cantik dari Jelitasara


Prada Lace Pink Belacan by Sulaman Lace Heaven


Fuza menggayakan Shawl dari koleksi limited edition Jelitasara


 

Aina Oh Aina, Kenapa Rambut Kusut Masai?? Kerana Senamrobik!!

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Ini cerita Aina.
Dah 2 minggu di alam persekolahan Sekolah Rendah.
Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar.
Aina dah pandai bawa diri.
 
Setiap hari Rabu akan ada senamrobik.
Makanya budak-budak ni perlu berpakaian sukan.
Disebabkan Aina berambut panjang, saya telah mendandan rambutnya rapi.
Yelah, nak bersukankan, risau pulak kusut masai nanti.
 
Pada waktu rehat, saya singgah ke sekolah.
Cubalah lihat gambar di bawah.
 
Saya Tanya Aina kenapa rambut dah kusut masai?
Jawab Aina "Best Senamrobik"
 
Sampai begitu dasat yer kesan dari senamrobik tu!!!
 
Saya yang masih keliru
 
AinaOHAina
 
 
Rambut Aina sebelum ke sekolah dan selepas separuh hari ke sekolah!!! Dasat
 
 
 
 

26 Jan 2015

Aina OH Aina!! Siapa yang main bedak!!! Siapa punya tapak kaki??

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Ini cerita semalam.
Hari minggu hari rehat, hari santai anak-anak di rumah.
Seperti biasa di hari Ahad, kami akan sarapan pagi di gerai Nasi Lemak
 
Sementara anak-anak bersiap, saya sibuk di dapur keluarkan lauk pauk untuk defroz, senang nak masak lunch nanti.
Senang lah juga, anak-anak dah besar dah pandai urus diri sendiri.
 
Apabila saya pula hendak bersiap, saya masuk ke bilik.
Tu diaaaaaaaaa.............
Bedak tumpah penuh atas karpet!!
Siapa pelakunya?
Pastu  semua tak mahu mengaku.
Nasib baik lah ada kesan tapak kaki terbentuk dari taburan bedak tersebut,
 
Penyiasatan bermula.
Saya panggil ke semua yang dok ada dalam rumah.
Aiman, Alif dan Aina sila masuk mengadap.
 
Saya suruh seorang demi seorang berdiri di sebelah tapak kaki tersebut.
Yang pastinya tapak kaki tersebut kecik.
Aiman dan Alif terlepas.
Hah...tak lain dan tak bukan..itu tapak kaki Aina!!
 
Subhanallah, hang dok bersiap lagu mana Aina?
Habis satu  tong bedak.
Makanya sebagai denda, Aina sila sapu bilik!
 
*Macam-macam ragam anak-anak ni*
 

Tapak Kaki siapa??

Kaki Aiman ke? Bukan kerana jari kedua tu panjang dari jari ibu.
Kaki Alif ke? Pun jari kedua tu lebih panjang dari ibu jari.


Oh...Kaki Aina rupanya.. Terjawab!!

Aina OH Aina.... Bedak penuh muka
 

Perhatian!! Perhatian!! Perhatian...Minggu akhir untuk 2nd Giveaway Sulaman Lace Heaven - Happy Birthday Fuza

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
PERHATIAN
PERHATIAN
PERHATIAN
 
2nd Giveaway Sulaman Lace Heaven - Happy Birthday Fuza
 
Giveaway ini masih berlangsung dan minggu ini merupakan minggu akhir sebelum pemenangnya diumumkan seminggu dari sekarang iaitu pada 2 Februari 2015
 
Terima kasih kepada yang telah pun sudi join.
Sila semak senarai peserta yang telah dikemas kini.
 
Kepada yang belum join, marilah join ramai-ramai.
Hadiah tidak lah beribu ringgit.
Yang pentingnya silaturrahim yang terjalan antara blogger. InshaAllah.
 
Alhamdulillah
Setakat 25 Januari 2015, penyertaan agak menggalakkan.
Pada mulanya saya agak risau juga sekiranya GA ini tidak mendapat sambutan.
Maklumlah blog saya tidak lah popular dan masih lagi baru.
Seramai 85 orang blogger telah pun menyertai Giveaway ke-2 Fuza.
Terima Kasih uols!!!
 
Apa lagi...Jom semak penyertaan dan jom join kepada yang belum.
Sila follow syarat-syarat ye. Penting untuk menentukan pemenang nanti.
 
