HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

26 Aug 2015

WW#17 Berat Ideal ke?

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Ini berat badan saya pada 20 Ogos 2015.
Tinggi saya 161cm.
Ok ke tak ok berat 48kg?
 
Berat Badan OK ke KO?
 

25 Aug 2015

Fenomena Sulam Coin mendapat sambutan ramai tahun 2015

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
GOJES!!
 
Terima Kasih kepada semua yang menyokong Sulaman Lace Heaven.
Di sini ada beberapa perkongsian posing dari customer yang pernah beli kain dari saya.
Terima Kasih sangat kerana sudi kongsikan gambar-gambar gojes.
 
 
 
Sulam Coin material Semi Silk warna Hijau Lumut menjadi pilihan sis Waliz.
Eh comel aje kan tengok akak ni.
Memang ratu posing. Bukan main lagi dia menggayakan koleksi Kain Sulamnya.
Sweet ler akak. Suka tengok
Sulam Coin Hijau Lumut Semi Silk by Sis Dr Norwaliza AW


 
Sulam Kerawang Mawarna Pink Turqoise ini menjadi pilihan adik manis Maslina Chek Mamsor.
Eh gojes pulak tengok fesyen baju yang digayakannya.
Bergaya sungguh dengan kain design macam tu.
Boleh tak nak tiru lah nanti.

Sulam Kerawang Mawar by Maslina Chek Mamsor
 
 
Sulam Coin Prada Cotton warna blocking ini pula adalah kepunyaan Shimah Abu Samah.
Dukacita tuan baju segan nak berposing.
Yang menariknya baju ini ditempahnya sekalian dengan tudung ala-ala turban, sulam dari hujung kaki kain.
Eh eh eh...pandai juga kan idea-idea letop gojes ni.
Terima Kasih banyak-banyak kerana sudi kongsikan gambar.
 
Sulam Coin Prada Cotton by Shimah Abu Samah
 
Terima Kasih tak terhingga kepada semua yang telah membeli dari Sulaman Lace Heaven serta sudi kongsikan gambar baju anda yang telah siap.
 
Saya jual!!
 
 
PRE ORDER LATEST 2015
 
 
 
Lagi cerita customer dengan baju koleksi dari Sulaman Lace Heaven. Klik link di bawah.
 
1. Koleksi Kain Sulaman Lace Heaven Feedback dari customer
2. YayaMagicShawl dengan Sulam Coin Cotton Imma
3. Apabila Sulaman Lace Heaven mendapat kepercayaan
4. Kain Sulam Coin dah siap 2015, Antara koleksi customer
5. Kain Sulam 2013 dah siap jadi baju..antara koleksi Fuza

22 Aug 2015

"Giveaway Anak Merdeka 2015!"

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
 Anak Merdeka sila angkat tangan!!!!
Mari ramai-ramai memeriahkan Giveaway mudah ini.
Bulan Ogos Bulan Kemerdekaan Malaysia.
 
http://www.mariafirdz.com/2015/08/giveaway-anak-merdeka-2015.html
Klik Banner untuk join
 
 
Hadiah yang ditawarkan:
  • 1 helai T-Shirt Cotton x 2 pemenang
  • 1 button badge + 1 magnet fridge x 3 pemenang
  • 1 custom sticker x 2 pemenang
  • 1 puzzle x 1 pemenang
  • 1 car stripe sticker x 2 pemenang
10 pemenang bertuah dicari!!! 
  
 
Tempoh Giveaway: 21 Ogos 2015 hingga 31 Ogos 2015 (8.00pm)

21 Aug 2015

Segmen "Meh Sally Nak Review"

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Segmen "Meh Sally Nak Review"
Adik manis Sally ada buat simple SEGMEN.
Jom ramai-ramai join.
Dapat kita berkenalan sesama kita.
Klik BANNER untuk join.
 
Segmen ini akan berlangsung dari 20th-30th August 2015 (11.59 pm waktu Malaysia)

CPUV by KFC & IKEA singgah lagi di blog. Terima Kasih Nuffnang.

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Kebelakangan ini agak kurang berjogging di blog.
Walau bagaimana pun bersyukur sangat kerana masih menerima CPUV dari NUFFNANG.
 
Terima Kasih kepada pihak NUFFNANG serta pihak penaja KFC serta IKEA.
Terima Kasih juga kepada anda yang sering tidak putus berkunjung ke blog ini.
 
CPUV by KFC - KA$H Card Launch, August 2015 / 167th to 168th BE
CPUV by IKEA - August Sales , August 2015 / 169th to 170th BE
 
CPUV by KFC - KA$H Card Launch, August 2015 / 167th to 168th BE
CPUV by IKEA - August Sales , August 2015 / 169th to 170th BE
 
 
Entry ini hanyalah untuk memberi semangat untuk saya terus aktif dalam blog, Alhamdulilah.
 
Klik BE 55, 56
Klik BE 57, 58
Klik BE 59
Klik BE 60, 61

20 Aug 2015

MERDEKA GIVEAWAY DARI KASUTKACA15

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Bersempena menjelang Hari Kebangsaan Malaysia, saya kibarkan Jalur Gemilang dari Giveaway anjuran KasutKaca15.
Saya Anak Malaysia.
 
Klik Jalur Gemilang untuk sama-sama sertai Giveaway ini.
http://kasutkaca15.blogspot.com/2015/08/merdeka-giveaway-dari-kasutkaca15.html
'saya join Merdeka Giveaway Dari Kasutkaca15. semoga murah rezeki saya'


Tarikh Tutup Giveaway ini ialah pada 31 Ogos 2015.
 
Merdeka!!
Merdeka!!
Merdeka!!

Pre Order Sulam Mawar Prada Cotton

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Pre Order Sulam Mawar Prada Cotton
 



 
 
 PERHATIAN PERHATIAN PERHATIAN
 
Koleksi terbaru Kain Sulam Mawar dari Indonesia.

 Nama Sulam : Sulam Mawar
Material : Prada Cotton
Ukuran : 2 meter kain, 2 meter baju bidang 60"
Tidak Perlu Lining
 
 
Kepada yang benar-benar berminat boleh hubungi saya melalui
WhatsApp : 0192784580
email : fuzamusa@Yahoo.com
 
Cepat Cepat Cepat.
Sementara tempahan dibuka. Jangan nanti kempunan pula yer..
 
TERMA DAN SYARAT


















 

13 Aug 2015

Ogos penuh dengan CPUV berlapis-lapis

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Rezki awal bulan Ogos kali ini mencurah-curah.
Siapa nak sangka Nuffnang serta para penaja bermurah hati tempekkan beberapa CPUV di Blog Sulaman Lace Heaven.
 
CPUV by UforLife_Launch (PC), August 2015 / 159th & 160th BE
CPUV by Maggi Royale of The Day, August 2015 / 161st & 162th BE
CPUV by Saturday Night Fever, August 2015 / 163th & 164th BE
CPUV by KFC Zinger Rice Wrap, August 2015 / 165th & 166th BE
 
Terima kasih kepada pihak penaja.
Semoga CPUV ini menempek lama di sini, supaya dapatlah mengumpul sedikit sebanyak duit tabung.
Terima Kasih kepada anda semua.
 
CPUV by UforLife_Launch (PC), August 2015 / 159th & 160th BE
CPUV by Maggi Royale of The Day, August 2015 / 161st & 162th BE
CPUV by Saturday Night Fever, August 2015 / 163th & 164th BE
CPUV by Maggi Royale of The Day, August 2015 / 165th & 166th BE
 

Entry ini hanyalah untuk memberi semangat untuk saya terus aktif dalam blog, Alhamdulilah.
 
Klik BE 55, 56
Klik BE 57, 58
Klik BE 59
Klik BE 60, 61

6 Aug 2015

"GIVEAWAY BIRTHDAY MUM&SISTER TENGKUBUTANG" .

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Mood join Giveaway is back.
Setelah sekian lama tak berkesempatan nak menyertai banyak Giveaway anjuran teman-teman blogger.
Hari ini jom ramai-ramai join.
Klik banner untuk join sambil jenguk-jenguk hadiah-hadiah lumayan yang di sediakan.
 
Rugi tak join!
 "GIVEAWAY BIRTHDAY MUM&SISTER  |TENGKUBUTANG" .
Happy Birthday to beloved Mum & Luvly Sister of Tengkubutang.
Mudah-mudahan sentiasa di dalam limpah rahmat NYA.
Amin.

 

August bermula dengan CPUV by IKEA, August 2015 / 157th & 158th BE

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
August 2015 telah pun masuk hari ke 6.
Baru berkesempatan untuk semak Akaun NUFFNANG.
Rezeki lagi,
CPUV berkembar permulaan Ogos dah menempek di blog.
Harapan agak lebih lagi yang akan menempek.
 CPUV by IKEA, August 2015 / 157th & 158th BE
 
 
CPUV by IKEA, August 2015 / 157th & 158th BE
 
 
 
Oh ya, ada dua CPUV Julai yang ketinggalan tidak saya kemas kini.
Bulan Julai memang agak kurang dengan blog. CPUV Julai pun suam-suam kuku aje.
Alhamdulillah, ada lah juga yang menempek tu kan.
 CPUV by Fair & Lovely Raya, July 2015 / 155th & 156th BE
 
 
Terima Kasih NUFFNANG
Terima Kasih Penaja.
Terima Kasih kepada ANDA yang sentiasa menyokong SULAMAN LACE HEAVEN
CPUV by Fair & Lovely Raya, July 2015 / 155th & 156th BE
 
 
 
Entry ini hanyalah untuk memberi semangat untuk saya terus aktif dalam blog, Alhamdulilah.
 