2nd Giveaway Sulaman Lace Heaven - Happy Birthday Fuza
 
Semoga Berjaya!!
 
Peserta 2nd Giveaway Sulaman Lace Heaven - Happy Birthday Fuza setakat 25/1/2015
Fuza SELFIE dengan Wideshawl Cotton hadiah buat 3 hadiah saguhati
 

24 Jan 2015

Gelagat Aina sementara menunggu pesanan di Chicken Rice Shop

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Hujung minggu yang santai.
Lunch di Chicken Rice Shop jom.
 
Satu je masalah di kedai ni,
Pesanannya selalu lambat, pulak tu salah menu yang dihantarnya!
Nak buat macam mana, ini sahaja kedai yang terdekat.
Pekerja pula tidak boleh berbahasa Malaysia.
Subhanallah, memang jenuh nak explain masa order serta masa pesanan yang salah di hantar.
 
Peminat setia ke kedai ini ialah Aina.
Suka sangat nak makan Nasi Ayam di sini.
Sempat saya rakamkan gelagat Aina sementara menunggu pesanan yang dah hamper 30 minit tak sampai-sampai ni.
 
Aina OH Aina
 
Gelagat Aina boring tunggu order di Chicken Rice Shop
 
 

23 Jan 2015

Berdua dengan mu....Pasti lebih baik...

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Malam ini Mr Husband akan pulang ke tanahair kerana hujung minggu ini berkursus di Malaysia. Sekejap je cutinya, Isnin nanti balik lah dia ke tempat kerjanya.
Mood HAPPY.
 
Yelah, rumahtangga kami bukan seperti anda di luar sana.
Kami terpaksa berjauhan kerana dia mencari rezki mengikut projek yang dihantar oleh majikannya.
Latar belakang Civil Engineering begitulah. Kerja jauh dari keluarga selalunya.
Kalau ada pakej keluarga memang saya akan ikut.
Namun memikirkan anak-anak yang bersekolah, kami berkorban.
InshaAllah, doakan kebahagiaan, kesejahteraan serta keutuhan iman kami dalam melayari rumahtangga ini.
 
Kalau Mr. Husband balik, selalunya dia akan bawa kami jalan-jalan cari makan.
Yelah masa ni lah nak luangkan masa bersama anak-anak.
Masa itu emas dan berkualiti.
 
Minggu ni minggu dating merangkap sambutan Hari Lahir saya.
 
Peace Yo!!
 
Peace YO!!
Jom layan lagu dating..
Berdua Lebih Baik....
 
Berdua Lebih Baik  Acha Septriasa

Aina Oh Aina....baru 10 hari di darjah 1..pensel warna nya....

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Hari ini nak cerita tentang Aina.
Dia di darjah 1 tahun 2015 ini.
Sessi persekolaham 2015 baru sahaja bermula.
Cubalah anda semua lihat bagaimana keadaan pensel warna Aina.
 
Subhanallah, Tokeh kayu Jati pun bankrupt Aina oooooiiii asik nak beli warna aje,
 
Pensel Warna bertahan seminggu persekolahan
 

Photo Card GiveAway.

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Hi Adik Sally.
Akak join juga.
Mana tau ada rezki dapat gambar sumber inspirasi nak p holiday KOREA satu hari nanti kan.
 
Photo Card GiveAway
 
Segmen ini akan berlangsung dari 21st January - 26th January (11.59 pm waktu Malaysia) 

22 Jan 2015

Alhamdulillah Bonus Tabung Haji bagi tahun 2014, 8.25%

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Baru sahaja diumumkan di Buletin TV2, 22/1/2015.
Bonus Tahunan Tabung Haji ialah 6.25%.
Tambahan Bonus Haji ialan 2%.
Jumlah keseluruhan ialah 8.25%
 
Semoga dengan ini kita semua sama-sama terus menabung untuk masa depan.
Semoga niat untuk menunaikan Rukun Islam Yang ke 5 tercapai, InshaAllah.
 
Alhamdulillah bonus tabung haji tahun 2014, 8.25%
 
 
 

" Segmen : Selamat Hari Lahir By Cik Ash"

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Ramai yang Januari Baby rupanya
Kali ini Fuza join segmen Cik Ash.
 
Kepada Cik Ash.
 
Ucapan Selamat Hari Lahir Buat Cik Ash.
Semoga berbahagia dunia dan akhirat.
InshaAllah
 
http://cikash.blogspot.com/2015/01/segmen-selamat-hari-lahir-by-cik-ash.html
Klik Banner
 
 
  Due Date : 09 Januari 2015 - 30 Januari 2015 (11.59pm)

Awal lagi dah dapat Kad Ucapan Hari Lahir?