Klik BE 55, 56
Klik BE 57, 58
Klik BE 59
Klik BE 60, 61

5 Aug 2015

Nak URL Blog #17 By Mia Liana

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
Selalu sangat saya terlepas nak join segmen mudah ni.
Jadi kali ini saya buat entry supaya ramai lagi boleh join.
Sebab lately ramai yang mengalami MOOD ke laut untuk berblogging.
Saya lah tu,....
Masih mood Raya kot uols?
http://www.mialiana.com/2015/08/nak-url-blog-17.html
Nak URL Blog #17 By Mia Liana
Kata Mia Liana..... 
 
Segmen ini tersangatlah simple dan senang sangat nak join. Rugi kalau tak join... Tidak kiralah blogger newbie atau yang lama. Semua boleh join ya.

Motif utama untuk memudahkan Mia blogwalking di samping menjadi platform buat blogger-blogger mengenali di antara satu sama lain. Yang dah kenal dirapatkan. Yang belum kenal dikenalkan.
 
 
Segmen ini bermula sekarang dan akan tamat pada
 jam 11.59 malam
  Rabu
5 Ogos 2015


 

3 Aug 2015

"SEGMEN RAYA BERSAMA MAMAMYJA"

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
 
 
 "SEGMEN RAYA BERSAMA MAMAMYJA"
 
 
Sembah Salam Aidilfitri 2015 dari Sulaman Lace Heaven.
 
 
Pada pagi 1 Syawal yang lalu, Fuza sekeluarga mengenakan baju raya serba ungu.
Untuk Fuza dan Mr. Husband kami mengenakan warna ungu gelap.
Sementara anakanda sekalian mengenakan warna ungu lembut.
Kenapa tak sama semuanya?
Sebab saya fikir, kalau semuanya warna ungu gelap, apabila dalam gambar nanti akan nampak malap semuanya. Tak vogue gitu..hehe
 
Baju raya kami semuanya kena tempah dengan tailor tempatan sahaja kerana payah nak dapat saiz yang betul-betul ideal untuk semua orang.
 
Specialnya baju raya saya ialah Prada Lace dari Bandung yang dipilih sendiri oleh Mr. Husband. Cantikkan? Tak sangka Mr. Husband pun pandai pilih.
Alhamdulillah.
 
Indahnya Aidilfitri dapat bersama keluarga tersayang.
 
http://fuzamusa.blogspot.com/2015/07/cerita-aidilfitri-2015-fuza1-syawal.html
Selamat Hari Raya Aidilfitri 2015
 
Aidilfitri Hari Mulia
 Berkumpul semua sanak saudara
Andai ada hati terluka
Pohon maaf ampun di pinta
 
 
Pemenang akan diumumkan pada 5 September 2015
 
 
Tarikh Segmen : 30 Julai - 31 Ogos 2015

Prada Lace koleksi baju Raya Aidilfitri 2015

...Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
Masih lagi bercerita tentang Aidilfitri?
Ye hari ini nak bercerita tentang baju raya yang tidak lah ada jenama branded bagai.
Namun ramai pulak yang bertanya. Jadi saya jadikan satu entry untuk kenang-kenangan.
Nanti anak cucu boleh lah tengok grandmanya glamer suatu ketika itu.
Hahahaha...advance gitu!
 
Sebenarnya pada pagi Syawal 2015 saya menggayakan kurung moden dari material Lace Prada berwarna ungu emas.
Jangan tak percaya, Lace ini dipilih sendiri oleh Mr. Husband saya.
Masa dia beli tu Prada Lace belum glamer. Tak pernah dengar pun prada mada bagai tu.
Masa memula tengok tu memang terus terfikir...tudia...glamernya aku? Dasyat taste Mr. Husband! Takutnya nak pakai..
Masa tu 2014 dia beli memang di Malaysia belum ada lagi fesyen rupa ni.
 
Namun rasanya sekarang dah melambak design Prada Lace ni. Harga pun pelbagai mengikut design.
Paling terbaru Prada Lace 3D. Saya usha di Jakel harganya RM270 permeter.
Hamik ko!!! Gulung-gulung dengan kain aje le kalau nak pakai Prada Lace Jakel ni wei.
Kena tunggu promosi harga runtuh.
 
Ada yang segan nak pakai material lace kerana katanya macam over glamer, macam pengantin, macam fesyen show dan macam-macam alasan lagi.
Yang penting, lace yang saya sering pakai tidak lah overshadow pengantin. hehehe.
Kena lah pandai pilih material, design, warna dan corak batu yang tidak sarat.
Bila pakai tu kiranya selesa untuk kita gayakan.
 
Alhamdulillah
Terima Kasih Mr. Husband kerana belikan baju lelawa ni.
Ada juga hati dia nak tengok isteri dia lelawa erk.. Merasa lah kita.
Memang rare!!
 
Menggayakan Prada Lace Ungu di pagi Syawal 2015.
 
 Prada Lace semasa shopping di Bandung.
Koleksi Prada Lace yang tengah boom pada tahun 2014
 

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78