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Happynya awal-awal lagi dah dapat 1st Birthday Card untuk tahun 2015 ini dari pihak GNC.
Walaupun umur dah banyak, masih juga dapat kad ucapan.
Eh, mestilah happy kan. Alhamdulillah
 
Sebaris ucapan yang penuh makna.
 
Terima Kasih GNC
 
 
Happy birthday Card from GNC
 

Kain Sulam Coin dah siap 2015, Antara koleksi customer

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Adanya blog Sulaman Lace Heaven ini asalnya untuk promosi Kain Sulam.
Dah lama rasanya tak update tentang Koleksi Baju Sulam dari koleksi Sulaman Lace Heaven.
 
Ok ni ada beberapa customer yang sudi share baju-baju yang telah pun siap.
Semuanya dari pre-order basis.
Cantikkan? Baju cantik, yang pakai pun gojes!!
 
Paling Latest Kain Sulam Coin. Berduyun-duyun customer order.
Alhamdulillah.
 
Kepada yang pernah membeli dari Fuza, sudi lah kiranya whatsApp (019-2784580) gambar posing anda dengan koleksi Kain Sulam, Kain Lace atau apa sahaja yang anda pernah beli dari SULAMAN LACE HEAVEN.
 
Terima Kasih semua
Saya jual. 
 
 Klik Koleksi Baju Sulam Fuza
Sulam Coin Latest Design by Cikgu
Sulam Kerawang by Anie
Sulam Bunga Lukis latest design by Chekgu Azrine
Sulam bunga Color Blocking by Cikgu Azrine

Sulam Patch Lace by Cik Diana Jamil


 

21 Jan 2015

CPUV by Lactacyd Malay Millennium, JAN 2015 / 60th BE & 61st BE

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Kepada Nuffnang.
Terima Kasih kerana sudi singgah ke blog Sulaman Lace Heaven.
Semoga ke semua 10 BE tersebut kekal lama ONGOING.
 
Oh ya,kali ini terdapat 2 BE yang melekat di sini iaitu CPUV by Lactacyd Malay Millennium, JAN 2015  yang merupakan BE yang ke 60 dan yang ke 61
Ini juga merupakan BE yang ke 6 dan ke 7 untuk tahun 2015.
 
Alhamdulillah
.
CPUV by Lactacyd Malay Millennium, JAN 2015 / 60th BE & 61st BE
Entry ini hanyalah untuk memberi semangat untuk saya terus aktif dalam blog, Alhamdulilah.
 
Klik BE 55, 56
Klik BE 57, 58
Klik BE 59
Klik BE 60, 61

WW #2 2015, Sexy Meter of Mine

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Tak Perlu Kata Apa-apa!!
 
My Sexy Meter "ON FIRE"
Biar benar Meter ni?

19 Jan 2015

Apabila mereka kata Fuza mirip Mawar Fareeda

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Ini sekadar cerita suka-suka.
Bukan berlagak perasan or overacting.
Semua ini berlaku secara kebetulan.
Saya telah menghadiri majlis kenduri kahwin yang bertemakan ala kampong. Sampai je di situ teruslah saya berposing di halaman tangga batu ala-ala rumah Melaka.
Dah posing terus up di Facebook.
 
Kebetulan pula, ada yang terus menerus tag saya
"Eh sama lah cara posingnya,dengan warna busana yang seakan sama, yakni Purple Belacan"
.
"Eh hang p kenduri hat sama dengan Puan Mawar tu ka?"
 
"Hangpa pakat ke?"
 
Subhanallah
Suratan atau kebetulan.
Apabila saya belek semula, tudia...memang sekali pandang dah nak mirip gayanya.
Of course Puan Mawar Tudung Fareeda ni artis.
Mana boleh lawan Saya artis SELFIE syok sendiri aje.. hehe
Apapun saya bersyukur siapa saya seadanya.
Alhamdulillah.
 
Pernah ada Entry Fuza Mirip Fasha Sandha serta Fuza Mirip Raja Ilya
 
Apabila Gaya Fuza mirip Puan Mawar Fareeda
 
Fuza SELFIE dengan shawl berbunga-bunga

Ada gaya tak nak jadi artis?
Ada gaya tak nak jadi model tudung muslimah??
Cewah...

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78